Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kupa 530D alebo 535D
Dobrý deň,obraciam sa na vás s radou a pomocou pri výbere auta. Chcel by som si kupiť novsie auto a volba padla na BMW 5-rady. Mal by to byť diesel 3 l r.v 2005-2006 ale otázkou je či varianta 535 D alebo 530 D. Túto nerozhodnosť riešim dlhšiu dobu ale stale sú moje vyhodnotenia 50 na 50. Bol som dokonca v Renocar Brno a aj tu sa mi dostaly dve odpovede, od predajcu padla volba na 535 D a u technika na 530 D. Zaujíma ma či rozdiel v cene náhradných dielov, spotrebe paliva alebo životnosti turba je výrazne rozdielny, poprípade či výkonový potenciál 535d stojí za kúpu v zavislosti na rozdielnej spotreba paliva v porovnaní s 530d. Som rozhodnutý pre automatickú prevodovku čo je myslím u 535 jediná volba. O tazkou však zostáva či výkon 535 D je vykúpený spotrebou o 3l väčšou(uvedené v jednom článku) ako u 530D a či 530D poskytuje výrazne nižšie dinamicke parametre (pružnosť,akcelerácia atd.) ako výkonnejšia varianta. A ďalšia vec či je výraznejší rozdiel v cene zakladných náhradných dielov,kotúče brzdove obloženie atd. Ďakujem za vaše názory a rady a dúfam že moje rozhodovanie bude s vašími skusenosťami jednoduchšie