Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zasloužil bych si nafackovat (aneb jak nedolejvat olej)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
fixCZer

#1 Příspěvek od fixCZer »

co se mi vlastně stalo. Dolejval jsem půl litru oleje a jak jsem pospíchal k doktorovi na kontrolu, nechal jsem víčko na motoru a odjel asi 6km. Po otevření jsem měl celej motor pokapanej olejem.
Totální školácká chyba, základní údržba, to je neomluvitelné :oops: :oops:
ale měl jsem štěstí že jsem to víko neztratil!
bazzi Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bazzi Člen Klubu »

Příště už se ti to nestane, podle nadpisu jsem myslel, že jsi větší osel a nedolejval jsi vůbec a zadřel to. Tohle je prkotina, nechaš splachnout v umývarně motorů za 300. :wink:
fixCZer

#3 Příspěvek od fixCZer »

to nezní špatně ale to bude asi v UH
bazzi Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bazzi Člen Klubu »

fixCZer píše:to nezní špatně ale to bude asi v UH

Určitě i u vás tohle někdo dělá, mytí podvozků a motorů je dnes v každém větším městě :wink:
_peper
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od _peper »

Mě se zase stalo, že jsem jel asi 50km bez víčka na nádobce chladiče. Aspoň se mi to pěkně odvzdušnilo :D
Hansen

#6 Příspěvek od Hansen »

Já jsem to samé udělal u auta mojí ženy. Nejhorší bylo vyčištění izolační desky na vnitřku haubny. Nejvíc mě naštvalo, že jsem před naléváním oleje v motoru všechno očistil. Fakt je, že se ti to už nikdy nestane. Horší je měnit olej a nenašroubovat do vany výpustní šroub.
fixCZer

#7 Příspěvek od fixCZer »

to máš pravdu, výpusťák je hrozná vec, ale tohle mě taky dost nasr.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BMWPower »

Stane se... :D i mistr tesař se někdy utne. :wink:
paveld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od paveld »

_peper píše:Mě se zase stalo, že jsem jel asi 50km bez víčka na nádobce chladiče. Aspoň se mi to pěkně odvzdušnilo :D

8O Mě se tohle taky stalo, nevim kolik km jsem bez víčka ujel když mi upadlo, ale výsledek byl, že jsem rovnal hlavu.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BMWPower »

Mnoo, nevím jak vám ale já když nechám sundané víčko od oleje tak má motor tendenci zdechat a drží nízkej volnoběh jako blázen. :wink:
jazet

#11 Příspěvek od jazet »

Taky uz jsem to jednou zvladnul :lol: ,ale nastesti mi to na volnobeh chcipalo,takze jsem svoji blbost brzo odhalil a vicko nastesti zustalo pod haubnou.
castro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od castro »

mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu :D
fixCZer

#13 Příspěvek od fixCZer »

BMWPower píše:Mnoo, nevím jak vám ale já když nechám sundané víčko od oleje tak má motor tendenci zdechat a drží nízkej volnoběh jako blázen. :wink:

to mě to volnoběh drželo komem 1 500ot. což mě přinutilo se mrknout
fixCZer

#14 Příspěvek od fixCZer »

castro píše:mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu :D

to je taky dobrý :roll:
ale na xichtu nemáš památky ne? tak je to teď jen úsměvný :lol:
_peper
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od _peper »

castro píše:mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu :D

K tomu se můžu přidat, udělal jsem to před 14ti dny :) Ale já jen povolil a když chrčela voda ven tak jsem zase rychle utahoval :D
Martinéz

#16 Příspěvek od Martinéz »

Tak to ja takhle dolejval u mamy auta a bud jsem nedotahl nebo nechal lezet na motoru.. druhej den jsem v 6 nabral DCho a jeli do Nemecka pro auto.. Cca po 400km jizdou cca 160kmh zacal svitit olej, vylezu ven a auto bylo zvenku misto cervenyho cerny.. Nejen, ze to auto pro ktery sme jeli stalo za vylizp*del, ale jeste jsem dokupoval 3l oleje za 2000Kc :(

No dodnes se fackuju..
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fatal Design »

Taky mám tuhle zkušenost ... Mám na kontě 20km víčko vydrželo na motoru, ale ikdyž jsem to nechal umýt, tak jsem ty spálené škvarky z motoru cítil ještě asi 3000km ... fuj ...
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od xSAFA »

Mno já sice nejel nikdy bez víček :D ale za to jsem jel asi 2 km s mobilem na střeše a krabkou cigár položenou na zadním stěrači 8O :lol: naštěstí sem jel uplný piánko a po městě takže oboje tam zůstalo což sem nechápal :D Zjistil sem to až při pohledu do zrcátka kdy jsem uviděl krábku a při vysednutí sem našel i mobil 8)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fatal Design »

xSAFA píše:Mno já sice nejel nikdy bez víček :D ale za to jsem jel asi 2 km s mobilem na střeše a krabkou cigár položenou na zadním stěrači 8O :lol: naštěstí sem jel uplný piánko a po městě takže oboje tam zůstalo což sem nechápal :D Zjistil sem to až při pohledu do zrcátka kdy jsem uviděl krábku a při vysednutí sem našel i mobil 8)

Jo, tak to jsem zkusil se sadou nářadí. Nechal jsem ji na střeše a když jsem po 200m zastavil na křižovatce, letělo přes kapotu na zem. Vyskočili jsme všichni z auta jak barevní a začali to sbírat po zemi. Kupodivu jsme nenašli asi jen 2 malé ořechy ! :)
fixCZer

#20 Příspěvek od fixCZer »

když to tu pročítám, zasložilo by nás víc nafackovat :pivo:
Odpovědět