Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 318 TDS Touring
Objevil jsem na netu slušně vyhlížející 318 tds v kombajnu, je to r.v. 1997, dobrá výbava, za přijatelnej peníz. Vzhledem k tomu, že teď jezdím prakticky jen město a okolí s 2,5 benzínem, viděl bych v tom možnost s těma turbokamínkama trochu ušetřit na spotřebě (a ručení) a navíc se zase vozit zadohrabem. Máte s tím autem někdo zkušenost ? Je mi jasný, že to bude asi dost líný 

-
- Kontaktovat uživatele:
raff píše:Objevil jsem na netu slušně vyhlížející 318 tds v kombajnu, je to r.v. 1997, dobrá výbava, za přijatelnej peníz. Vzhledem k tomu, že teď jezdím prakticky jen město a okolí s 2,5 benzínem, viděl bych v tom možnost s těma turbokamínkama trochu ušetřit na spotřebě (a ručení) a navíc se zase vozit zadohrabem. Máte s tím autem někdo zkušenost ? Je mi jasný, že to bude asi dost líný
Chlape, taky mám v oku kombajn, ale v 2,5 TDS, do 1,8 nechoď, diesel je těžší jak benzín a když v benzínu 1,8i to jede jak sračka, tak co pak v dieslu?

Já měl audi 1,9TDI 66kW, stejný výkon a jezdila jak urvaná, ale byla o 200kg lehčí a spotřeba 5litrů!

Takže bych radil do toho motoru nechoď, pokud fakt jezdíš většinou město, jdi do benzínu 1,8is(140PS) máš pojistku v poho a nebo změň značku

Diesel se vyplatí fakt se silným motůrkem( diesel je shnilejší, proto musíš víc tlačit napilu a 1,8tds 4válec bys za chvilku uhonil!

gelty píše:Chlape, taky mám v oku kombajn, ale v 2,5 TDS, do 1,8 nechoď, diesel je těžší jak benzín a když v benzínu 1,8i to jede jak sračka, tak co pak v dieslu?Já měl audi 1,9TDI 66kW, stejný výkon a jezdila jak urvaná, ale byla o 200kg lehčí a spotřeba 5litrů!
A krom toho sem to natřel každé 1,8TDS!! Takže bych radil do toho motoru nechoď, pokud fakt jezdíš většinou město, jdi do benzínu 1,8is(140PS) máš pojistku v poho a nebo změň značku
Diesel se vyplatí fakt se silným motůrkem( diesel je shnilejší, proto musíš víc tlačit napilu a 1,8tds 4válec bys za chvilku uhonil!
), jinak to nemá cenu!
Hm, ja to chapu podobne, proto jsem taky stal o nazor nekoho, kdo v tom jezdil. Nicmene diky. iS bych rad, ale moc jich nevidam

Tak to nějak nechápu.. Já bych taky bral Touringa a klidně s 1.8 TDs a vůbec by mne nesralo, že to nejede jak 2.5.. A zvláš? když to máš do města a tvrdíš, že chceš ušetřit. Oproti benzínu ušetříš minimálně 60-70 Kč na 100 km.. K tomu přidej úsporu +/- 3.000 na povinným ručení! Čéče neblázni a nenech se ukecat.
Janis píše:Tak to nějak nechápu.. Já bych taky bral Touringa a klidně s 1.8 TDs a vůbec by mne nesralo, že to nejede jak 2.5.. A zvláš? když to máš do města a tvrdíš, že chceš ušetřit. Oproti benzínu ušetříš minimálně 60-70 Kč na 100 km.. K tomu přidej úsporu +/- 3.000 na povinným ručení! Čéče neblázni a nenech se ukecat.
No tak to si kup Lupo 1,2 TDI na úsporu.....

RE: No tak to si kup Lupo 1,2 TDI na úsporu.....
super pojístka a 2,9l nafty na 100 ...
Jabka s hruškama... BMW vs Lupo?
Já chtěl jen říct, že nejdřív chtěl šetřit a nakonec souhlasí s tím, že by mu to až tak nejelo, tak radši dá na takové rady.. PS: Pojistka na 1.2 je jen o +/- 1.500 levnější než na 1.8 a to není zrovna super rozdíl.
PS2: A to si děláš prdel, že to žere 2.9L nafty na 100km? Kua už aby něco takového zvládaly i ostatní káry, zvláš? teď co budou zase zdražovat. 

Jabka s hruškama... BMW vs Lupo?

2Janis: asi jsi mi nerozuměl, trochu ušetřit se samozřejmě hodí, ale ne za každou cenu. Proto jsem se tady ptal, jako to 1,8tds lítá, navíc s tak těžkým autem. Můj názor je takovej, že výkon motoru musí odpovídat konstrukci a váze auta, slabší motor to samozřejmě utáhne, ale musíš mu šlapat víc na krk, což se potom odrazí na spotřebě. Prostě jsem potřeboval vědět, jestli je to případ i kombinace 1,8tds v E36 trojkovým touringu. Howgh 

-
- Kontaktovat uživatele:
Janis píše:RE: No tak to si kup Lupo 1,2 TDI na úsporu.....super pojístka a 2,9l nafty na 100 ...
Jabka s hruškama... BMW vs Lupo?Já chtěl jen říct, že nejdřív chtěl šetřit a nakonec souhlasí s tím, že by mu to až tak nejelo, tak radši dá na takové rady.. PS: Pojistka na 1.2 je jen o +/- 1.500 levnější než na 1.8 a to není zrovna super rozdíl.
PS2: A to si děláš prdel, že to žere 2.9L nafty na 100km? Kua už aby něco takového zvládaly i ostatní káry, zvláš? teď co budou zase zdražovat.
jasně, Lupo 3l - jak se nazyva, ma poupravenou aerodynamiku, je o neco lehci nez normal Lupo, a 2,9 je prumerna spotreba mimo město.
-
- Kontaktovat uživatele:
Janis píše:Tak to nějak nechápu.. Já bych taky bral Touringa a klidně s 1.8 TDs a vůbec by mne nesralo, že to nejede jak 2.5.. A zvláš? když to máš do města a tvrdíš, že chceš ušetřit. Oproti benzínu ušetříš minimálně 60-70 Kč na 100 km.. K tomu přidej úsporu +/- 3.000 na povinným ručení! Čéče neblázni a nenech se ukecat.
Moje rec...

raff píše:2Janis: asi jsi mi nerozuměl, trochu ušetřit se samozřejmě hodí, ale ne za každou cenu. Proto jsem se tady ptal, jako to 1,8tds lítá, navíc s tak těžkým autem. Můj názor je takovej, že výkon motoru musí odpovídat konstrukci a váze auta, slabší motor to samozřejmě utáhne, ale musíš mu šlapat víc na krk, což se potom odrazí na spotřebě. Prostě jsem potřeboval vědět, jestli je to případ i kombinace 1,8tds v E36 trojkovým touringu. Howgh
No tomu věř,že 318tds v touringu moc nelítá a právě proto co jsi sám napsal bych ho nechtěl,aby jelo musí se mu šlapat pořádně na krk takže bych měl bobana,má to obsah jen nějakých 1670,což se mi zdá dost málo.Ostatně už se to tu řešilo... Prostě se musíš rozhodnout sám.Koupil bych ho jedině kdyby v tom jezdil můj dědeček klobouka a já bych taky rád jezdil klobouka

M3maniac píše:No tomu věř,že 318tds v touringu moc nelítá a právě proto co jsi sám napsal bych ho nechtěl,aby jelo musí se mu šlapat pořádně na krk takže bych měl bobana,má to obsah jen nějakých 1670,což se mi zdá dost málo.Ostatně už se to tu řešilo... Prostě se musíš rozhodnout sám.Koupil bych ho jedině kdyby v tom jezdil můj dědeček klobouka a já bych taky rád jezdil klobouka
Věřím, jen jsem nepostřeh´, jestli s tím motorem máš zkušenost osobní, nebo to všechno předpokládáš jako já

raff píše:M3maniac píše:No tomu věř,že 318tds v touringu moc nelítá a právě proto co jsi sám napsal bych ho nechtěl,aby jelo musí se mu šlapat pořádně na krk takže bych měl bobana,má to obsah jen nějakých 1670,což se mi zdá dost málo.Ostatně už se to tu řešilo... Prostě se musíš rozhodnout sám.Koupil bych ho jedině kdyby v tom jezdil můj dědeček klobouka a já bych taky rád jezdil klobouka
Věřím, jen jsem nepostřeh´, jestli s tím motorem máš zkušenost osobní, nebo to všechno předpokládáš jako já
Kámo férově ti řeknu,že jsem ho osobně neměl,ikdyž jsem měl aut habaděj... prostě jich tu ani moc nejezdí,myslím že to byl tah kvůli nižší dani pro německé důchodce...

M3maniac píše:Kámo férově ti řeknu,že jsem ho osobně neměl,ikdyž jsem měl aut habaděj... prostě jich tu ani moc nejezdí,myslím že to byl tah kvůli nižší dani pro německé důchodce...klidně si ho kup,je to jen můj názor že takovej obsah do BMW nepatří...
a 90 koní se mi zdá dost málo na kombajna,ámen
No ba, však tady vejš říkám to samý, už jsem prošel i možnosti načipování a i tak by to byla asi slabota

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
projdi si starší příspěvky...přesně takové auto tu chtěl někdo koupit dva měsíce zpátky. Nevím jak t dopadlo ale asi by Ti řekl "vo co go" Jednou jsem se s 1,8TDS svezl a moje rada je NEBRAT. Nakonec sám se pořádně svez a zhodnot zda je pro Tvé účely dostačující či nikoli
Přeji hodně štěstí při výběru
Přeji hodně štěstí při výběru

-
- Kontaktovat uživatele:
Sem kudla rikal ze se to delalo!!!!
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 36847&rd=1
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 36847&rd=1