Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tak dneska jsem se po druhé narodil...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

Dneska odpoledne me vola kamos ( majitel BMW E36 318i) jestli bych s ním nezajel do servisu poladit neco v motoru(cvakal mu motor).Ríkám proc ne aspon mrknu co mu tam na to reknou..Cestou do servisu kámos jede takovou razantnejsi jizdu az me to bylo chvílema neprijemny ale kecat jsem mu do rízení nechtel..No ono jet po vedlejsí silnici ktera je zvlnena od traktoru cca 120km/h bylo vcelku o hubu..No a pak to prislo asi 500 m pred dedinou kde se servis nachazel se nam do cesty dostaly dva chodci kteri sli vedle sebe, kamos samozrejme zbrzdí tak na 90 a udela uhybný manévr ale ouhle auto na rozteklém povrchu tamnejsí silnice dostává smyk a já uz si ríkám ze to nebude dobrý.Snaha o udrzení BMW na silnici se po pár vterinkách rozplívá jako pára nad hrncem..Auto se ted nekontrolovatelne rití na na obrovský kmen staleté lípy kde narází tak 80km/h bokem na zadní cást vozu hned kousek za mnou..(jeste ze jsem mel pas)..Tim, ale utrpení nekoncí..Po nárazu do lípy nas to odrazilo do protismeru kde prave jdou dva lidi z místího krávína a ja ucejtím jako by tupej náraz, kouknu se v tý rotaci smerem k okýnku ridice a vidím jak jeden clovek letí vzduchem kolem auta, a dopadá do skarpy cca 8- 10 m, proste horror..Byl to pán ve veku 55 let, prý majitel toho kravína..A ta paní co sla s ním tak ta byla vymrstena od toho pana jenom asi 2 metry..Kdyz se auto konecne zastavilo ve skarpe asi 10 sekund sem nebyl niceho schopen, cejtil jsem mírnou boles na hrudníku, ale po chvilce jsem se vzapamtoval a chci vylezt ven ale dvere nejdou otevrít(auto je skroucene), tak dvere vykopavam nohama..Po pár kopancu se dostavam ven a vidím tu spoust..Ten pán lezi 2m pred autem a povaluje se ze strany na stranu, ta pani ta uz vstavala a drzela si jen ruku ale ten pan na tom asi nebyl nejlíp..Okamzite mu bezim dat nakou tu první pomoc (kámos byl v soku)..Dal jsem mu pod hlavu jeho kufrík a mluvím s ním no chlapovi prý sílene bolí v míste lopatek tudíz zada..Volame zachranku, hasice a policii..Hasici jsou tam jako první cca 5 min po nehode..Za dalsi 2 min prijízdí 2 sanitky a az za 1 hodinu teprve policie..Chlapa odvezli a mi se pomalu rozkoukáváme co se vlastne vsechno stalo..Auto je na odpis, zadní kolo urvaný, prdlo celí to rameno, prah u spolujezdce prepulenej, prední blaták pomackanej, kapota taky ale lehce,auto celí pokroucený od tý rany..Ze predu to vypadá jako ze je vse ok ale zadek ukazuje krutou realitu..Za na nakou chvilku prijízdí i automechanik ke kterému byl kámos objednanej a nestací se divit.Ríká mu:To se ti ta cesta moc nevyplatila co?:cry: No kámos byl opravdu v prdeli furt ze si pude hodit a ze uz to nemá cenu zít a furt pálil jedno cigáro za druhým...No proste den kurva..
Pak jsem si to celí zhrnoval jak se to mohlo stát?Co bylo pricinou ale vzdy jsem dosel k tomu ze to byla ta posrane uzká silnice ,rychlost 100km/h a hlavne ty dva vedle jdoucí lidi kterým se musel vyhnout (ty nebyli srazeni ze silnice), no a dále to byl ten posranej od slunícka rozteklej asfalt kterej se pod náma utrhl jako kus papíru..A za dalsí ten strom :(..Nebýt stromu tak jsem v poli a máme jen zasraný auto od prachu pác tam nebyl zrovna príkop..:(

Sakra to byl zase den..:shit: Ted si tak ríkám ze nebudu jezdit s mým bawem víc jak 50 :)..Opravdu jsem byl trochu vyplasenej kdyz me pak bracha odvazel domu, furt jsem mel takovou tu depku z toho aby jsme nekde nenarazili nebo se nevysekali..

P.S.: Fotky budou, tak je sem hodím az bude nafoceno.. Bude to tak tenhle Ctvrtek..

Chjoo dalsí bawo pod drnem:( :cry: ..
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Kokot je ten Tvuj kamos, zmrzacit neviny lidi...:mad: :ble:
N54 PWR
abdul

#3 Příspěvek od abdul »

jestli to ten "Pan 55 let" rychle nerozchodi tak to bude mit celkem nemilou dohru...

rika se "spechej pomalu".... neco na tom je...

jinak pozdrav kamose, ze preju at se z toho vyseka a at se hlavne rychle zdravotne vysekaji vsichni zucastneni...

neco podobnyho se muze stat kazdymu...
Lada Zuzjak

#4 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Kokot je ten Tvuj kamos, zmrzacit neviny lidi...:mad: :ble:

To je fakt, nechapu jak muze v takovem pocasi ject jak hovado po silnici ktera je totalne roztekla 120 a jeste se v 90 vyhejbat chodcum... :321: , a na to ze to bylo v 9.petkach ste skoncily docela dobre bych rek, co ten chlapik? je v poho?
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Kokot je ten Tvuj kamos, zmrzacit neviny lidi...:mad: :ble:

Lukas H. Mas uplnou pravdu ale nekdy se to proste semele tak rychle ze tomu opravdu nemuzes ani uverit..Já jsem mu taky chtel neco rict ale byl tak v soku ze mu tam neco rict tak si jeste neco udela..Proste na jednu stranu to byla desna souhra náhod ty lidi na ty úzký silnici a ten strom..:cry: Ten starej pan prý bude snad v poradku..Tak doufám ze jo, jinak je kámos opravdu v pr....Samo sebou mohl me treba zabit..:( ..
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bpytlik »

Budou i fotky z mista nehody?? By me fakt zajimalo jak to tam vypada...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal abdul
[B]jestli to ten "Pan 55 let" rychle nerozchodi tak to bude mit celkem nemilou dohru...

rika se "spechej pomalu".... neco na tom je...

jinak pozdrav kamose, ze preju at se z toho vyseka a at se hlavne rychle zdravotne vysekaji vsichni zucastneni...

neco podobnyho se muze stat kazdymu...

Jo ale on nikam nepospichal a Lion vyjmenoval vsechny pi..oviny okolo a jeho vinu jsem nikde uvedenou nevidel...
N54 PWR
abdul

#8 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Jo ale on nikam nepospichal a Lion vyjmenoval vsechny pi..oviny okolo a jeho vinu jsem nikde uvedenou nevidel...

myslim ze netreba uvadet... asi tezko bude na v protokolu jako pricina nehody: proste tam sli chodci, nebo moc svitilo slunko atd...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lion »

Originál zaslal bpytlik
[B]Budou i fotky z mista nehody?? By me fakt zajimalo jak to tam vypada...

No z nehody zatím ne ale muzu zajet nafotit..Ono na tom míste nehody je jen trochu podrena ta lípa a pak uz jen na silnici pár gumovejch stop do protejsí skarpy kde doslo ke kontaktu s lidma..
Pocatek smyku az po konec zmeren cca na 80 m..
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

mno ty vole .. delat kokotiny se nevyplaci .. 20x to vyjde ale jednou - driv nebo pozdeji - ne. Snad budou vsichni v poradku a verim ze tvuj kamos dostal lekci ze ktery se pouci. Na ty fotky sem fakt zvedavej.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Nezlob se Lione,ale ty tam píšeš samý takový věci jakože nebýt tý zasraný úzký silnice,rozteklýho asfaltu,blbejch lidí na cestě,stromu a bůh ví čeho ještě,ale ani jedno slovo o tom,že největší vinu má tvůj kámoš který jel asi trochu víc než na co měl.V každém případě mu to nezávidím a a´t se modlí a? se ten pán z toho rychle dostane.Páč má velkej problém.Jinak to nikomu nepřeju,páč to může potkat každýho....(no stejně si o něm myslím svoje,když jedu do servisu,že mi něco klepe v motoru tak jedu krokem a ne jak prase...)
Lada Zuzjak

#12 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal rene kurc
[B]Nezlob se Lione,ale ty tam píšeš samý takový věci jakože nebýt tý zasraný úzký silnice,rozteklýho asfaltu,blbejch lidí na cestě,stromu a bůh ví čeho ještě,ale ani jedno slovo o tom,že největší vinu má tvůj kámoš který jel asi trochu víc než na co měl.V každém případě mu to nezávidím a a´t se modlí a? se ten pán z toho rychle dostane.Páč má velkej problém.Jinak to nikomu nepřeju,páč to může potkat každýho....(no stejně si o něm myslím svoje,když jedu do servisu,že mi něco klepe v motoru tak jedu krokem a ne jak prase...)
)
Trochu OT : asi mu klepali hydrostavy ne?...
abdul

#13 Příspěvek od abdul »

[B]no stejně si o něm myslím svoje,když jedu do servisu,že mi něco klepe v motoru tak jedu krokem a ne jak prase...)

to me taky zarazilo... mi kdysi zacal klepat motor na Calibre a domu sem s tim jel tak pomalu ze me malem cyklisti predjizdeli, at tam nenadelam vevnitr jeste vetsi paseku ze...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lion »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Jo ale on nikam nepospichal a Lion vyjmenoval vsechny pi..oviny okolo a jeho vinu jsem nikde uvedenou nevidel...

Lukas H. Jasný, ale co si budem povídat, kazdej prece ví podle mého pribehu, ze vina je na 100% na strane kamose..To je fakt..On má ted zkazenej zivot a mohli ho mít i mý rodice..Ale jeste ze to dopadlo jak to dopadlo nikdo nebyl zázrakem nák tezce zranen..Ten 55 letý chlapík je ted v nemocnici ale prý to bude ok ..Prý komunikuje..

P.S.:A to tam byl hned taky típek co se tam s náma hned zacal hádat ze by tím místem projel se S100 ve 100km/h a nic by se mu nestalo ..(místná obyvatel)..Jsem v tu chvíli fakt nevedel co rict..:eek:
abdul

#15 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal Lion
[B]
P.S.:A to tam byl hned taky típek co se tam s náma hned zacal hádat ze by tím místem projel se S100 ve 100km/h a nic by se mu nestalo ..(místná obyvatel)..Jsem v tu chvíli fakt nevedel co rict..:eek:

tihle kokoti jsou snad u kazdy havarky... nejvic miluju ty co jeste zacnou rvat na cele kolo ze videli presne kdo kolik jel a ze to urcite dosveci...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lion »

[B]Nezlob se Lione,ale ty tam píšeš samý takový věci jakože nebýt tý zasraný úzký silnice,rozteklýho asfaltu,blbejch lidí na cestě,stromu a bůh ví čeho ještě,ale ani jedno slovo o tom,že největší vinu má tvůj kámoš který jel asi trochu víc než na co měl.V každém případě mu to nezávidím a a´t se modlí a? se ten pán z toho rychle dostane.Páč má velkej problém.Jinak to nikomu nepřeju,páč to může potkat každýho....(no stejně si o něm myslím svoje,když jedu do servisu,že mi něco klepe v motoru tak jedu krokem a ne jak prase...)

JJ mas uplnu pravdu..Ale vis co v tu chvili kdyz z toho rozmlacenyho auta vylezes, opravdu nemas jiny myslenky nez na to jestli jses celej a pak si rikas proc se to stalo, co to bylo?Co kdyby se to udelalo tak a nebo tak..nemuselo by se to takhle stat..Ono je to tezky..Jeste ted se klepu kdyz na to pomyslím..
abdul

#17 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal Lion
[B]JJ mas uplnu pravdu..Ale vis co v tu chvili kdyz z toho rozmlacenyho auta vylezes, opravdu nemas jiny myslenky nez na to jestli jses celej a pak si rikas proc se to stalo, co to bylo?Co kdyby se to udelalo tak a nebo tak..nemuselo by se to takhle stat..Ono je to tezky..Jeste ted se klepu kdyz na to pomyslím..

kdyz jsem se ja rozstrelil tak jsem se hned staral jestli se nikomu nic nestalo... na nic jinyho sem nemyslel... az kdyz zjistis ze jsou vseci v poho tak zacnes uvazovat nad tema plechama, zacnes kalkulovat kolikpak te to teda bude stat na financich...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jo jo,to jsem zažil.Předjížděl jsem kolonu ,které vůbec nevadilo jet za zetorem 20km/h.Jel traktor a za nim tři auta,když jsem to nevydržel hodil levý a byl v polovině posledního auta ,tak se rozhod,že bude odbočovat a bum bác.Měl jsem zhoblovaný celý bok.A ženska pak poldům,to on ,já viděla jak jel rychle(mimochodem dieslový golf na dvojku)prostě šílená rychlost....Poldové se semnou nechtěli vůbec bavit o tom čí je to vina tak jsem volal kámošovi z dopravky a ten mi řek:za žádnou cenu jím nic nepřikívni a nepodepiš.Je to minimálně spoluvina!No nezlobte se na mně,ale když mám auto vedle sebe tak nemůžu odbočit,nebo né.Ti poldové byli totiž jeho kámoši z vesničky! :gopivo:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lion »

Originál zaslal abdul
[B]kdyz jsem se ja rozstrelil tak jsem se hned staral jestli se nikomu nic nestalo... na nic jinyho sem nemyslel... az kdyz zjistis ze jsou vseci v poho tak zacnes uvazovat nad tema plechama, zacnes kalkulovat kolikpak te to teda bude stat na financich...

Presne tak, to jsem taky udelal.:ucta:
No nic pujdu se z toho vyspat..
abdul

#20 Příspěvek od abdul »

[B]Jo jo,to jsem zažil.Předjížděl jsem kolonu ,které vůbec nevadilo jet za zetorem 20km/h.Jel traktor a za nim tři auta,když jsem to nevydržel hodil levý a byl v polovině posledního auta ,tak se rozhod,že bude odbočovat a bum bác.Měl jsem zhoblovaný celý bok.A ženska pak poldům,to on ,já viděla jak jel rychle(mimochodem dieslový golf na dvojku)prostě šílená rychlost....Poldové se semnou nechtěli vůbec bavit o tom čí je to vina tak jsem volal kámošovi z dopravky a ten mi řek:za žádnou cenu jím nic nepřikívni a nepodepiš.Je to minimálně spoluvina!No nezlobte se na mně,ale když mám auto vedle sebe tak nemůžu odbočit,nebo né.Ti poldové byli totiž jeho kámoši z vesničky! :gopivo:

jo klasika to zname, ahoj Kájo, mel sem havarku tak to dojed jako vysetrit ze:)

borku muzes hned fakovat na placu at tam napise co chce ze si jel treba dve kila tebe to vubec nezajma.... pod to napises ze dle tveho lajckeho nazoru neni pani zpusobila k mereni rychlosti jedoucich motorovych vozidel. soudni znalec, potazmo soud pak berou jeji tvrzeni v potaz pouze ve smyslu auto jelo, auto stalo, jelo dopredu, couvalo... to je vsechno co z jeji vypovedi fakticky vyplyne... co se tyce rychlosti nemuze vzit v potaz nikdo nic...
Odpovědět