Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Závodník Peugeot 206 a moje zrcátka

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Tak jsem přišel o obě zrcátka. Týden po sobě. :x První pravý - mojí vlastní blbostí :roll: . Vyjíždím z malýho parkoviště ve městě a na výjezdu byl zaparkovanej Peugeot 607. Místa tam bylo tak pro trabanta. No tak tam najedu a dívám se jestli něco nejede z leva, protože tam všichni jezdí jak kokoti, tak aby mi neurazil předek. No a najednou ?ukanec a pravý zrcátko v prdeli. Sklo viselo na drátech a plast rozsekanej. No zašel jsem si za majitelem toho Peugeotu a omluvil se mu. Ale taky mu řek, že tam stojí pěkně blbě a on na to, že tam projíždí větší auta než ta moje sračka, tak že jsem jel asi jako kokot. No měl jen rozbitej vrchní plast, tak jsem mu dal litr a jel jsem domu.
Týden na to jedu u nás na vesnici po normální silnici. Celkem úzká silnice nejhorší třídy a po stranách hlubokej příkop dolu. Jedu tak 80 a naproti vidím červernýho závodníka s 206, co si to mete alespoň nějakých 160-180. Tak zajedu k příkopu a zpomalim na 50. Málem jsem tam spadnul. Ale on pořád prostředkem. Proletí kolem mě a - rána - levý zrcátko v prdeli! Tak jsem na to šlápnul, otočil se bohužel až za 400m a sprintoval za nim. Ale už jsem neviděl na další křižovatku a nevěděl kam odbočil. Jel jsem rovně, dohnal jsem jen červenýho favorita. :? Takže to zbylo zase na mě.
Tak teď poraďte co s tim. Buď do nechat na pojiš?ovnu jako vandalismus - nějak to nahrát třeba u diskotéky - ale tím pádem zaplatit min. 5.000,- Kč. (případ havárie v pojištění nemam).Nebo sehnat nějaký použitý do 3 litrů??! :roll: :? Jawak mi něco našel na ebay.de, tak jsem zvědavej za kolik je daji... Chjo.
Přílohy
1.jpg
1.jpg (58.96 KiB) Zobrazeno 1271 x
Lukke

#2 Příspěvek od Lukke »

..
Přílohy
4.jpg
4.jpg (77.76 KiB) Zobrazeno 1269 x
Lukke

#3 Příspěvek od Lukke »

Kdyby jste náhodou někdo někde nějaký objevil, tak jsou vyhřívaný a elektricky sklápěný. Ty motorky fungujou v pohodě.
Přílohy
5.jpg
5.jpg (76.54 KiB) Zobrazeno 1268 x
Lukke

#4 Příspěvek od Lukke »

....
Přílohy
7.jpg
7.jpg (80.82 KiB) Zobrazeno 1265 x
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

hmmm .. to nasere.. ale radu pro tebe nemam
Bobra2

#6 Příspěvek od Bobra2 »

Zkus to na tyhle vrakáče BMW.
1. 606 409 567 - Harfa
2. 777 180 180 - Úvaly u Prahy
3. 602 320 971 - snad Praha?? nevím

za zkoušku nic nedáš, ale měli by sehnad snad šechno, samozřejmě bez dokladu :lol: :lol:

Třeba zkus sehnat jeno mty kryty, dohromady bys to měl dát sám.
Lukke

#7 Příspěvek od Lukke »

Bobra píše:Zkus to na tyhle vrakáče BMW.
1. 606 409 567 - Harfa
2. 777 180 180 - Úvaly u Prahy
3. 602 320 971 - snad Praha?? nevím

za zkoušku nic nedáš, ale měli by sehnad snad šechno, samozřejmě bez dokladu :lol: :lol:

Třeba zkus sehnat jeno mty kryty, dohromady bys to měl dát sám.

Zkusim tam zejtra zavolat. No potrebuju 2x sklo, 1x kryt a 1x cely zrcatko (protoze pravy je naštíplý a bude se muset vyměnit celý). Volal jsem do Inveltu a jen sklo stojí nový 2.700,- Kč. :shock:
Bobra2

#8 Příspěvek od Bobra2 »

Holt Lidová cena, že :lol:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

To je pohoda, myslel jsem že to bude horší, podle toho co jsi psal :wink:
Tady se jedná o oba špigly, oba lakovaný plasty, oba rámy a jeden troůhelník, možná. Už se na tom pracuje! Budou komplet, jen bez motorků, ty doufám fachají :wink:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od JFK Čestný člen »

proc vandalismus? normalne jdi do pojistovny, ze jsi to orval na uzke silnici o zaparkovany auta, ale musi to byt jakoze jedna havarka, ne na dvakrat. kdyz mas havarku, tak muzes bourat i kdyz jsi vynik
Lukke

#11 Příspěvek od Lukke »

Jawak píše:To je pohoda, myslel jsem že to bude horší, podle toho co jsi psal :wink:
Tady se jedná o oba špigly, oba lakovaný plasty a oba rámy. Myslím že se to bude dát vyměnit i bez demontování z káry. Už se na tom pracuje!

No super, jsem zvědavej co vykouzlíš. ;) Pokud by to ale bylo nad 3 litry, tak to asi necham na pojiš?ovnu a budu mít fungl ne? Seženeš to levněji? :wink: Ten levej rám by se mohl nechat, je tam jen poškozenej kryt. ;) Takže by se to nemuselo rozebírat, ale pravý budu muset...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jo a taky bys to mohl aspoň trochu umýt :)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

JFK píše:proc vandalismus? normalne jdi do pojistovny, ze jsi to orval na uzke silnici o zaparkovany auta, ale musi to byt jakoze jedna havarka, ne na dvakrat. kdyz mas havarku, tak muzes bourat i kdyz jsi vynik

Já mám dojem, že havarijní nemá... :?
Jako kdybych ti (nejenom já) to neříkal, na zimu se vždycky havarijní vyplatí... (z vlastní zkušenosti :)
Lukke

#14 Příspěvek od Lukke »

JFK píše:proc vandalismus? normalne jdi do pojistovny, ze jsi to orval na uzke silnici o zaparkovany auta, ale musi to byt jakoze jedna havarka, ne na dvakrat. kdyz mas havarku, tak muzes bourat i kdyz jsi vynik

No jasně, ale když jsem to orval sám na silnici tak mi pojiš?ovna nic nedá ne... Mám pojištění na "živelnou pohromu, odcizení a vandalismus". Případ havárie zde zahrnut neni... Navíc tam by se potom přišlo o bonus (kdybych měl havarijku), při vandalismu ne.
JFK Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od JFK Čestný člen »

aha, nemas havarijku, tak to jo...
ale jinak jses teda PAN kaskader, bez pojisteni new kara:o)
Lukke

#16 Příspěvek od Lukke »

JFK píše:aha, nemas havarijku, tak to jo...
ale jinak jses teda PAN kaskader, bez pojisteni new kara:o)

Bez pojištění na havárii... doufam, že jezdim tak abych nenaboural vlastní vinou... protože platit 125.000,- nebo 52.000,- Kč ročně je rozdíl... :?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No malé doporučení,najdi si u Vás na vsi nějakýho aviatyka co ti do něj jako nacouval,pojištovna ti to zaplatí z jeho zákonného a pokud to bude firemní auto kde jsou pojíštěni hromadně tak ani nepřijdou o bonus... dáš mu láhev a je to....jinak si myslím,že celé zrcátko plus lak bude koštovat v BMW balík.......kterej si necháš vyplatit a koupíš za něj oba špígly....
Jinak nechápu jak ti ten zmrd z tou 206kou mohl ujet,leda že by to byl ten z toho bilbordu se 180 koníkama :D dup na brzdy,vypnout ASC ,2 plný,otočka a za minutu jsem za zmrdem a :gun01:
Kaca2

#18 Příspěvek od Kaca2 »

to Lukke: upřímně vím, jak ti musí být....
Mne se to stalo vloni v září a byla jsem ráda že to odneslo jen zrcátko...
Já a protijedoucí řidič jsme jeli za náklaďáky ale já vjížděla do vesnice a on z vesnice a nákladák chtěl předjet...no a rána jak prase...všimla jsem si že mám levé zrcátko v pr.. li, Ten sičák ani nezastavil a mašíroval si to dál... Tak já se rychle otočila a jak prase ho doháněla...svítila dálkovýma troubení...nic Až za druhou vesnicí ho chytla , předjela a skočila mu do cesty.Jak rychle jsem vyskočila z auta..dodnes nechápu a mohu ti říct že na pohled jsem od něj nic nemohla čekat.jeho zadní světlo nesvítilo,přední taky ne, tlumené taky ne...dále v montérkách a snad měl po večerní návštěvě hospody i snad nalito...tehdá jsem hodně spěchala do firmy...poldy jsem nevolala,než by naklusaly asi bych tam zapustila kořeny, ale pěkně jsem ho sjela...celej den mne bolelo v krku a to je fakt..taky můj slovník byl pěkně vostrej, ale co naplat...dal mi svou pojištovnu, kontakt a po dopoledním lítání kolem pojiš?ovny jsem se na to... Sehnala z inzerátu náhradní díl, zašla za kámošem a bylo ...
Ale to co ti radí René je dobré..taky to vobčas uděláme na jinej autech...

Joo a toho dotyčného řidiče jsem viděla před vánoci zase a hádej..? Ty světla neměl pořád opravený..tak co na to říct... :fuckdual:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Bombarder »

rene kurc píše:No malé doporučení,najdi si u Vás na vsi nějakýho aviatyka co ti do něj jako nacouval,pojištovna ti to zaplatí z jeho zákonného a pokud to bude firemní auto kde jsou pojíštěni hromadně tak ani nepřijdou o bonus... dáš mu láhev a je to....jinak si myslím,že celé zrcátko plus lak bude koštovat v BMW balík.......kterej si necháš vyplatit a koupíš za něj oba špígly....
Jinak nechápu jak ti ten zmrd z tou 206kou mohl ujet,leda že by to byl ten z toho bilbordu se 180 koníkama :D dup na brzdy,vypnout ASC ,2 plný,otočka a za minutu jsem za zmrdem a :gun01:

ale dej pozor, az ti do toho bude nekdo bourat, tak nezapomen rozhazet zbytky zrcatka po zemi. jednou me tak bengove odchytli..
Lukke

#20 Příspěvek od Lukke »

rene kurc píše:No malé doporučení,najdi si u Vás na vsi nějakýho aviatyka co ti do něj jako nacouval,pojištovna ti to zaplatí z jeho zákonného a pokud to bude firemní auto kde jsou pojíštěni hromadně tak ani nepřijdou o bonus... dáš mu láhev a je to....jinak si myslím,že celé zrcátko plus lak bude koštovat v BMW balík.......kterej si necháš vyplatit a koupíš za něj oba špígly....

Kámo, jel rychle jako prase a víš kolik ujede za sekundu při takový rychosti... Na tak úzký silnici se prostě otočit nedalo... :-( Tak moc jsem ho chtěl chytit, ale ikdyž jsem jel pak za nim asi 200, nesih jsem tu křižovatku co byla za zátočinou.. Zmrd jeden. S tou Avií je to dobrej nápad, ale jak udělat obě zrcátka?? :?
Odpovědět