fishmaker píše:nemusí bejt ten člověk invalidní....stačí když má invalidního třeba rodiče... Pokud ho ale neveze...tak bych zakázal to zneužívat...
Zakazany to uz davno je. Jenze to by policajti museli taky v tomhle neco delat, ne nadarmo na lukrativnich parkovacich mistech stoji zasadne docela luxusni auta.
jojo zakázaný to je...sem tam jsem měl taky tuhle značku, když jsem vezl babičku...ale když v autě nebyla, tak značka se musela skovat...šmejdi, co toho využívaj tak toho ale asi budou využívat furt no...bo beztak jsou tyhle značky "koupený" no...
ono staci mit status invalidy a mate kartu. znam jednoho manika. nic mu neni, teda nic co by se dalo nejak vypozorovat, ale je legalni invalida a ma kartu a ferrari f430
srle píše:ono staci mit status invalidy a mate kartu. znam jednoho manika. nic mu neni, teda nic co by se dalo nejak vypozorovat, ale je legalni invalida a ma kartu a ferrari f430
Nesmysl. Treba ja ji mit nemuzu - tyhle parkovacky jsou pouze pro "vozickare a jim podobne", cili na hlavu tezko.
srle píše:ono staci mit status invalidy a mate kartu. znam jednoho manika. nic mu neni, teda nic co by se dalo nejak vypozorovat, ale je legalni invalida a ma kartu a ferrari f430
Nesmysl. Treba ja ji mit nemuzu - tyhle parkovacky jsou pouze pro "vozickare a jim podobne", cili na hlavu tezko.
to se mýlíš .. můj tchán má tuto kartičku z důvodu infarktu a vážného trvalého poškození srdce. Je v plném invalidním důchodě a není to zas taková sranda, jak se na první pohled zdá když vyleze z auta a vypadá OK již dávno mají tyto výhody invalidové (nikoli jen "vozíčkáři"), které komise doktorů zařadila do určité kategorie postižení a autoomaticky jim vzniká nárok na tuto kartu !!!
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
jak rika huska, u me pred barakem jsou tri fleky pro inavalidi...tem lidem nic neni (na oko) ale kazdej ma parkovaci misto o sirce 4metry(mozna vic nvm...) kvuli tomu aby si jim dobre vystupovalo kvuli vozicku na kterej je to normovany...takze tri vozeckari zaberou misto pro pet aut... to by me tak nesralo ale kdyz uz zije clovek na preautovanym sidlisti tak kazdej flek dobrej !
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Já mám takovýho zmrda souseda, má na babičku vystavenou tuhle kartu a ještě si čurák nechal udělat vyhrazený parkoviště na SPZku, nejhorší je, že ten kretén na tom svym místě zásadně neparkuje, pokud má jinou možnost, ale parkuje jinde, takže zabírá hned dvě místa v ulici, kde je velkej problém normálně zaparkovat. Jestli někdo namítne, že mu tam mohl někdo zrovna stát, tak omyl, jednak tam parkoval 14 dní, což by si mladík v plný síle mohl klidně zajít přeparkovat, ale ono se to ještě ke všemu stává zcela pravidelně a běžně. Proto jsem na tyhle zmrdy alergickej.
Stačí, aby měl někoho známého na Socce. a ten ho dal do Evidence invalidů, na základě dokumentů co si dokáže obstarat.Pak dostane tuto kartičku s SPZ.To je to největší svinstvo, většinou je to na novejch, drahejch autech, u nás před barákem jsou tři fleky pro invalidy na jednom stojí nová Audi A6 jezdí sní cca 30letej klučina a nevypadá moc na invalidu a druhé auto Aston Martin db9 taky moc nevypadá na invalidu.
Slid píše:Stačí, aby měl někoho známého na Socce. a ten ho dal do Evidence invalidů, na základě dokumentů co si dokáže obstarat.Pak dostane tuto kartičku s SPZ.To je to největší svinstvo, většinou je to na novejch, drahejch autech, u nás před barákem jsou tři fleky pro invalidy na jednom stojí nová Audi A6 jezdí sní cca 30letej klučina a nevypadá moc na invalidu a druhé auto Aston Martin db9 taky moc nevypadá na invalidu.
Bydlel jsem na sídlišti v praze, parkování dycky tiptop. Kámoš a jeho rodiče měli už za komančů video a Atari. Po revoluci patřili dycky k vyší třídě. Jeho táta rěditeluje jedný velký firmě a máma byla vysoká blondýna, dycky lítala do ameriky. Pekná energická ženská. Před asi 7 lety šla do nemocnice, že jí není dobře. Doktor řek, že jí nic není a když odcházela tak omdlela. měla asi 15 minut zástavu a pak už se nikdy zcela neprobrala. Nemluví, nehýbe se ... nikdo neví zda vnímá. Nikdy jsem neviděl, že by se takhle o někoho manžel staral. Každou hodinu jí polohuje, vozí ven, vstává v 5 ráno, krmí jí.... nechápu, jak to dělá a ještě chodí do práce. Do toho mu fetuje druhej synek.
Prostě životní tragédie a nářez. Měsíčně dají 30K jen za pomocnice a plíny atd. Doted se s nemocnicí soudí a nic. Zařídili si kartičku na invalidy. A musím říct, že jí fakt potřebují, když mámu nakládají do auta.
Čili mě lidé co jí mít nemusí, jen chtějí mít něco navíc, ukousnout si neprávem koláče, který je vyhrazen jinému... neskutečně serou. O to více úředníci, kteří ji za prachy vydají. Auto uzpůsobili potřebám a mají Garand Voyager.
Bohužel se to zneužívá docela dost... taky tu máme jednoho vykuka, co si nechal vyhradit místo a přitom rodina překypuje zdravím, jen synek je 4%-ní a jdou mu oči šejdrem...