Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jakou diagnostiku koupit?
-
- Kontaktovat uživatele:
Kentaur píše:Uvazuju o koupi diagnostiky, co si myslite o tehle? http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 85686.html
Zvazuji zda ma smysl priplacet a nebo postaci http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 83169.html
Tak to bude fajn, do Třince kousek

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tu první dražší diagnostiku mám a používám ji s Inpou 5.0.2 nebo spíše s programy z balíčku BMW Standard Tools. Přes interface jde prý rozchodit i DIS, ale to jsem ještě nezkoušel. Nějak se nemohu odhodlat k instalaci Vmware. BMW Standard Tools funfguje jenom pod Windows XP. Pod Vistama a Windows 7 nefunguje dobře ani při nastavení kompatibility. Inpa je dobrý software, ale neexistuje k ní žádný návod, takže to chce postupovat způsobem hledej a najdeš. S některými jednotkami mně Inpa 5.0.2 odmítá spolupracovat. Nepodařilo se mně vůbec komunikovat s řídícímí jednotkami motoru u BMW e38 750i. Vše ostatní ale na tomhle autě Inpa 5.0.2 přečte.
Fatal Design píše:A to ti stojí za to si ji koupit ? Kolikrát to potřebuješ ?
Tak jeste 3kamosi maji bmw, vsichni tri jsou fanatici. A kdyz jsem ted dal za diagnostiku 500,- za 10minut prace, tak myslim ze se to i vyplati

Hansen píše:Tu první dražší diagnostiku mám a používám ji s Inpou 5.0.2 nebo spíše s programy z balíčku BMW Standard Tools. Přes interface jde prý rozchodit i DIS, ale to jsem ještě nezkoušel. Nějak se nemohu odhodlat k instalaci Vmware. BMW Standard Tools funfguje jenom pod Windows XP. Pod Vistama a Windows 7 nefunguje dobře ani při nastavení kompatibility. Inpa je dobrý software, ale neexistuje k ní žádný návod, takže to chce postupovat způsobem hledej a najdeš. S některými jednotkami mně Inpa 5.0.2 odmítá spolupracovat. Nepodařilo se mně vůbec komunikovat s řídícímí jednotkami motoru u BMW e38 750i. Vše ostatní ale na tomhle autě Inpa 5.0.2 přečte.
Jinak nemas problemy s komunikaci s ridici jednotkou u E39 540i (vidim ze ji mas v podpisu

U e39 a e46 nemám s Inpou 5.0.2 žádné problémy. Jestli ale chceš investovat do diagnostiky cca 4 litry, tak si kup BMW scanner 1.4.0. Ten komunikuje s e38, e39 a e46 a X5. Nekomunikuje s řadama e6x. Scannerem 1.4.0 přečteš chybové kódy, vymažeš je a můžeš s ním nastavit denní svícení, zamykání auta, palubní počítač.... Práce s ním je jednodušší a přehlednější. Narozdíl od scanneru 1.3.6 nevypisuje jenom kódy poruch, ale přímo píše, co která chyba znamená.
pokial mas auto nad rok 98 tak by ti teoreticky stacila obycajna nejaka lacna diagnostika za par korun(30-50e - nejaka obycajna OBD na usbalebo rs232)..co mam ja doma tak na e46 '99 som s nou nemal problem...vsetky jednotky komunikovali...
pokial chces robit aj auta starsie ako 98/3 tak potrebujes trosku inaci interface je tam ta komunikacia trochu ina a nemusia ti ist vsetky jednotky...ten interface je trosku drahsi.. na SK klube ho jeden predava po 140e ...
pokial chces robit aj auta starsie ako 98/3 tak potrebujes trosku inaci interface je tam ta komunikacia trochu ina a nemusia ti ist vsetky jednotky...ten interface je trosku drahsi.. na SK klube ho jeden predava po 140e ...
johnyfly1 píše:pokial mas auto nad rok 98 tak by ti teoreticky stacila obycajna nejaka lacna diagnostika za par korun(30-50e - nejaka obycajna OBD na usbalebo rs232)..co mam ja doma tak na e46 '99 som s nou nemal problem...vsetky jednotky komunikovali...
koukal jsem na ebay a tam jsou ceny trosku jinde, jen zvazuju co z toho vybrat
Kentaur píše:koukal jsem na ebay a tam jsou ceny trosku jinde, jen zvazuju co z toho vybrat
tak pockaj na mna..ja som objednal ADS interface za 89dolarov (cca 63eur) z ebay a ak mi to bude fungovat tak si mozes kupis z ebaju aj ty taky isty...tusim ze este aj postovne tam bolo zadara

malo by mi to prist buduci tyzden