Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ramena (nebo jiné díly) od SRL

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Vasek70

#1 Příspěvek od Vasek70 »

Plánuji v dohledné době výměnu ramen přední nápravy a když jsem začal shánět díly, dostala se mi do rukou nabídka od "výrobce" - firmy SRL a jelikož netuším co je to zač, tak se ptám zde - nemáte s těmito díly nějaké zkušenosti? Nerad bych si dal na báwo nějaké blátíčko z Číny... :?
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWPower »

Tak tento název výrobce slyším poprvé... :?

Bych nějakej chechták přihodil a šel raději do osvědčených věcí...(Lemforder,apod...)
Vasek70

#3 Příspěvek od Vasek70 »

Dle mých informací by to měla být německá firma s továrnou v Polsku. Cenově jsou hodně zajímaví a co jsem zatím slyšel (2 hlasy), tak např. ramena nejsou špatná.
Addict

#4 Příspěvek od Addict »

Mne firma SRL taky nic nerika,jen je zvlastni,jak vzdy uplne nezname firmy pochazeji z Nemecka:-) ,stejne jako Atec,Fast,ktere se nabizeji na aukru a jedna se o polske dily,ne moc dobre kvality.
Ja bych asi moc nevymyslel a sel do neceho osvedceneho,ne jen ve 2 kusech.
LLuKKi

#5 Příspěvek od LLuKKi »

Umí někdo za rozumnej peníz set ramen+ stabiku a tyčky řízení na E39?
Vasek70

#6 Příspěvek od Vasek70 »

Já jsem ty svoje pořídil za tři a půl (sada 4xrameno + 2x stabil. tyčka).
Když to přišlo, tak jsem to ukazoval kamarádovi servisákovi a říkal, že vypadají celkem slušně.
Budu je tam dávat, počítám, příští týden, tak snad, no...
LLuKKi

#7 Příspěvek od LLuKKi »

Tak si koupil ty nejlevnější a uvidíš.. Dva moji známí je mají (E46, Superb) a zatím ok,no..ale mě se do toho moc nechce :-D Máš nějakej odkaz?
Vasek70

#8 Příspěvek od Vasek70 »

No, ono je to jednoduché - na originály momentálně nemám a opravit to potřebuji, protože mám občas pocit, že mi ta náprava upadne... :(

Odkaz je jednoduchý - http://www.srline.com/
Ale moc informací tam není. Zatím jsem mluvil s několika lidma, kteří to už na autě mají a zatím všichni spokojenost. Ale jak říkám - uvidíme.
Každopádně, za ty prachy když to vydrží 2-3 roky, tak budu rád.
capri
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od capri »

Vasek70

#10 Příspěvek od Vasek70 »

Díky za typ, ale už mám doma SRL, tak další teď brát nebudu.
Ale určitě se na něj obrátím s dalším co budu potřebovat.

Dík!
Vasek70

#11 Příspěvek od Vasek70 »

Tak jsme tam ramena konečně dali a zatím velká spokojenost. I mechanik si je chválil.
Nedělám si iluze, že vydrží jako originály (ty jsem teď vyndaval po 320tis. - je to vůbec možné???), ale pokud vydrží rok - dva (25 - 50 tis.), budu spokojený.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

320tis na ramena? :-) v jakem byly stavu? nejspis uz asi totalne kaša malta ne? :-)
Vasek70

#13 Příspěvek od Vasek70 »

No jo, čepy tak, že se jich stačilo dotknout a hned se sklopily. No a drhá strana? Totál...
Ale kupodivu to nebylo na jízdních vlastnostech ani nějak extra znát.

Zato teď paráda - všechno tuhý, nic nemlátí, neťuká, auto drží lajnu... :)
Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

Ahoj,tak jak jsi na tom se spokojeností.Stále ti to dělá radost?

Začínám mít vůli na spodním ramenu na své E39 530 D.Vše ostatní je zatím v naprostém pořádku.Informací o SRL moc není,tak se poptám alespoň u tebe.Cenově velmi příjemná sada,snad na tom s kvalitou nebude nějak extrémně bídně.Kolem 3tis.bych měl v origo pouze ono zmiňované rameno nebo sadu SRL. :roll: No a teď babo raď co koupit.

Díky za každé nové info :wink:
Vasek70

#15 Příspěvek od Vasek70 »

Musím zaklepat - zatím naprosto bez problémů.
Zatím jsem nepozoroval nikde žádný problém. Pěkně to jede, žádné bouchání, cvakání, zmizely vibrace při brždění.
Nedělám si iluze, že by vydržely jako originály, ale jestli mi udrží nějakých 40tis. budu spokojený.
Jestli máš na autě ještě originály, tak bacha na to, protože podvozek utlumí příznaky vadných ramen až moc. Chci tím říct, že když mi je kámoš ukázal sundané, divil se, že to nedělalo podstatně větší brajgl. Byly úplně vymlácené, ale na jízdních vlastnostech to bylo znát jen nepatrně.
Víc uvidím až tak za týden/14 dní, až budu přehazovat gumy a s tím spojenou kontrolu geometrie a podvozku vůbec.
Sweden

#16 Příspěvek od Sweden »

Díky.Plně s tebou souhlasím,včera jsem koukal na gumy a nestačil jsem se divit.Vnitřní strana sjetá nadoraz.Sundal jsem kola a nestačil se opět divit tomu jak je pravé spodní rameno totálně po smrti,druhá strana vůle minimální,ale něco tam bylo.Na jízdních vlastnostech to nejde absolutně poznat,žádný klepání,vibrace,prostě nic. :!: ¨

Kdyžtak po kontole dej prosím vědět jak jsi dopadnul,cenově mě tahle sada ramen láká.Při mojem ročním nájezdu 10tis.km by byla dostačující snad na pár let.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Velvetek »

čau chlapi. tak bych taky rád vyměnil ramena a i mně můj mechanik (jezdí také s e39) doporučuje SRL. Jaké máte z toho pocity teď po delší době ježdění s nima? díky moc
Vasek70

#18 Příspěvek od Vasek70 »

No, abych řekl pravdu, tak zatím jen samá pozitiva.
Můj mechanik, když mi je měnil, říkal, že vypadají celkem slušně a že se jich bát nemusím (kupoval jsem si je sám, takže neměl žádný osobní zájem je chválit).
Zatím na nich mám natočených skoro 20tis a vše se zdá OK.
Teďka v dubnu jdu na STK, tak uvidíme co na to oni... :?
Sweden

#19 Příspěvek od Sweden »

Já nakonec dělal jenom dvě spodní ramena,vše ostatní bylo ok.Tak sem koupil Meyle a je zatím klid.Jestli toho budeš víc tak zkus napsat členovi Brumlae34,má celkem zajímavý ceny na značkový věci. :wink:
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Velvetek »

Díky, auto je dnes na kontrole, tak uvidíme, co všechno bude špatné, dle toho objednám...