Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

KÁMEN HUP HIP BUM!!!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od 530DAT »

Jedu si tak po Příbramský, odbočuju na Dobříš a u Shellky přede mnou Fabka, ta přejela já se už nevešel, na silnici kámen jako hovado, uprostřed, zabrzdit nešlo, za mnou kamion....škoda cca 45000,- :cry:

Zavolam policajty a že za to mužu já, takže pokuta 1000 za způsobení dopravní nehody a paragraf za nepřizpusobení jízdy stavu a povaze vozovky.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Poškozený, plasty, šroub ukotvení motoru, vejfukový potrubí, nádrž palivová...
Přílohy
image_00088.jpg
image_00088.jpg (70.17 KiB) Zobrazeno 1769 x
image_00087.jpg
image_00087.jpg (53.52 KiB) Zobrazeno 1769 x
image_00086.jpg
image_00086.jpg (66.7 KiB) Zobrazeno 1769 x
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

No to je radost...
Tohle se mi málem stalo po velikonocích, na okresce za zatáčkou, jedu tak kilo, aspoň 3x tak velkej balvan, nekecám, bych si urazil nárazník a vanu motoru. Naštěstí jsem ho mohl objet, kus dál zastavím a jdu ho odklidit, 15 kilo minimálně, kolem v příkopě nikde nic, po šutrech ani památky. Ptal jsem se sám sebe, kde to žijeme... v EU? A co zpráva komunikací? Nezájem... :roll:
V rajchu stačí trocha bordelu od traktoru a už jsou tam aspoň 2 cedule
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak to bych s policajtama dost diskutoval, protože jestli to kamčák nedobrzdil, tak to byla jen a jen jeho chyba. Co kdyby ti tam vlítlo dítě nebo nějaký jiný chodec, tak by si taky neměl brzdit? Rozhodně bych se závěrem policajtů nesouhlasil.
marwal
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od marwal »

prdlajz, mel si brzdit, byl bys na tom lip....jinak takovy veci dost naserou, asi tak jako kdyz se nekde v poli objevi šáde 100 hozená přez střechu, a nikdo neni schopnej ji do tydne odklidit... nevim co si pak ti lidi maj myslet, kdyz vidi rozstreleny auto a nic... jak v mexiku
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od 530DAT »

Po 3 dnech a dneska uz z toho kape olej :cry: :cry: :cry:
jsem zvedavej co s tim udelaj v servisu a jak budu jezdit a to jsem chtel tenhle tejden na regional :cry: :cry:
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Shrek »

530DAT píše:Zavolam policajty a že za to mužu já, takže pokuta 1000 za způsobení dopravní nehody a paragraf za nepřizpusobení jízdy stavu a povaze vozovky.... :shock: :shock: :shock: :shock:

To bych nikdy nepodepsal, ta vozovka je jinak vizuálně OK a kámen jak hovado uprostřed není její vlastnost, ale vada! Vyfotit kámen, vyfotit škodu a tradá za majitelem nebo správcem komunikace. :!:
gelty
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od gelty »

Já bych řekl, že na tento paragraf chytnou každého.
Právě proto je tak napsaný. :evil:
Kdybych vám měl psát, co mi všechno pod ten paragraf hodili, hovada policejní :evil:
mayklmaykl

#8 Příspěvek od mayklmaykl »

viz zakon o provozu na pozemnich komunikacich vyhlaska 60 a jine obecne zavazne předpisy....podej stiznost nebo mimořadny opravny prostředek nadrizenemu organu pro který policista službu vykonával,pro tzv. chybu správniho uvážení...ten pablb ktery to vymyslel ocividne o tomto zakone a vyhlasce nevi nic!!!neprizpusobeni a blabla dal je pravne uznatelny protipravni ukon za ktery by následovala zakonna sankce kdezto kamen na silnici je protipravni stav,stav nezavisly na vuli lidske tudiz neovlivnitelny osobou samou ani jejím volním jednáním!!! zákonné stanovy pro úkony stavy a skutečnosti jsou velice rozdilne!!! jinak mas samozrejme narok na nahradu škody cestou soudní petitorní žaloby o náhradu škody po té-v tomto pripade právnické osobě která danou komunikaci spravuje!!!!!!!dulezite je mit prokazatelný materiál a kompletní servisní náklady včetně prostředků vynaložených v souvislosti s uvedením do původního stavu který slouží k určení výše náhrady.podobne to je napriklad u škody způsobené zvířetem které má majitele na veřejné komunikaci....např přejedeš někomu čokla a něco ti to zkurvi na autě maš nárok na náhradu škody od osoby povinné-majitel čokla.
bumira

#9 Příspěvek od bumira »

Měl jsem něco podobnýho v Praze na Harfě.
Směrem na Českomoravskou od Harfy je pumpa Shell, tam jsem si koupil pití a vyjíždim od pumpy cca 5km/h protože jsem si otvíral to pití a v tom se tam vřítila Avie nevychytala zatáčku a vletěl až do mýho pruhu.Tak jsem to strhnul na stranu a tam díra , a urazil jsem vanu.Propadlá a neoznačená vozovka cca 15 metrů od výjezdu od tý pumpy.Avie ujela a já doběh k tý pumpě pro nějakej sorbční materiál a zasypal jsem ten olej a zavolal ty pitomce se zelenym pruhem.
Dorazili už za 4 a půl hodiny a ještě než vylezli z auta tak plácali něco o nepřízpůsobení a že jsem způsobil havárii.
tak jim povidám co se tam dělo a oni že pokuta 1000Kč.
To už jsem byl vážně nasranej a ukazuju jim tu díru a on že jsem jel moc u kraje - jel jsem asi půl metru od obrubníku - a moc rychle - no nejvíc 10 km/h a že to je ještě malá díra a že oni znají větší a že kdyby se tam rozbilo ještě nějaký auto , ale takhle že je to špatný.
Od té doby je posílám do prdele jak jen můžu, kdykoli a kdekoli!Tohle se mi stát ještě jednou tak by mi to zaplatili i kdyby měli prodat barák kde seděj!Jen do nich, za ty love na daních a prasácký silnice!!!!!!!
Lukke

#10 Příspěvek od Lukke »

Čoveče kámo to ti vůbec nezávidím.. :( Jsou to svině, taky bych jim to nepodepsal a řekl, že jsem to mohl ubrzdit, ale ten náklaďák za mnou by to nezvládnul... Ale taky nevim, jestli by mě to napadlo už tam... Je to těžký. :?
mayklmaykl

#11 Příspěvek od mayklmaykl »

mno lhuta na dovolani a jine mimoradne opravne prostředky je 3leta ode den kdy mohlo byt pravo vykonano....odpovedna je sprava silnic-zkratka udrzba s tou dirou je to stejne.
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od 530DAT »

tak to mam opraveny.... 17k

bez meneni nadrze...

s tou dirou je to husty
TT
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TT »

mayklmaykl píše:mno lhuta na dovolani a jine mimoradne opravne prostředky je 3leta ode den kdy mohlo byt pravo vykonano....odpovedna je sprava silnic-zkratka udrzba s tou dirou je to stejne.

...howadina, díra a kámen na silnici je úplně jiná situace, díra v silnici nebo jinak neoznačená nerovnost , propadlý kanál atd, tedy komunikační závada-tuto musí ještě posoudit technik TSK (technická správa komunikací), díra , která nemá určité (normní) parametry a ty do ní vjedeš a TSK ti tuto kom. závadu neuzná, můžeš pouze čerpat havarijní pojistku, nikoli pojištěni od TSK. Další zádrhel je , jestliže máš na vozidle neschválený rozměr kol např v TP 15" schváleno a ty máš nazuto 17" a projedeš dírou bý? od TSK uznanou technickou závadou od pojiš?ovny dostaneš howno.
...kámen na vozovce , pakliže zde není značka padající kamení, zřejmě se u TSK nedovoláš, žádné odplaty, a dále , že zde je značka padající kamení ještě neznamená , že odpadlý kámen odpovídá TSK , kámen klidně může spadnout ze skály, která patři panu Vonáskovi a TSK s ním nemá nic společnýho, ...v zákoně je také psáno, že musíš jet takou rychlostí , aby jsi zastavil na vzdálenost na , kterou vidíš, tedy postup policie, by? je to z humáního hlediska zcela absurdní , kvalifikuji jako OK, vem si kupříkladu, že jedeš po silnici a za zatáčkou leží frajer , který dostal infarkt, ještě žije, ale ty se vyřítíš a rozšmelciješ ho, a on je DEAD, kdo myslíš , že by za to mohl, ten nebožák s infarktem asi těžko, vyhláška je jedna věc a zákon o provozu na pozem. komunikacích je věc druhá.

.... :( to 530DAT neber to osobně, je mi líto rozbitý tvý krásný káry , tohle se může stát fakt každýmu, ale nasranej člověk může být akorát sám na sebe. :wink: , ....to Shrek: to že bys někomu něco nepodepsal jsou sice silný kecy, ale mylím si, že bys radši zaplatil ten talíř, jen abys už dostal prachy od pojiš?ovny a mohl opravovat, protože tvůj nesouhlasný postoj, toho četníka akorát nasere, 1. měsíc na tom bude pracovat, pak to odloží s tím, že probíhá šetření, až se mu to zlíbí tak postoupí na Magistrát k rozhodnutí, na Magistátě počítej tak 3 měsíce než se na tebe dostane řada a nikde není psáno, že rozhodne ve tvůj prospěch!!!! po roce nebude přestupek uzavřeny tedy propadá a ty po roce jdeš do pojiš?ovny pro prachy, do doby něž bude celá věc uzavřena , žádný prachy z pojiš?ovny neuvidíš ... zažil jsem něco podobnýho , tak vím o čem mluvím, kemo :D :wink:
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od 530DAT »

jojo je to sice v nekterjech vecech padli ale je to pravda...

sice muze tam byt clovek a slapu na brzdu i kdybych tu karu rosekal celou, ale muze byt situace a taky ze byla, ze bylo lepsi jet a nenechat se treba prizabit tim kamionem za mnou...

melo by se to mozna ac vim ze to dost dobre nejde posuzovat podle situace...

priste vim ze kamen byl u skarpy a ten prede mnou jej odhodil primo pod moje kola...

n a je to
jen mi to nepoleze pres pusu :?
mayklmaykl

#15 Příspěvek od mayklmaykl »

absolutni nesouhlas o teto problematice bych neco mel vedet........mimo to jestli alespon trochu rozumis pravu podivej se na jeho teoreticke zaklady a pravni principy budes mozna psat jinak.krom toho policajt neni buh....to co jsi tam vypsal jsou dalsi skutecnosti ktere mohou a pravdepodobne ovlivni pravni nasledek vysly z daneho rizeni......
TT
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od TT »

mayklmaykl píše:absolutni nesouhlas o teto problematice bych neco mel vedet........mimo to jestli alespon trochu rozumis pravu podivej se na jeho teoreticke zaklady a pravni principy budes mozna psat jinak.krom toho policajt neni buh....to co jsi tam vypsal jsou dalsi skutecnosti ktere mohou a pravdepodobne ovlivni pravni nasledek vysly z daneho rizeni......

....mužeš se přít , jak chceš , ale teorie a praxe jsou dvě různé věci , víš moc dobře , že každá situace by měla být posuzována individuálně, nicméně většinou je to bráno jako všední rutina a nikdo se nad tím nepozastavuje, ten kdo rozhodoval na místě vycházel z určítého zákona, a myslím si , že v dané situaci ho obecně daná vyhláška moc neiritovala, tedy těžko někdo nadřízený by na základě jeho rozhodnutí rozhodl opačně , zákon 361/2000 je vůbec celý doku*vený, a kde kdo si výklad tohoto zákonu upravuje dle svého, (viz. řidič za jízdy připoután, a mělo by být před jízdou a další) to samí je i s dodržením rychlosti a případ 530DAT, jednoduše toto nastrojí na řidiče a čau, nikdo se s tímto zabejvat nebude..... :(
mayklmaykl

#17 Příspěvek od mayklmaykl »

no v tom mas pravdu teorie a praxe je rozdilna ale zas tak blby pravo nemame aby se oboji nedalo velmi priblizit.jinak zabyvat se tim samozrejme ze zakonne povinnosti nekdo bude jde o to aby veskere dukazni prostredky ktere pouzijes byly opodstatnene,aby pr. ukony byly opodstatnene atd atd mohl bych tady tejden vypisovat co a jak a proc ale tady mi to mikdo nezaplati kdyz to budu resit v kanclu tak bych mel uz litr doma:-)) mimo to fizl neni genius-vetsinou i vyjimky se najdou ale taci nebehaji po silnici s pokutovym blockem:-))a to ze policajt blbe uzil diskrecni pravo neni problem prokazat a to zadny! rozhodne tohle resit neni nic zas az tak jednoducheho ovsem zakon o provozu bla bla + zakladni pravni predpisy vztahujici se k problematice hovori jasne.tady je spis otazka zda na tom travit cas nebo ne =pomer hodnota/cas
jinak bych se vsadil ze pri pouziti spravneho postupu+zakonnych prav+prokazatelnych skutečnosti je do roka realne neco vyzdimat.jo a resit polomrtvolu za zatackou vyse popsanym zpusobem by asi neklaplo:-((
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od 530DAT »

mayklmaykl píše:absolutni nesouhlas o teto problematice bych neco mel vedet........mimo to jestli alespon trochu rozumis pravu podivej se na jeho teoreticke zaklady a pravni principy budes mozna psat jinak.krom toho policajt neni buh....to co jsi tam vypsal jsou dalsi skutecnosti ktere mohou a pravdepodobne ovlivni pravni nasledek vysly z daneho rizeni......

Prosím trochu podrobneji, nejak nevim na co je ta reakce...
mayklmaykl

#19 Příspěvek od mayklmaykl »

sorry je to reakce na clanky od TT.doufam ze uz je vse ok....
nechci se tady dohadovat a zasravat forum nejakejma dohadama,tenhle obor/pravo /me pomerne dobre zivi a tak se mi nelibi takřka laicke pojeti vykladu zakona od TT...takze v tehle debate koncim,jelikoz tady mi rozbor a vyklad zakona nikdo nezaplati....:-((
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

mayklmaykl píše:sorry je to reakce na clanky od TT.doufam ze uz je vse ok....
nechci se tady dohadovat a zasravat forum nejakejma dohadama,tenhle obor/pravo /me pomerne dobre zivi a tak se mi nelibi takřka laicke pojeti vykladu zakona od TT...takze v tehle debate koncim,jelikoz tady mi rozbor a vyklad zakona nikdo nezaplati....:-((

Tak tebe bych fakt chtel mit za kamose, u tebe se za vsechno plati? Tohle je klub kterej sdruzuje lidi kteri maji stejnou zalibu a to je Bmw, kdyz nekdo necemu rozumi a je z oboru tak rad poradi a nebo drzi hubu. Ale to aby se tu nekdo ohanel tim ze mu tu radu nikdo nezapalati jsem tu od zalozeni klubu jeste neslysel... Takze pokud mas problem napsat par radek bez toho aniz by ti za to nekdo zaplatil tak radsi nepis nic... :x
N54 PWR
Odpovědět