Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

INPA - máte někdo funční?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
stevebmw

#1 Příspěvek od stevebmw »

Zdar

už sem naistaloval snad 20 verzí a ztrávil na tom měsíc času. Máte někdo nějakou funkční verzi?

Dík.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mám funkční ver 5.02 - ptej se. :D
stevebmw

#3 Příspěvek od stevebmw »

Mohl bych poprosit o link?
pepino5xx

#4 Příspěvek od pepino5xx »

No, tak tohle mě hodně zajímá, Carsoft je takovej nudnej a nic pořádně neumí.
stevebmw

#5 Příspěvek od stevebmw »

Já zprovozňuju DIS na VAG interface, ale nejdřiv to chci zkusit pořádně s INPA softem abych neinstaloval zase ten DIS zbytečně. Doufám že se to povede.
belch

#6 Příspěvek od belch »

To je mi ovšem zajímavý projekt! :wink:

Napiš pak, jak jsi s tím DISem dopadl, prosím...
stevebmw

#7 Příspěvek od stevebmw »

Tak jsem dneska odzkoušel DIS a funguje výborně. INPU se mi nepodařilo rozchodit, ale když DIS funguje tak na to kašlu (asi problém s windows). Mám nainstalovanej easy-dis 1.0. Interface, který používám je upravená diagnostika VAG s FTDI převodníkem, takže USB připojení což je super. Dá se to rozběhnout uplně na kterymkoli plechu co máte doma.
Jediný co se mi nepodařilo rozchodit je kódování. Zkoušel sem car memory a key memory a nechce se to spojit. Takže to je další úkol.
A ještě jedna vychytávku plánuju diagnostický data přenášet do DISu přes wifi, abych to mohl dělat z obýváku a nestát u auta s počítačem v ruce.
belch

#8 Příspěvek od belch »

No toto... Jsem u vytržení. :wink: Fce to má stejné jako velký DIS? Co máš na mysli kódováním? Jen klíče, nebo to prostě funguje jen jako čtečka a zápis do jednotek není možný?

Díky za tvou práci, tohle by se mohlo hodit spoustě lidí, budeš -li ochoten sdílet více info... :)
stevebmw

#9 Příspěvek od stevebmw »

Info je samozřejmost.
S tím kódováním, právě nic nevím, ale obrazovka vypadá stejně jako u SSS, takže předpokládám že i zápis. Chtěl sem si totiž rozsvítit přední obrysovky (angel eyes) po zapnutí klíčku a přepínače světel v poloze 0. Což jsem se dočet, že nakódovat jde přes car memory. Chlupatý ať si s tim poraděj jak chtěj, ale nebudu svítit za slunečnýho dne s celym autem jak komediant na pouti.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

pepino5xx píše:No, tak tohle mě hodně zajímá, Carsoft je takovej nudnej a nic pořádně neumí.

uz je to nuda mazat bagy a nulovat oilservisy? :lol:
bas2

#11 Příspěvek od bas2 »

Mne v DISu funguje vse okrem car/key memory, coding (kodovani jednotek) mi funguje bez problemu. Kdys rozchotis ten car/key memory tak prosim napis sem info. Diky.
belch

#12 Příspěvek od belch »

No tak to je výborné, díky za vaše snažení, kluci! :) Trošku jsem googlil a evidentně to řešení umí fungovat, jen jsem ještě nenašel nikoho, kdo by to řešil na autě s OBD1 - vy máte zřejmě oba OBD2, že? Minimálně ty, Stevebmw, ano...
pepino5xx

#13 Příspěvek od pepino5xx »

Zave píše:
pepino5xx píše:No, tak tohle mě hodně zajímá, Carsoft je takovej nudnej a nic pořádně neumí.

uz je to nuda mazat bagy a nulovat oilservisy? :lol:

No tak nějak, Carsoft umí prd oproti ostatním :wink:
stevebmw

#14 Příspěvek od stevebmw »

no nějakej borec na bmwecu psal, že mu funguje všechno i CKM. Takže to jít musí. Pochopil jsem z toho, že v easyDISu nastavil traslator od fistera, ale nemám vyzkoušené. A ještě tam psali ostatní borci, že zkoušeli místo STD:OBD nastavit ADS a snad prej to u někoho zabralo u někoho ne.
Ještě jsem si myslel, že bych zkusil naistalovat přímo SSS a v něm odzkoušel CKM, nezkoušel někdo tuto možnost?

Problém je, že teď sem měl nemocenskou tak sem na takovýhle kokotiny měl čas. Jak to bude dál to nevím.
bas2

#15 Příspěvek od bas2 »

ja mam ADS interface (mam OBD1) od fistera a skousel jsem vsechno mozny (v easyDISu nastavil translator na fister, diaghead emulator apod.), ale CKM jsem nerozchodil. Prave ze malo komu CKM funguje, co jsme vycetl...
johnyfly1

#16 Příspěvek od johnyfly1 »

ja som v poslednom case instaloval INPU asi 10x(skusal som rozne verzie a tak) a vse fungovalo na prvy krat :P
Honczek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Honczek »

Jestli mate plny balicek INPY tak muzes kodovat i tam...
jarda

#18 Příspěvek od jarda »

Chtěls říct, že pokud máme plný balíček Standard tools tak je tam krom INPA i nástroj na kódování :wink:
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
johnyfly1

#19 Příspěvek od johnyfly1 »

jarda píše:Chtěls říct, že pokud máme plný balíček Standard tools tak je tam krom INPA i nástroj na kódování :wink:

tak na tuto odpoved som zvedavy aj ja :roll:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od matiz »

Nemate prosim nekdo funkcni inpu 5.02 ? Pripadne poskytnul by nekdo obraz do vmware ? Statecne s tim bojuju, inpu jsem nejakou "nejak" rozdychal, nicmene dostanu se jen do DME a i tak mi vypisuje chyby. Potreboval bych maly help ohledne synchronizace s disem. Co mne uplne zarazi je fakt, ze se nedostanu VUBEC do menu kde si muzu vybrat typ spojeni, zdali kabelem nebo wifi, vytrvale mne odmita toto menu zobrazit. Pomuze mi nekdo s tim ???
Odpovědět