Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jakou diagnostiku koupit?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Kentaur

#1 Příspěvek od Kentaur »

Uvazuju o koupi diagnostiky, co si myslite o tehle? http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 85686.html

Zvazuji zda ma smysl priplacet a nebo postaci http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 83169.html
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fatal Design »

Kentaur píše:Uvazuju o koupi diagnostiky, co si myslite o tehle? http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 85686.html

Zvazuji zda ma smysl priplacet a nebo postaci http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 83169.html

Tak to bude fajn, do Třince kousek :) Přimlouvám se za GT1 :)
Kentaur

#3 Příspěvek od Kentaur »

Fatal Design píše:
Kentaur píše:...

No to je sice pekne, ale jeste abych byl schopen s tim neco udelat ;-)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fatal Design »

Kentaur píše:
Fatal Design píše:
Kentaur píše:...

No to je sice pekne, ale jeste abych byl schopen s tim neco udelat ;-)

Otázka je, co čekáš že s tím budeš tělat ?
johnyfly1

#5 Příspěvek od johnyfly1 »

podla mna to nieje GT1 ale len obd interface rozbehany na DIS...
ak chces mam obd2 interface za 40e...je to RS232 verzia :roll:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

Je teda fakt, že na tom obrázku není jednotka GT1, ale jen redukce s konektory. Taky je zajímavé, že panáček píše o XP a snap je pravděpodobně z W.Vista, nebo W.7 ...
Kentaur

#7 Příspěvek od Kentaur »

johnyfly1 píše:podla mna to nieje GT1 ale len obd interface rozbehany na DIS...
ak chces mam obd2 interface za 40e...je to RS232 verzia :roll:

a nejaky soft k tomu? mam doma jeste jeden stary notas, takze by se mohl pouzit jako servisni ;)
Kentaur

#8 Příspěvek od Kentaur »

Fatal Design píše:Otázka je, co čekáš že s tím budeš tělat ?

No tak hlavne cist a mazat chyby, coz by stacil carsoft, ale hodilo by se i neco vice ;).
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

Kentaur píše:
Fatal Design píše:Otázka je, co čekáš že s tím budeš tělat ?

No tak hlavne cist a mazat chyby, coz by stacil carsoft, ale hodilo by se i neco vice ;).

A to ti stojí za to si ji koupit ? Kolikrát to potřebuješ ?
johnyfly1

#10 Příspěvek od johnyfly1 »

v prvom odkaze GT1 pracuje po win XP? GT1 je unix system pokial viem...akurat pod win xp to ide vo virtual pc
Hansen

#11 Příspěvek od Hansen »

Tu první dražší diagnostiku mám a používám ji s Inpou 5.0.2 nebo spíše s programy z balíčku BMW Standard Tools. Přes interface jde prý rozchodit i DIS, ale to jsem ještě nezkoušel. Nějak se nemohu odhodlat k instalaci Vmware. BMW Standard Tools funfguje jenom pod Windows XP. Pod Vistama a Windows 7 nefunguje dobře ani při nastavení kompatibility. Inpa je dobrý software, ale neexistuje k ní žádný návod, takže to chce postupovat způsobem hledej a najdeš. S některými jednotkami mně Inpa 5.0.2 odmítá spolupracovat. Nepodařilo se mně vůbec komunikovat s řídícímí jednotkami motoru u BMW e38 750i. Vše ostatní ale na tomhle autě Inpa 5.0.2 přečte.
johnyfly1

#12 Příspěvek od johnyfly1 »

to ze ti nekomunikuje INPA s nejakymi riadiacimi nieje programom ale samotnym interfacom :wink:
Kentaur

#13 Příspěvek od Kentaur »

Fatal Design píše:A to ti stojí za to si ji koupit ? Kolikrát to potřebuješ ?

Tak jeste 3kamosi maji bmw, vsichni tri jsou fanatici. A kdyz jsem ted dal za diagnostiku 500,- za 10minut prace, tak myslim ze se to i vyplati ;). Btw byla to az ctvrta diagnostika, ktera precetla korektne smysluplna data (vsechno to byly nejake univerzaly na vice znacek).
Kentaur

#14 Příspěvek od Kentaur »

Hansen píše:Tu první dražší diagnostiku mám a používám ji s Inpou 5.0.2 nebo spíše s programy z balíčku BMW Standard Tools. Přes interface jde prý rozchodit i DIS, ale to jsem ještě nezkoušel. Nějak se nemohu odhodlat k instalaci Vmware. BMW Standard Tools funfguje jenom pod Windows XP. Pod Vistama a Windows 7 nefunguje dobře ani při nastavení kompatibility. Inpa je dobrý software, ale neexistuje k ní žádný návod, takže to chce postupovat způsobem hledej a najdeš. S některými jednotkami mně Inpa 5.0.2 odmítá spolupracovat. Nepodařilo se mně vůbec komunikovat s řídícímí jednotkami motoru u BMW e38 750i. Vše ostatní ale na tomhle autě Inpa 5.0.2 přečte.

Jinak nemas problemy s komunikaci s ridici jednotkou u E39 540i (vidim ze ji mas v podpisu ;)). Jde mi hlavne o spojeni s E39 a E46.
Hansen

#15 Příspěvek od Hansen »

U e39 a e46 nemám s Inpou 5.0.2 žádné problémy. Jestli ale chceš investovat do diagnostiky cca 4 litry, tak si kup BMW scanner 1.4.0. Ten komunikuje s e38, e39 a e46 a X5. Nekomunikuje s řadama e6x. Scannerem 1.4.0 přečteš chybové kódy, vymažeš je a můžeš s ním nastavit denní svícení, zamykání auta, palubní počítač.... Práce s ním je jednodušší a přehlednější. Narozdíl od scanneru 1.3.6 nevypisuje jenom kódy poruch, ale přímo píše, co která chyba znamená.
Kentaur

#16 Příspěvek od Kentaur »

no prave to denni sviceni chci uz rok nastavit, ale zatim jsem nesehnal nikoho v okoli, kdo by to byl schopen udelat. Takze diky za tip, zkusim se po nem poohlednout.
johnyfly1

#17 Příspěvek od johnyfly1 »

pokial mas auto nad rok 98 tak by ti teoreticky stacila obycajna nejaka lacna diagnostika za par korun(30-50e - nejaka obycajna OBD na usbalebo rs232)..co mam ja doma tak na e46 '99 som s nou nemal problem...vsetky jednotky komunikovali...
pokial chces robit aj auta starsie ako 98/3 tak potrebujes trosku inaci interface je tam ta komunikacia trochu ina a nemusia ti ist vsetky jednotky...ten interface je trosku drahsi.. na SK klube ho jeden predava po 140e ...
Kentaur

#18 Příspěvek od Kentaur »

johnyfly1 píše:pokial mas auto nad rok 98 tak by ti teoreticky stacila obycajna nejaka lacna diagnostika za par korun(30-50e - nejaka obycajna OBD na usbalebo rs232)..co mam ja doma tak na e46 '99 som s nou nemal problem...vsetky jednotky komunikovali...
pokial chces robit aj auta starsie ako 98/3 tak potrebujes trosku inaci interface je tam ta komunikacia trochu ina a nemusia ti ist vsetky jednotky...ten interface je trosku drahsi.. na SK klube ho jeden predava po 140e ...

koukal jsem na ebay a tam jsou ceny trosku jinde, jen zvazuju co z toho vybrat
belch

#19 Příspěvek od belch »

Budeš -li chtít diagnostikovat auta bez podpory OBDII (cokoli staršího, než ročník 96), ujisti se, že ten kabel podporuje ADS.
johnyfly1

#20 Příspěvek od johnyfly1 »

Kentaur píše:koukal jsem na ebay a tam jsou ceny trosku jinde, jen zvazuju co z toho vybrat

tak pockaj na mna..ja som objednal ADS interface za 89dolarov (cca 63eur) z ebay a ak mi to bude fungovat tak si mozes kupis z ebaju aj ty taky isty...tusim ze este aj postovne tam bolo zadara :wink:
malo by mi to prist buduci tyzden :roll:
Odpovědět