Asi takhle.. S dalniční známkou udělej, co ti napsal Máca. A co se týče pojištění, tak málokterá (jestli vůbec nějaká) pojiš?ovna nabízí pojištění proti odcizení s vandalismem. Tradiční spojení je: 1.Odcizení+živelné pohromy, 2.Havárie+živelné pohromy, 3.Odcizení+Havárie+Živel+Vandalismus.
Nejlevnější je 1., ale 100% doporučuju tu 3. člověk nikdy neví, aby jsi pak nemusel kvůli ušetřený 10.000,- zaplakat..
Co se týče plateb, tak platí, že čím větší pojiš?ovna, tím větší jistota, že něco dostaneš. Ale také čím větší, tím více klientů, tím více pojistných událostí, tím delší doba než něco dostaneš. Ikdyž i tady už doba pokročila a většina se snaží to vyřídit do měsíce. Dále čím větší pojiš?ovna, tím lepší partner pro servis apod.
Zkušenost mám s ČPP, Kooperativou, ČSOB a Českou pojiš?ovnou.
1.ČPP má hodně klientů, ale strašně málo lidí, kteří pro ni pracují. Já potřeboval vyřídit nehodu a likvidátor měl zrovna 3 týdny dovolenou, jeho zástup byl z jiného kraje a neměl čas.. No hrůza, táhlo se to 3 měsíce.
2. Kooperativa je v pohodě a u některých typů vozidel má i výhodné ceny. Do svojich smluv však většinou dává nevýhodné podmínky, psány malým písmem, někde na zadních stranách. Někdy se dokonce musíš vázat třeba až na 3 roky.
3. ČSOB je taky v pohodě a u většiny aut má nejnižší ceny, likvidace taky nebývá problém. Ale se servisem to není ždáná sláva, nikdo za nic neručí, nikdo nic pořádně neví (to i v Kooperativě).
4. Česká pojiš?ovna, v současnosti největší a nejsilnější pojiš?ovna. Likvidace do měsíce, pobočky v káždém městě, včetně likvidátorů a INFO linek. Ceny jakž takž, záleží na typu vozu. Problém u nich je jen v tom, že jsou největší, takže sem tam se nějaký papír někde zašantročí, protože toho mají moc. Ale na tom teď zapracovali, většinu věcí vyřídíš po telefonu a o nic se nemusíš starat. Já měl přes ně 2x nehodu (pokaždé poškozený) a jednou to trvalo 2 měsíce (ztratily kopii TP), po druhé jsem měl za 4 týdny prachy na účtě.
Moje rada, oběhni si velké pojiš?ovny, a? ti udělají nabídku a pak se rozhodni. Důležité jsou taky slevy, které ti dají. A to buď za vyhledávací zařízení, mechanické aktivní či pasivní zabezpečení, Bonusy za dobu bez nehod, nebo obchodní slevy obchodníka, který pojištění sjednává. Prostě řekni, že máš jinde lepší nabídku a že potřebuješ, aby to bylo o 15% levnější. On bude chtít kšeft a bude se snažit!
Já doporučuju Českou pojiš?ovnu, tam mi vždycky vyšli vstříc a navíc ji mám po ruce, takže když něco chci nemusím čekat až se vrátí z dovolené.
Uf, to byl můj nejdelší příspěvek v historii, doufám že mi to odpustíte.