Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaky EURO????

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od hardhead »

Zdarec nevite nekdo jak zistim jaky euro plni moje BMW???
patriot
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patriot »

ááá krajan :wink: a co máš ? e36tku ? :wink:

edit .... už vidím E36 316i Sedan 1994 ... tak EURO 2, ne :wink:
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hardhead »

Mam 316 :oops: rok 1994 sedana
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hardhead »

hardhead píše:Mam 316 :oops: rok 1994 sedana

jo e36 mam no
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hardhead »

no ja prave netusim vubec jak to zistim myslis ze je to dvojka jo? teda?
Alexru

#6 Příspěvek od Alexru »

Kdyz je to 1.6 94 tak by to melo mit euro 2.Ve velkym tp-Smernice EHS/ES č.tak za tim je psano co mas za euro!Ja tam mam 91/441-a to je euro 1mam 92 m40 a ty musis mit m43 retezovou :twisted: jinac najdi si to na netu to euro je to jednoduchy! :D
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Na netu všecko nenajdeš... já mám v techničáku číslo co žádnýmu z těch euro neodpovídá a známej to samé... Asi leda zajet na STK se poptat.
Alexru

#8 Příspěvek od Alexru »

Takze jestli to nekomu pomuze?! EURO-1 91/441/EEC a 93/59/EEC EURO-2 R 83 - 03 B,C----R 83 - 04 B,C----ES 94/12----ES 96/44----ES 96/69----a ES 98/77 A neplacene EURO-3 R 83 - 05 A----ES 98/69 A----ES 1999/102 A----ES 2001/1 A----ES 2001/100 A----ES 2002/80 A----ES 2003/76 A----a ES 2006/96 A Euro 4 uz psat nebudu ne?
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jandy »

xSAFA píše:Na netu všecko nenajdeš... já mám v techničáku číslo co žádnýmu z těch euro neodpovídá a známej to samé... Asi leda zajet na STK se poptat.

Mám tabulky z Měú, napiš co tam máš a ti to povím. :wink:
j3ykobim

#10 Příspěvek od j3ykobim »

Mám stejnej problém..., e34 M50 1992, starej techničák(knížka) kde je napsáno jen S2... :(
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od hardhead »

Tak dneska jsem byl na magistrate a na tecnicky aby mi to tam zistily a zapsaly do technicaku protoze ja v technicaku nemel vubec zadne oznaceni nekdo to tam prej zapomel napsat nebo co a tedka jsem zistil kdyz jsem to vsechno obehal tak ze se musi nejdriv do BMW takze jsem jel do inveltu do stodulek a tam si okopirovali velkej technicak kterej poslou kdovi nekam a tam odtud poslou zase novej technicak kterej poslou na magistrat kde mi konecne napisou jaky to euro mam mit kdyz nepocitam kolik jsem projel benzinu a tak tak me to bude stat 2500kc a jenom kuli tomu ze mi tam napisou Euro 2 !!! :x Docela masakr nikomu to behani nepreju ale radim jednu vec jezdete rovnou do BMW :-)
j3ykobim

#12 Příspěvek od j3ykobim »

hardhead píše:Tak dneska jsem byl na magistrate a na tecnicky aby mi to tam zistily a zapsaly do technicaku protoze ja v technicaku nemel vubec zadne oznaceni nekdo to tam prej zapomel napsat nebo co a tedka jsem zistil kdyz jsem to vsechno obehal tak ze se musi nejdriv do BMW takze jsem jel do inveltu do stodulek a tam si okopirovali velkej technicak kterej poslou kdovi nekam a tam odtud poslou zase novej technicak kterej poslou na magistrat kde mi konecne napisou jaky to euro mam mit kdyz nepocitam kolik jsem projel benzinu a tak tak me to bude stat 2500kc a jenom kuli tomu ze mi tam napisou Euro 2 !!! :x Docela masakr nikomu to behani nepreju ale radim jednu vec jezdete rovnou do BMW :-)

někde tady psal Arman, že to tu dělá nějakej týpek do 2tis..., chci to u něj zkusit
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jandy »

hardhead píše:Tak dneska jsem byl na magistrate a na tecnicky aby mi to tam zistily a zapsaly do technicaku protoze ja v technicaku nemel vubec zadne oznaceni nekdo to tam prej zapomel napsat nebo co a tedka jsem zistil kdyz jsem to vsechno obehal tak ze se musi nejdriv do BMW takze jsem jel do inveltu do stodulek a tam si okopirovali velkej technicak kterej poslou kdovi nekam a tam odtud poslou zase novej technicak kterej poslou na magistrat kde mi konecne napisou jaky to euro mam mit kdyz nepocitam kolik jsem projel benzinu a tak tak me to bude stat 2500kc a jenom kuli tomu ze mi tam napisou Euro 2 !!! :x Docela masakr nikomu to behani nepreju ale radim jednu vec jezdete rovnou do BMW :-)

Neposílej nic, jde i to i levnějc. Jestlis to ještě neudělal dej vědět napíšu jak. Anebo to napíšu sem pro všechny. Takže nejjednodušší varianta a taky nejlevnější je zajít na STK a požádat si o zjištění (ztotožnění) u DEKRY. Z STK ti to pošlou na Dekru a přijde jim výpis s hodnotou EHK/ES, kterou splňuje, nebo nesplňuje vaše auto. V případě, že splňuje aspoň Euro 1, zapltí žadatel 1200.- Kč, pokud vozidlo nesplňuje nic neplatí se nic. Pak se tímto cárem papíru zajde na Měú a ochotná pí vám zapíše do TP hodnotu EHK/ES. Funguje to jelikož jsem toto absolvoval se svým BMW, kde jsem měl taky pouze hodnotu S2.
j3ykobim

#14 Příspěvek od j3ykobim »

Jandy píše:

Neposílej nic, jde i to i levnějc. Jestlis to ještě neudělal dej vědět napíšu jak. Anebo to napíšu sem pro všechny. Takže nejjednodušší varianta a taky nejlevnější je zajít na STK a požádat si o zjištění (ztotožnění) u DEKRY. Z STK ti to pošlou na Dekru a přijde jim výpis s hodnotou EHK/ES, kterou splňuje, nebo nesplňuje vaše auto. V případě, že splňuje aspoň Euro 1, zapltí žadatel 1200.- Kč, pokud vozidlo nesplňuje nic neplatí se nic. Pak se tímto cárem papíru zajde na Měú a ochotná pí vám zapíše do TP hodnotu EHK/ES. Funguje to jelikož jsem toto absolvoval se svým BMW, kde jsem měl taky pouze hodnotu S2.

Díky... :wink:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Jandy píše:

jak pises s tou dekrou tak jeden klucina to taky absolvoval s tim ze mu rekli z dekry ze ma euro 0 a zacaloval 1900...pak si to nechal poslat od stehlika a ono ejhle euro1... ja s dekrou taky nemam dobre zkusenosti kdyz sem se ptal na radu ohledne auta co nema ABE koren me rekl ze to nelze nikdy vubec prihlasit takovej vrak a ono ejhle zase to jde... dekra za me nedoporucuji ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jandy »

Finta je v tom, že nepudeš přímo na Dekru, ale běžnou STK a pokud zřizovatel STK, což je Dekra poskytuje údaje svému oslíčkovi otřes se, tak ti garantuju, že tyto údaje jsou naprosto přesné. Ztotožňuju takhle dovozové auta už 5 let a funguje to pajádně. Pokud půjděš otravovat na Dekru jako bezejmený nýmand, tak je jasné že se to nikdo nebude snažit najít a nejlehčí je říct: "nemá to žádné euro", oni sou z obliga a a ty to zacáluješ. :wink: STK je můj denní chleba, tak už jsem o tom něco pochytil.
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od hardhead »

Ja jsem si to taky zistoval prez tu dekru a rekli mi ze u Bmw to bude nejlevnejsi za 2000kc a nerekli ani kolik to muze stat nejvic tak jsem se na to radsi vykaslal je v tom strasnej zmatek nevim proc to vubec vymejsleli ty eko polatky stejne si kazdej to svoje "stary" auto necha nebo ho koupi stejne jako ja a vsichni okolo podle me jsou to proste poplatky jen aby stat vydelal naky prachy. Polityci zasr...!!!!!!
Infe

#18 Příspěvek od Infe »

hardhead píše:Polityci zasr...!!!!!!

:-D

Kazdopadne je snad jasny, ze ekopoplatky maji jediny ucel a to odrit z nas zase nejake ty prachy. Me se to teda netyka, ale je to humac. Nicmene pokud k tomu pridaji jeste to zkur. srotovne, tak opravdu rada starych aut zmizi a uz ted kdyz nutej lidi co maj doma vraky, aby platili povinny ruceni, tak to dost lidi necha radsi zlikvidovat. Bez ekopolatku by svoji starou zrezlou shade 120 dali nekomu za pivo, aby se toho zbavili ale kdyz za to ma clovek zacalovat pivo a k tomu 10k ekofasistickou dan, tak si to dost rozmysli...
hardhead
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hardhead »

:D no! Presne tak! Ja jsem likvidoval 3 auta co jsem mel na zahrade ale zrusil jsem jen dolkady auto mi tam porad stojej :-D
PolarBear

#20 Příspěvek od PolarBear »

caute,

Jake euro plni moje auto? E36 316i (1991)
V TP ma S2 EHK 83-02B
Motor: M40B16

Myslim si ze je to EURO 1 ale chtel bych se ujistit abych pripadnemu kupci nerikal zcestne info... :)

Dik moc :)
Odpovědět