Mám je na svý 330d v rozměru 205/50/17 (dle TP sou jediný kam se daj nacpat řetězy) a jsou v pohodě. Ale po rozmazlenosti z quatra jsem zjistil že nejdůležitější je stejně cit v pravý noze...
Sorry Dane,ale musím s tebou nesouhlasit.Já bych určitě upřednostnil Michelin oproti goodyearum. Michelin alpin jsou sned to nejlepší na čem jsem v zimě jezdil.Ted jsem zkusil Nokiany a musím říct že jsem nechápal jak fungujou.
libovka: Já mám zkušenost přesně opačnou - Good Year UG je o třídu výš než Alpin, obojí byly nové gumy, obojí na BMW. Já měl/mám obojí v 15", je možný, že třeba ve větších rozměrech to bude jinak. I v testech se liší výsledky u stejné gumy v různém rozměru, nebo je to prostě jen subjektivní
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Ja mam na sve 330d Nokian, byl jsem v lednu v Alpach, byly snehove kalamity, lidi s octavkama nasazovali retezy a ja bez problemu jel. Naprosto skvele fungujou, ale hrozne rychle se sjedou. Resume pujdu do nich zas.
Já teda s Michelinama Alpin až tak spokojen nejsem, předtím jsem měl Goodyear ultragrip a rozdíl mezi nimi je fakt obrovský, příště jdu zas do GY. Alpiny v testech vyhrávaly, ale jen proto, že se málo sjíždějí - jsou tvrdé...
Tak já letos jdu také do GY UG7, tak doufám že budou dobré.
To Dencoy: hele v práci máme Passata který jezdí na stavby i zimě a má je v rozměru 235/45 R17 už po dvě sezony a pohoda i v hlubokém sněhu (v rámci možností osobního auta)
příkláním se k dobrému hodnocení Good Year UltraGrip, odjel jsem na 7 a letos mám nachystáno 7+.. v minulosti jsem jezdil na Dunlop M3 a první sezónu byly luxusní najel jsem na Dunlopech cca 30000 možná míň, ovšem ty GoodYeary tolik nedaly..
libovka píše:Protože Nokiany jsou měké tak rychle mizej,ale zase fakt fungujou.
To mě zajímá. Myslím, že u zimní gumy je na prvním místě jiná veličina než výdrž.
Selský rozum říká, že čím nižší výdrž, tím měkčí směs, tím lepší přilnavost...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
To sice jo, ale když nežiješ v horách ale v Praze, tak si ty zimáky vlastně trochu zbytečně hobluješ. A ted si vem jak ty pneu trpí když jedu v březnu do Italie na hory(cca 750km) a celou cestu sluníčko a teplo, práskáš to po dálnici, ale na letních jet prostě nemůžeš... I koncem Března jsem tam musel nasazovat řetězy...
To tě pak taky trošku zajímá kolik na ně najedeš...