Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

316i v bazaru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
philipson

#1 Příspěvek od philipson »

Nezná někdo tohle auto je esa 316i kupe středočeský značky
motor M42 TU co se dával e46 nedobitý slušná výbava za good love

http://www.autoesa.cz/karta/bmw-316-1-9/1151526.html

chci to pro mladýho díky za info

MOD Holly: přesunuto z pokecu.
Za mě, na to, co to je za motorizace a že to je kompakt a výbava taky nic moc, sou to nehorázný love...
twigac
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od twigac »

316 si nekupuj..budes akorat nastvanej pac ti to po chvili nebude stacit....aspon 2 litr...
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Gravka »

twigac píše:316 si nekupuj..budes akorat nastvanej pac ti to po chvili nebude stacit....aspon 2 litr...

pise, ze to nechce pro sebe, ale pro mladyho, tak asi nechce, aby se mladej hned nekde rozstrelil v 328i :wink:

ale taky bych do tohoto za ty prachy nesel, navic kompakt mi prijde takovej zzenstilej :twisted:
Paavo

#4 Příspěvek od Paavo »

min. 325i..............tohle je slaby jak cajicek.S tim si ani nevychutna pocuc v BMW
Richardos

#5 Příspěvek od Richardos »

Za takový prachy se daj koupit o dost lepší kousky...!
Martinéz

#6 Příspěvek od Martinéz »

Paavo píše:min. 325i..............tohle je slaby jak cajicek.S tim si ani nevychutna pocuc v BMW

nekdo chce pro svyho syna (treba s horkym ridicakem) auto a ty mu poradis min. 325 8O :lol: .. ja nevim, obcas mi nektery prispevky nejdou na rozum.. myslim ze zacinat se da i s Fabii 1.2, clovek se vyjezdi a pokud se mu to stane konickem, poridi silnejsi.

Ze je kompakt nehezkej je vec druha, nicmene i ta kratka prdel ma pro zacatek (zvlast ve meste) svy klady..

Nebal bych se toho, ale za ty penize opravdu treba pekny 318iS v origo stavu..
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Thomas08 »

A už je to tu znovu. Haníte 316. Jak jsem psal, nedělejte to, je to jako když třete lvovi rozkrok mokrou žínku a nádobíčko máte v jeho tlamě!
Jinak tahle 316 je extra drahá podobný kousek se dá sehnat i za 50 - 70 tisíc. Ale asi ne z tohohle roku. Ale podle mě je kupé, nebo sedan lepší než kompakt. A jestli to kupuješ pro mladýho tak 1.6 je naprosto dostačující.
Studna

#8 Příspěvek od Studna »

Jenže to Iso nebude z roku 2000. Mě se to za poslední model E36 moc peněz nezdá. Na druhou stranu je to kompakt a ty se v budoucnu zas blbě prodávaj, osobně bych šel do coupe, motor 1.6i či 1.8 pro mladýho ideál, už tak je tam těch poníků dost. Nekupovat v bazaru, už jen to nahodí na ceně 20 tkč. Vždyť tady v inzerci je mraky pěkných E36.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Na rok výroby a výbavu to není špatná cena, stav z fotek neposoudím. Compact je praktičtější než Coupe, stokoňovka pro začátečníka v zadokolce na mokru je až skoro nebezpečná ;-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
ECKI

#10 Příspěvek od ECKI »

Tak zase nějak extra bych se toho nebál.Motor M42TU už je zase trošku o něčem jiným než M40.Určitě bych se na to zajel podívat.
Já být klukem a nafasovat tohle jako první auto od rodičů,tak skáču 5 metrů vysoko. :wink:
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ROBi »

R.v. je dobrý, ale... mě se nelíbí ty nálepky a přední světla. Asi bych se ještě podíval jinde... a fakt bych radši vybral jinou karosářskou variantu, i když motor bych pro začátek třeba nechal ;) a když se nad tím tak zamyslím, tak za skoro 100 papírů bych byl schopen najít i lepší, si myslím ;)
Paavo

#12 Příspěvek od Paavo »

jako nevim..............nekdo napise pro mladyho,co to znamena.........ma ridicak kratce?Je to oznaceni pro pritele?Tezko rict...........A za svym si stojim.100k bych za 316 nedal ani nahodou a kor v kompaktu, timto nehanim slabe motorizace, to vubec, at si kazdej koupi co je mu po vuli.Chtel jsem rict to , ze 100koni neni zas takova slava...........das do toho 100k , pak si sjedes v silnejsim a bude se ti zdaat , ze bys nejakyho toho kone klidne zvlaad.Nevim, co vsechni mate s tim , ze 100koni pro zacatecnika se zadohrabem je moc(na mokru).Pokud nejni blbej, tak zkusi limit auta na parkovisti a nebude pak blbnout na silnici.Sam jsem zacinal s 192konovou 325i(doted ji mam).Ze zacatku se mi to bokem taky sem tam hrnulo..........pak s ti jdes si nekam na letiste driftnout a mas to v ruce.Nevim proc tu spousta lidi dela ze zadohrabu strasaka......zasstavam nazor ze je lepsi mit vic vykonu a nevyuzit ho, nez ho sem-tam potrebovat a nemit ho kde vzit.I se silnym autem se da jezdit slusne a v mezich zakon o provozu na PK.
philipson

#13 Příspěvek od philipson »

škoda čekal jsem že tohle vozidlo někdo bude znát

tak motoru je to M42 TU jak je psáno
316i 1.895 cm3 4 77 kW (105 PS) bei 5.300 U/min 165 Nm bei 2.500 U/min 12,4 s 200 km/h 1998–2001 M43TU B19
pro mladýho až až mokrej řidičák

jedna z posledních E36 dle výpisu M sportovní podvozek, vše v elektrice,klima,výhřev sedadel,4xaibag ASC-T parkovací asistent
kromě předních světel vše original výpis zvláštní výbavy
žádný bastl doma robo

vyrobeno 16.9.1999 jakýsi mezi typ
ani kupé značeno C ani compact značeno compact ale COMP v bychlovi si s tím nevěděli rady

dle ebay tento model za menší jak 3990Eur není tak si myslím že je cena dobrá

odkaz na ebay

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Cena je vzhledem k výbavě a věku dobrá. Zdejší "znalci" samozřejmě budou psát že 316i je slabota (sami mají vylítanou 320i :-)) Pro začátečníka je to dobrá volba, je to vzhledem k 3D uspořádání praktické, vzhledem k 4 airbagům i poměrně bezpečné, vzhledem ke klimatizaci a el. výbavě komfortní, má-li to skutečně M-Technic podvozek tak to bude i jízdně dobré. Podle fotek to není nějaký mezityp ale regulérní Compact. S autem se projeď, nech si ho zvednout a okoukni spodek, vyzkoušej klimatizaci. Přední světlomety se případně dají vyměnit za originál, i když juniorovi se spíš bude líbít to co tam je.
Jak už tu někdo psal, dostat to jako dárek od rodičů, budu je všude chválit (mě před více než dvaceti lety nadělili tenkrát Š440 Spartak, a jakou jsem z něj měl radost).
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
tom9k

#15 Příspěvek od tom9k »

ja muzu compacta jako 1. auto vrele doporucit, koupil jsem si ho taky jako svoje prvni, byla to regulerni 316i z 96,to auto jsem miloval a kecy typu compact neni bmw jsem s nadhledem ignoroval.. tohle vypada pekne, ma super vybavu, interier a vse okolo vypada nadherne.. stahni bazaristu na 90,nebo aspon 95 a mas krasnyho compactika v super vybave za dobrou cenu :wink:
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ROBi »

Jestli do toho můžu teda ještě kecat, tak na mě by udělalo větší dojem toto: http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... -3/6956366 . Vypadá rozhodně lépe, sice je o dva roky starší, ale i ten motor mi přijde lepší a přitom to není zas tak něco, jako 325, což nechceš ;) zrovna přímo toto auto i znám a přijde mi, že je v pořádku :)
ironpipi

#17 Příspěvek od ironpipi »

Tak třeba compact má oproti sedanu a coupé jednu velkou výhodu a tou je přístup do kufru...Jinak ten motor na běžný ježdění a vyježdění stačí, takže bych se toho nebál, ale za sebe bych vybral asi jinej kousek...nebo pak nějakou třícu.
renton

#18 Příspěvek od renton »

tento compact se příliš nelíbí, o hodně hezčí je ten co psal robi, ty sedačky jsou parádní, já compacta jako první auto měl, když nepočítám stodvácu, je to skvělé auto na vyježdění, teď už mám 328, ale na tu 1,6 nedám dopustit, jelo to jako splašený, alespoň v té době mi to tak přišlo, kdybych měl synkovi koupit auto nevzal bych nic jiného než 1,6 nebo 1,8 compact, krom toho rozhodně mi nepřijde compact nějak nehezkej, coupe je asi hezčí, ale když se compact sníží trochu do klínu je to podle mě nádhera...
twigac
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od twigac »

Nic proti ale klucinovi co ani neuschly pismenka na ridicaku a koupit mu zadokolku se 100-150 kobylama tak je otazka casu nez skonci ve skarpe..vim o cem mluvim.nejen ja sem tam skoncil.a koupit hned prvni auto za 100 litru..to je na jeho otci..muj nazor..
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ROBi »

Já třeba jezdil pár měsíců ve Felicii a pak jsem šel hned do TDSa a nevšiml jsem si, že bych to s ním zatím někam našil ;) to je jen a jen na řidiči. Pokud to má v hlavě v pořádku, tak proč ne. Ale pokud je to opak, tak bůh s ním...
Odpovědět