Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Záruka ze zákona
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to s půlroční zárukou ze zákona když jde o auto z autobazaru?
Abych byl konkrétní:
Tatík koupil v autobazaru pro zaměstnance aby mohli dojíždět do Ostravy do práce Opel Astra 1,7td kombi - rok 95, najeto (prý) kolem 120 00 (já jsem byl zrovna na Slovensku-ani jsem to netušil)!
Hned jak se mi to auto dostalo do ruk jsem tvrdil že motor není OK - ale na mne samozřejmě nikdo nedá!!!
A pak to přišlo: prý vyměnit rozvoďák - po sundání krytu bylo zcela zřetelné že není něco v pořádku s napínacími kladkami - skoro půlka rozvoďáku už byla zedřítá! No nic tak jsme dali nové kladky s rozvoďákem a "prý" že to už bude dobré - ovšem samozřejmě to nebylo všechno!
Po týdnu bylo zřejmé že je minimálně prasklé těsnění pod hlavou! Ovšem po sundání hlavy přišlo překvapení! Nejenže chybělo kousek těsnění ale vačková hřídel byla tak olítaná jako by tam někdo jezdil na vodu místo oleje a nebo to mělo najeto několikanásobně víc-ale zbývající stav auta odpovídá zhruba těm 120tis km! Rýhy na vačce až 1mm mluví za vše! Druhá vačka kterou mám k dispozici má najeto jistých 500tis km a je v porovnání s tou z Astry jako nová!
Ještě je na motoru několik dalších detailů které s tímto problémem souvisí . . . Je zcela zřejmé že auto bylo jen tak tak nachystané jenom na prodej!
Tak se chci optat co se dá v našem "skvělém státě" reklamovat! Vím že většinou bývá formulace něco jako že:"stav vozidla odpovídá jeho stáří . . ." ale tohle přece není odpovídající stav!
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo přímo podařilo se vám někdy reklamovat auto? Má cenu se do něčeho pouštět?
***sory že jsem se rozepsal trochu víc***
Abych byl konkrétní:
Tatík koupil v autobazaru pro zaměstnance aby mohli dojíždět do Ostravy do práce Opel Astra 1,7td kombi - rok 95, najeto (prý) kolem 120 00 (já jsem byl zrovna na Slovensku-ani jsem to netušil)!
Hned jak se mi to auto dostalo do ruk jsem tvrdil že motor není OK - ale na mne samozřejmě nikdo nedá!!!
A pak to přišlo: prý vyměnit rozvoďák - po sundání krytu bylo zcela zřetelné že není něco v pořádku s napínacími kladkami - skoro půlka rozvoďáku už byla zedřítá! No nic tak jsme dali nové kladky s rozvoďákem a "prý" že to už bude dobré - ovšem samozřejmě to nebylo všechno!
Po týdnu bylo zřejmé že je minimálně prasklé těsnění pod hlavou! Ovšem po sundání hlavy přišlo překvapení! Nejenže chybělo kousek těsnění ale vačková hřídel byla tak olítaná jako by tam někdo jezdil na vodu místo oleje a nebo to mělo najeto několikanásobně víc-ale zbývající stav auta odpovídá zhruba těm 120tis km! Rýhy na vačce až 1mm mluví za vše! Druhá vačka kterou mám k dispozici má najeto jistých 500tis km a je v porovnání s tou z Astry jako nová!
Ještě je na motoru několik dalších detailů které s tímto problémem souvisí . . . Je zcela zřejmé že auto bylo jen tak tak nachystané jenom na prodej!
Tak se chci optat co se dá v našem "skvělém státě" reklamovat! Vím že většinou bývá formulace něco jako že:"stav vozidla odpovídá jeho stáří . . ." ale tohle přece není odpovídající stav!
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo přímo podařilo se vám někdy reklamovat auto? Má cenu se do něčeho pouštět?
***sory že jsem se rozepsal trochu víc***
No otec tak pred 4 rokama koupil tahace v bazaru a cca po 3 mesicich se vysral motor, konkretne tekla voda do oleje a neco na ten zpusob.. nevim presne. No a dal to tam reklamovat a normalne mu vratili prachy! Nejdriv ze to opravej na svy naklady atd ale pak se dohodli a vratili mu je. Taky sme cumeli, ale asi to byl jeden z statisice bazaru...
-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal tomhrb
[B]No otec tak pred 4 rokama koupil tahace v bazaru a cca po 3 mesicich se vysral motor, konkretne tekla voda do oleje a neco na ten zpusob.. nevim presne. No a dal to tam reklamovat a normalne mu vratili prachy! Nejdriv ze to opravej na svy naklady atd ale pak se dohodli a vratili mu je. Taky sme cumeli, ale asi to byl jeden z statisice bazaru...
jj i tací se najdou. sou bazary který si chtěj udržet pověst seriozní firmy. Ale je jich jen pár z mnoha.
Nech si od odborníků z autorizovaného servisu (konkrétně Opelu) sepsat závady a napiš tomu bazaru dopis, ve kterém jim pohrozíš žalobou a zveřejňením celé záležitosti v novinách.. k tomu jim přidej ten seznam závad!
Věř tomu, že o špatnou reklamu nebo tahanice po soudech ten bazar určitě nestojí.
Opravdu to funguje! Můj kámoš má taky bazar a jednu podobnou zkušenost s nespokojeným zákazníkem taky zažil.. měli jste vidět jak se mu rozklapala kolena a auto odkoupil zpět.
:gobeer:
Věř tomu, že o špatnou reklamu nebo tahanice po soudech ten bazar určitě nestojí.
Opravdu to funguje! Můj kámoš má taky bazar a jednu podobnou zkušenost s nespokojeným zákazníkem taky zažil.. měli jste vidět jak se mu rozklapala kolena a auto odkoupil zpět.
Originál zaslal Janis
[B]Nech si od odborníků z autorizovaného servisu (konkrétně Opelu) sepsat závady a napiš tomu bazaru dopis, ve kterém jim pohrozíš žalobou a zveřejňením celé záležitosti v novinách.. k tomu jim přidej ten seznam závad!
s timhle souhlasim, pokud jim jen tak mimo reci reknes, ze je tvou povinnosti oznamit v mediich jake jsi mel problemy s autem, urcite ti vyjdou max. vstric. Hlavne nesmis byt ze zacatku hrubej, pekne v klidu. O soudy ani tak nejde, spis o spatnou reklamu.
Takovej malej bazar si ji nemuze dovolit. Pokud mu budes hrozit soudem, je lepsi aby dopis poslal pravnik, muze tam byt i navrh na zalobu, lepsi efekt.
S tim navrhem zaloby to funguje, tahle jsem " vyreklamoval " motorku od jednoho vychcanka. Furt se tvaril, ze mu nic nevadi, tak jsem napsal do toho a toho dne chci prachy nebo to posilam k soudu a najednou ve schrance slozenka s penezma :321: 

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...