Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak velke podlozky??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od psena »

Protoze mam zimni kola na discich BMW 3 , ktere maji ET dost velke, tak mam na kolech pridelane 2 cm podlozky.Uz jsem to auto s nimi koupil.Litaky co jsem koupil na leto maji ET 23 (E 34 ma mit 20)a pote co to chlapi v bazaru shodili tak me premluvili at tam ty podlozky necham.Vyslo to perfektne, Vzadu je to jak u M5 presne k blatniku a vpredu to mozna 0,5 cm trci.Slysel jsem ze mit velke podlozky neni zrovna OK pro napravy atd.Chci se tedy zeptat jestli nekdo mate podlozky tak kolik??
A jake jsou vase zkusenosti, jestli to nehaze a podobne.
Jinak me podlozky jsou ty co jsou na srouby do napravy a litak davam dalsimi srouby primo do te podlozky.Bude to dost tezke....Dikec
mayklmaykl

#2 Příspěvek od mayklmaykl »

hele podlozkuj si jak chces vono to vydrzi ale napravy dostavaj pekne naprdel vem si o kolik vetsi sily pusobi na poloosy pri rozsireni treba o 5cm to je narez.podlozky pokud jsou dobre udelany nehazou ale radsi s tim neskakej ja mam pomerne blbou zkusenost protoze bez podlozek sem s bawcem skakal jak hovado treba i 30m ale s podlozkama 4cm na kazde strane to nedopadlo nejlip....uzvejkly se mi zelizka a fotr kdyz vymenil v jedne americe motor za jinej o 5litru vetsi a asi 200kg tezsi tak to dopadlo podobne:-))))
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ManyP »

obecne je znamo ze podlozky do sirky 2cm nijak razantne nenici napravy a ze je to v pohode ale vic jak 2cm se nedoporucuje!!! Sou tam vetsi na napravu ale je to stene jako bys tam ted dal litaky s et23-20=et3. Verim ze to vypada supr ale doporucuju se drzet tech 20 pac se ti jinac pokud mas siroke gumy budou sjizdet jako prase!!! Jew to jen podobnost trojuhelniku u teho odklonu ale osa zateze je uplne jinde. Mam s tim skusenost. Mel sem et 10 sire 9.5 a sjizdelo se to zevnitr ako svina pac osa zateze by mela byt uprostred dezenu. Loziska to nejak zvladno pac ja sem s tema kolama najezdil 50000 a sou v pohode ale ty gumy. Stene jak je to uz ven z blatniku to vypada jako traktor!
Delej jak uznas ale......
Martinéz

#4 Příspěvek od Martinéz »

Muj postreh..mam kratce podlozky 2,3 a 1,7 cm na kolech s ET30 (sirku nevim presne, tak 7,5-8,5) a vypada to fakt dobre, je to uplne akorat s blatnikama, ale pri blizsim zkoumani maj kola sklon negativu a je to tvrdsi nez bez poslozek, pac vsechna energie narazu nejde do tlumicu, ale castecne i do naboju atd. Takze podlozky sou dobra vec, ale uvidim do leta, co to nadela za neplechu...
psena
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od psena »

No uz jsem se rozhodl, podlozky pujdou pryc.Je to krasny , ale dost neprakticky, zaprsi a mas ostrikany cely auto, muzou te vratit z hranic ze ti lezou kola pres blataky atd.Kazdopadne zitra udelam fotky s podlozkama a potom i bez at to porovnate!!
Stan

#6 Příspěvek od Stan »

Vepředu 20, vzadu 30 a nic se mi nesjíždělo - vypadalo to super! Ale pak jsem urval výfuk, potřeboval jsem zvednout auto, tak jsem zvýšil profil gum a jak to lezlo z blatníků, tak to při propružení dřelo = podložky musely ven. doporučuju max. na šířku blatníku.
Odpovědět