Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E23 - máte zkušenosti?
afterburner píše:Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.
Já se náhodou můžu pochlubit, projel jsem se s 728, 733i a v německu v bázu i se 745i. E23 je moje oblíbená řada a jednu dobu jsem na ni měl vážný zálusk. Má pohodlnější sedadla než E32 i E38, nejsilnějc natočený středový panel a vůbec fantastickou atmosféru, podle mě je to nejryzejší BMW všech dob. Pravé dřevo, plyš, koberce s vysokým vlasem, prostě stará dobrá kvalita, žádné plasty imitující kov a podobné megazhovadilosti. Naprosto fantastický odpružení, něco jako S-Klasse. Překvapilo mě že nejtišší byla 728 s karbecem. Ta 745 s turbem byla s automatem, do 3000 ot. to ale moc nejelo, pak to zabralo a úplně se tomu nadzvedl předek

-
DC
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, e23 mám a nedám na to auto dopustit - pohodlí, komfort, dlouhé cesty - paráda
- mám 732iA po faceliftu a jede to libově
- díly jsou poměrně dobře k sehnání kromě těch na karoserii, tam je to složitější a tím pádem dražší
teď jsou zrovna na žraločím fóru dvě hezké naprodej
je jich u nás rozhodně méně než e21
- mám 732iA po faceliftu a jede to libově
- díly jsou poměrně dobře k sehnání kromě těch na karoserii, tam je to složitější a tím pádem dražší
teď jsou zrovna na žraločím fóru dvě hezké naprodej
je jich u nás rozhodně méně než e21
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík