Sem se ani nepochlubil. Šel jsem z práce a koukám, jak u nás chytaj za křižovatkou na náměstí OSN lidi, co špatně odbočujou doleva z Freyovy (od Harfy) do Sokolovský (směrem na Balabenku). Klasicky měš?áci. No a asi jim to málo neslo, tak se přesunuli na druhou stranu, tzn. do Freyovy, že budou odchytávat lidi, co blbě odbočej ze Sokolovský doprava. No, na tom by nebylo ani tak nic zvláštního, ale ti dva zapnuli na svém autě majáček, otočili se přes plnou a přes všechny pruhy doleva, zahnuli doprava a zastavili za zastávkou busu, že budou jako stopovat ty lidi, co udělali přesně to samý, ale bez majáčku.
A taky že jo. Stojím na zastávce a vidím ženskou v HR-Včku, jak odbočila doprava, měla středočeskou značku a čumí kolem sebe všude možně, jedouc tak třicítkou k polišům. Vyloženě "bludná duše". Větší policeman nelenil a vystartoval k haltaci. Menší policeman, řidič, seděl v pikapu.
No to mě nasrali. Nelenil jsem, nechal si ujet bus a vydal se na místo činu.
Říkám: "Pani, zacopak vás tady ti pánové zastavili?"
Ona: "No, odbočila jsem špatně na křižovatce, blablabla... " a cosi blekotala o nějakém gymnáziu.
A já na ni: "A paní, víte, že tihle dva pánové, udělali před minutou úplně ten samý přestupek, za který vám chtěj napařit pokutu (ten větší poliš trochu znervózněl a mlel cosi, co je mi po tom, na což jsem nereagoval a mluvil dál na tu ženskou)? A víte že si k tomu dokonce pustili majáček a předtím to střihli přes plnou a dva pruhy?"
A obracím se na policemana: "Víte jak se tomuhle říká? Farizejství. Teda jestli víte, co to znamená... No, rád bych viděl čísla vašich odznaků a to si pište, že na vás podám stížnost."
Větší říká menšímu:"Pojď to tady s pánem vyřídit."
Vytahuju fo?ák, fotím si ženskou a říkám: "Hézky se usmějte, budete v novinách."
Pak si fotím odznak řidiče (malýho).
Velkej mu říká: "Ten je drsnej, co?"
Načež velkýho napadla "spásná" myšlenka a vystartoval od nechápající ženský: "A co nějaký průkaz totožnosti? Máte?"
Já: "Samozřejmě, že mám. Chcete ho vidět?"
On: "Kdybyste byl tak laskav, a? víme, s kým máme tu čest."
Já: "Prosím? Co jste to řekl? Moment, občanku sice mám, ale vy mi sdělte, proč chcete znát moji totožnost. Žádný přestupek jsem nespáchal, jsem snad podobný nějaké hledané osobě?"
On: "Nó, ano, třeba tak."
Já: "Aha, hmm. Dobrá, já si tady přepnu ten fo?ák na záznam, a vy mi pěkně zopakujete, proč po mně chcete občanský průkaz a kde jste vzal podezření, že jsem hledaná osoba, ano?"
V této chvíli policeman přestává komunikovat a občanku nechce. Nechávám to bejt a jdu na bus. Když vidím, jak pouštěj ženskou, zřejmě bez pokuty, hřeje mě pocit dobře vykonané práce.
Fotky jsem měl v kompu asi měsíc, pak jsem je smáznul, protože jsem ty jelita nechtěl nijak kompromitovat.