co se mi vlastně stalo. Dolejval jsem půl litru oleje a jak jsem pospíchal k doktorovi na kontrolu, nechal jsem víčko na motoru a odjel asi 6km. Po otevření jsem měl celej motor pokapanej olejem.
Totální školácká chyba, základní údržba, to je neomluvitelné ale měl jsem štěstí že jsem to víko neztratil!
Příště už se ti to nestane, podle nadpisu jsem myslel, že jsi větší osel a nedolejval jsi vůbec a zadřel to. Tohle je prkotina, nechaš splachnout v umývarně motorů za 300.
Já jsem to samé udělal u auta mojí ženy. Nejhorší bylo vyčištění izolační desky na vnitřku haubny. Nejvíc mě naštvalo, že jsem před naléváním oleje v motoru všechno očistil. Fakt je, že se ti to už nikdy nestane. Horší je měnit olej a nenašroubovat do vany výpustní šroub.
mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu
castro píše:mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu
to je taky dobrý ale na xichtu nemáš památky ne? tak je to teď jen úsměvný
castro píše:mužu tě uklidnit, že už od 6let vím že když se vaří, nemá se otevírat chladič a taky jsem to udělal a opařil si xicht, navíc mě vezli málem s otřesem mozku jak mi to podjelo na tom ledu
K tomu se můžu přidat, udělal jsem to před 14ti dny Ale já jen povolil a když chrčela voda ven tak jsem zase rychle utahoval
Tak to ja takhle dolejval u mamy auta a bud jsem nedotahl nebo nechal lezet na motoru.. druhej den jsem v 6 nabral DCho a jeli do Nemecka pro auto.. Cca po 400km jizdou cca 160kmh zacal svitit olej, vylezu ven a auto bylo zvenku misto cervenyho cerny.. Nejen, ze to auto pro ktery sme jeli stalo za vylizp*del, ale jeste jsem dokupoval 3l oleje za 2000Kc
Taky mám tuhle zkušenost ... Mám na kontě 20km víčko vydrželo na motoru, ale ikdyž jsem to nechal umýt, tak jsem ty spálené škvarky z motoru cítil ještě asi 3000km ... fuj ...
Mno já sice nejel nikdy bez víček ale za to jsem jel asi 2 km s mobilem na střeše a krabkou cigár položenou na zadním stěrači naštěstí sem jel uplný piánko a po městě takže oboje tam zůstalo což sem nechápal Zjistil sem to až při pohledu do zrcátka kdy jsem uviděl krábku a při vysednutí sem našel i mobil
xSAFA píše:Mno já sice nejel nikdy bez víček ale za to jsem jel asi 2 km s mobilem na střeše a krabkou cigár položenou na zadním stěrači naštěstí sem jel uplný piánko a po městě takže oboje tam zůstalo což sem nechápal Zjistil sem to až při pohledu do zrcátka kdy jsem uviděl krábku a při vysednutí sem našel i mobil
Jo, tak to jsem zkusil se sadou nářadí. Nechal jsem ji na střeše a když jsem po 200m zastavil na křižovatce, letělo přes kapotu na zem. Vyskočili jsme všichni z auta jak barevní a začali to sbírat po zemi. Kupodivu jsme nenašli asi jen 2 malé ořechy !