Ahoj chtěl bych koupit nějaké nové díly na motor. Na koho bych se mohl obrátit. Dělá tady někdo třeba objednávky z němec, nebo prostě navštívit dealera Bmw. Nechce se mi zbytečně připlácet nějakému zástupci BMW jen proto, že díly přecení a namastí si u toho kapsu.
Chci ale orig díly. Díky za tip
to je jasný protože orig díl je od výrobce. Ale třeba nákup od velkoobchodníka z německa, který dodává až dealerům bmw v čechách. Tak jsem to myslel. Dělal jsem v jednom podniku škoda, a tam se také vše přeceňovalo a to dost brutálně.
Tak proto se ptám.
Ceny dílu v BMW jsou jasně dané (neurčují si je dealeři od pasu), určují se podle cen v D podle kurzu Eura (teď cca 26,-). Takže by seměly u všech dealerů pohybovat +/- stejně a zároveň by měly být +/- stejné jako v D. Na druhou stranu nikdo nemůže nezávislému ekonomickému subjetku přikazovat, kolik si má dát rabat.
P-J píše:Ceny dílu v BMW jsou jasně dané (neurčují si je dealeři od pasu), určují se podle cen v D podle kurzu Eura (teď cca 26,-). Takže by seměly u všech dealerů pohybovat +/- stejně a zároveň by měly být +/- stejné jako v D. Na druhou stranu nikdo nemůže nezávislému ekonomickému subjetku přikazovat, kolik si má dát rabat.
Tak pockej, je to pevne dany nebo si kazdej na tom muze hodit kolik chce ?
[quote="tds"]podle mě je fix +- nějaký haléř kvůli kurzu,ale kupoval jsem několikrát nějaké věci v Rakousku i u nás v BMW a jak říkám ceny +-stejné.myslím si že to je sjednocené stejně jako cena za práci
To ano, orig servis určitě má +- stejné ceny po celé republice. Asi tam funguje malinký kartel. Kdyby se na tom nenamastili, tak je jasný že zkrachují. Něco takovýho jsem dělal, a vím že na dílech mají poměrně dost. Je to taky asi 1/3 příjmů celého servisu. Ale obchodníci, kteří nevystupují pod křídly automobilovky, nemají stanovené ceny v rámci celé republiky.
Tak mě napadlo jestli se tady někdo nezabývá prodejem orig. dílů bmw a není oficiální zástupce s 10 mechaniky, 5-ti prodejci 2 sekretářkama a se 100 tis nájemným na krku.
tds píše:podle mě je fix +- nějaký haléř kvůli kurzu,ale kupoval jsem několikrát nějaké věci v Rakousku i u nás v BMW a jak říkám ceny +-stejné.myslím si že to je sjednocené stejně jako cena za práci
tak teda nevim,kupuju v AUTECu v pha,mám na známého firmu slevu 10%(na něco míň a něco zas víc)a když sme cca před rokem kupovali turbo na X5 3.0d r04,tak chtěli přes 35tis tak sme sjeli tady za čáru,objednali(taky u orig.BMW)a taky koupili za 896 éček,světě div se úspora přes 10tis kč,objednáváme dál v AUTECu,ale některé věci stojí za to si vzít z rajchu
P-J píše:Ceny dílu v BMW jsou jasně dané (neurčují si je dealeři od pasu), určují se podle cen v D podle kurzu Eura (teď cca 26,-). Takže by seměly u všech dealerů pohybovat +/- stejně a zároveň by měly být +/- stejné jako v D. Na druhou stranu nikdo nemůže nezávislému ekonomickému subjetku přikazovat, kolik si má dát rabat.
Tak pockej, je to pevne dany nebo si kazdej na tom muze hodit kolik chce ?
BMW "dodá" doporučené ceny a těch se, pokud vím všichni drží. Nikdo ale nemůže nařídít jejich striktní dodržování, takže kdyby někdo chtěl, může prodávat za kolik chce.