Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E23 - máte zkušenosti?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
afterburner

#1 Příspěvek od afterburner »

Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.
Lolita

#2 Příspěvek od Lolita »

e23 za par penez v dobrym stavu jsem teda jeste nevidel
Martinéz

#3 Příspěvek od Martinéz »

takovy auto bych resil asi jedine v nemecku.. tam se jeste deji zazraky, u nas to budou vetsinou dovozy 90. let o ktery uz leta nikdo nepecuje.. no a pokud by to byl krasavec, tak za velky penize..

obrat se na DCho, myslim ze je to takovej guru pres tyhle zraloky.. nebo zabrousi na zraloci forum.
mario42

#4 Příspěvek od mario42 »

afterburner píše:Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.

Já se náhodou můžu pochlubit, projel jsem se s 728, 733i a v německu v bázu i se 745i. E23 je moje oblíbená řada a jednu dobu jsem na ni měl vážný zálusk. Má pohodlnější sedadla než E32 i E38, nejsilnějc natočený středový panel a vůbec fantastickou atmosféru, podle mě je to nejryzejší BMW všech dob. Pravé dřevo, plyš, koberce s vysokým vlasem, prostě stará dobrá kvalita, žádné plasty imitující kov a podobné megazhovadilosti. Naprosto fantastický odpružení, něco jako S-Klasse. Překvapilo mě že nejtišší byla 728 s karbecem. Ta 745 s turbem byla s automatem, do 3000 ot. to ale moc nejelo, pak to zabralo a úplně se tomu nadzvedl předek :lol: Bohužel nebyla zrovna levná a měla docela dost shnilou podlahu. Já bych bral asi tu 728, byla to taková jízda na pohodu, 733i byla zvukově jadrnější a nezdálo se mě že by byla nějak extra silnější. Bohužel najít opravdu zachovalý kousek E23 u nás skoro nejde, v rajchu se ale ještě občas objeví, ale pokud je opravdu pěkný- je okamžitě pryč. Bojím se že ti ekologičtí fanatici nakonec nařídí všechny takové auta sešrotovat, už tak dělají všechno pro to aby zájemce znechutili (poplatky za přepis). E24 asi najdeš zachovalou snáz
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pietro »

Asi 5-6 let zpět jsem chvíli vlastnil 735iA E23 rv 86 (zřejmě posl. model), pak jí ode mě koupil "BMWAK"... Co Tě přesněji zajímá...? pokud si ještě vzpomenu, rád povím..
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

Osobně bych šel do 735i, ale sehnat dobrej kus je oříšek stejně jako e24, a bude jich čím dál míň.. Jestli Ti můžu poradit, tak se ohlížej po ročnících 1984 a starší, ty můžeš přihlásit na veteránské doklady a neměl bys platit ekopoplatek..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DC Výkonná rada »

ahoj, e23 mám a nedám na to auto dopustit - pohodlí, komfort, dlouhé cesty - paráda
- mám 732iA po faceliftu a jede to libově
- díly jsou poměrně dobře k sehnání kromě těch na karoserii, tam je to složitější a tím pádem dražší

teď jsou zrovna na žraločím fóru dvě hezké naprodej

je jich u nás rozhodně méně než e21
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Lolita

#8 Příspěvek od Lolita »

JEDINE 745i kdyz uz, az si to projdes, tak ti ostatni budou sneci. :)
Sice me u e23 neprijdou sedadala pohodlnejsi nez u e38 celkove, ale operky hlavy rozhodne jsou.
Odpovědět