S pozdravem Máca
maca123 píše:no myslim že i ta 1.8 pojede dobře a mě by mohla výkonem stačit..nejsem žádnej závodníkjde mi hlavně o spotřebu..nevíte o kolik se liší ta 2.5 od 1.8??
Nic proti naftě, ale myslím že se vyplatí tak při najetí 30tkm a výš za rok. On každý hledí na spotřebu ale diesel je daleko dražší na ůdržbu, servis apod. oproti benálu a to se začne vyplácet když hodně najedeš, těch 18tkm to je nic.maca123 píše:No já najezdim tak +- 18000 za rok..benzina nechci...vim že pojede určitě líp než nafta ale pro mě je důležitá konečná spotřeba a to se z benzinem nemůže rovnat..na co si dát při koupi pozor ?
jak dlouho trvá než se ten motor zahřeje/ochladí aby bylo vše ok??jezda píše:zdarec, mam 318 tds 3 roky a najel asi 40 000 km, motor má najeto 205 tis km. Na autě jsem měnil jen spotřebák, je důležitý auti před jízdou zahřát a po jízdě zas nechat motor chvilku běžet aby se ochladilo turbo. Doporučuje se motor točit tak do 3000 ot/min. Samo, že občasné protáhnutí nebude ke škodě. Jezdím s ním každý den do hokny cca 15+15km, město jezdím minimum, spotřebu mám + - 6,5 l/100km.
Slid píše:tak tak![]()
Ono nejvíce mě dostává na tomto foru jak každý ti tlačí okamžitě benzín a 6tivál,( nemyslím tento topic zrovna, ale celkově) ale dost těch řečníků má auto na víkendové ježdění a pomalu nezná ani zimu, proto důležité je pokud auto máš na ježdění do práce denně si spočítat kolik tě bude ta investice stát a pak už se můžeš rozmýšlet na co mám a nebo nemám.