Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chaos na palubní desce

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
voko21
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od voko21 »

Mám E34-524td r.v.91. Mám problém s palubkou. Bliká mi display ujetých kilometrů. Někdy mi při jízdě úplně zhasne a hned zase rozsvítí. Dost často mi svítí jen část znaků, je to potom jako čínské písmo. Tu display jsem prozkoušel a zdá se být v pořádku. Někde jsem četl, že u E34 v polubce odchází 5 kondenzátorů, které se musí vyměnit. Zatím se mi to nechce úplně rozkuchávat, protože denně jezdím, musí se rozvrtat nýtky, abych se dostal zeshora na plošný spoj a ani nevím, jestli tam ty kondenzátory najdu, protože typů těchto desek je milion. Nemáte někdo tuto palubku v rezervě doma a kolik by stála? Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem? VIN má 1.391.892 - 616.053.1003. Předem dík za rady.
Přílohy
Vnitrni_cast.jpg
Vnitrni_cast.jpg (151.17 KiB) Zobrazeno 1924 x
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

Jó mě to taky dělá a znám spousta lidí co má to samy.
mě to jenom po čaše-jak se to zahřeje přestává svítit. když to vychladne je to zase OK.
Někde se to tady už probíralo.
Přesně tak odchází ty kondíky.
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od 530DAT »

to je narez neni lepsi koupit novou, kolik vlastne stoji palubka???
Martinéz

#4 Příspěvek od Martinéz »

jj, tohle dela snad kazdymu a i u novejsich modelu. Mne jen v extremnim horku a vlhkosti, jinak nastesti ok..
voko21
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od voko21 »

:info: Na http://www.volny.cz/sotea/vr.htm jsem digitál našel za 4litry, je to až v Ostravě, ale maj tam toho celkem dost. :info:
Mariom5

#6 Příspěvek od Mariom5 »

Mam starší typ (LCD je dole), chcem za neho 1500.
RostaO

#7 Příspěvek od RostaO »

...mam taky 524td a taky 91, ale neni to vysadou jen techto stroju

...tak do Sotei bych zrovna nelezl ... nekolik mistnich clenu s nimi ma svoje zkusenosti a jinak co vim, tak na vrakale chteji za palubku cca ty 4 tisice normalne, ale ze ten displej jede jednak nemas jak odzkouset a zaruku ti nikdo neda.

...takze asi srat na to.

...ale jinak kdybyste nekdo mel aspon nejaky navod, jak to zpravit, tak bych ho taky ocenil.....po jizde delsi jak 50km mi ty displeje zmiznou uplne...uz se to ani nesnazi...na druhe strane to zase nepotrebuju tak akutne (ty cisla) abych koupil novou palubku za 12k.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavel 528 »

Pivson píše:Jó mě to taky dělá a znám spousta lidí co má to samy.
mě to jenom po čaše-jak se to zahřeje přestává svítit. když to vychladne je to zase OK.

Ja jsem ty kondenzatory menil,mel jsem rok 88 ale neblbnul mi displej-hlavsi si myslim,ze ty kondiky tomu nepomuzou(tedy tomu displeji)me se stavalo,ze si to nepamatovalo najete km(tedy denni pocitadlo,celkove si to pamatovalo)po vymene to bylo OK
S tim displejem to bude horsi,presne na tenhle displej si uz nepamatuju,ale vetsinou je to napareny paskovy vodic primo na tom skle a je to de facto neopravitelny,je to jen pres takovou paskovou gumu scvakly pliskem,jedina moznost napruzit tento plisek,aby to vic tlacilo,jinak to opravit nejde..
voko21
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od voko21 »

Když jsi ty kondenzátory měnil, musel jsi odvrtávat ty nýtky, které jsou označené na tom prvním obrázku? Já se k těm kondíkům asi jinak nedostanu. Každopádně je chci zkusit vyměnit, protože mi to taky nedrží pamě? malého počítadla.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pavel 528 »

nejsem si zcela jistej,ale myslim,ze jsem tam nytky nemel,kdyztak je odvrtas zalepis silikonem,nebo das sroubky..
voko21
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od voko21 »

O víkendu to prubnu. Nafotím a sdělím výsledek. Pokud to bude komplet fungovat, poskytnu všem návod. :pako:
RostaO

#12 Příspěvek od RostaO »

...tak uz se tesime a netrpelive ocekavame :lol:
alexmol

#13 Příspěvek od alexmol »

Pavel 528 píše:

Ja jsem ty kondenzatory menil,mel jsem rok 88 ale neblbnul mi displej-hlavsi si myslim,ze ty kondiky tomu nepomuzou(tedy tomu displeji)me se stavalo,ze si to nepamatovalo najete km(tedy denni pocitadlo,celkove si to pamatovalo)po vymene to bylo OK
S tim displejem to bude horsi,presne na tenhle displej si uz nepamatuju,ale vetsinou je to napareny paskovy vodic primo na tom skle a je to de facto neopravitelny,je to jen pres takovou paskovou gumu scvakly pliskem,jedina moznost napruzit tento plisek,aby to vic tlacilo,jinak to opravit nejde..

Este odporucam po tej gumicke prejst cepelou noza, ale opatrne, aby sa neprerezala. Tym sa vicisti, hlavne nepouzivat ziadnu chemiu, na to je vodiva guma citliva a mozu na nej potom vznikat rozne oxidanty. Mam prax z mobilov=ten isty system :)
voko21
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od voko21 »

Sliboval jsem, že až budu měnit ty kondenzátory, tak to nafotím. Zatím jsem na to nehráb, protože jsem se dozvěděl, že se už nemusí palubka rozchodit. Každopádně se asi vymažou najeté kilometry, což asi dnes není tak těžké, natočit si u někoho kolik chci. Bohužel zatím nikoho takového neznám. Vyzkouším ty nové kondenzátory napájet na jiné místo na desce, bez toho,abych ty staré vyndaval, dam to do auta, zapojím(a tím ty nové nabiju, potom vyndám ty staré a mělo by to fugovat. Až se k tomu dostanu, tak splním co jsem slíbil. Bude to asi až po dovolené, protože ta moje chce jet autem do Chorvatska a nechci tam svého miláčka nechat.(Myslím tím auto.) 8)
voko21
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od voko21 »

alexmol píše:
Pavel 528 píše:

Este odporucam po tej gumicke prejst cepelou noza, ale opatrne, aby sa neprerezala. Tym sa vicisti, hlavne nepouzivat ziadnu chemiu, na to je vodiva guma citliva a mozu na nej potom vznikat rozne oxidanty. Mam prax z mobilov=ten isty system :)

Tou gumičkou to nebude, alespoň v mém případě, protože bliká celý malý display a pokaždé se rozsvítí jiné ledky. Momentálně mi to píše: PoPoPoPoPo. (Neznamená to PO seruse?) :lol:
Pedro

#16 Příspěvek od Pedro »

Gumičky v týhle palubce nenajdeš, je to propojený ja píše Pavel528 plochým vodičem, zkoušel jsem ho jednou opravit tupým plastovým hrotem, a docela to funguje :idea: . Jinak odvrtat to jde v poho, a když budeš opatrnej, tak žádný lepidlo ani šroubky potřebovat nebudeš. Bacha, desku držej zespod i vlastní konektory (miniaturní zámky)
Ty kondenzátory tam odcházej, ale spíše je tam hodně studených spojů, hlavně pod tim zalakováním, nebo vadný sw. Se závadou displaye to však moc nesouvisí, spíše se to projevuje že různě budíky zamrzaj, lítaj sem tasm, no jsou uplně+ mrtvý a display piše code nebo pppppppp.
Km tímhle zásahem nevymažeš, ty; jsou uložený v eeprom codesteckeru.
ifsson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ifsson »

Kdyz jste u toho, tak bych se s dovolenim take optal:

jak je resene podsviceni palubneho pocitace? jsou pod nim nejake zarovky nebo sviti samotnej LCD display? protoze mne leva strana displaye sviti mnohem mene nez prava (a uz jsem se par krat kvuli tomu zmylil pri zadavani kodu :) ).

pokud by pod tim byly nejake zarovky, pak je to jasne, ale nejak se mne nechce to rozebirat abych zjistil, ze pod tim nic neni a odchazi display.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od darmon »

ifsson píše:Kdyz jste u toho, tak bych se s dovolenim take optal:

jak je resene podsviceni palubneho pocitace? jsou pod nim nejake zarovky nebo sviti samotnej LCD display? protoze mne leva strana displaye sviti mnohem mene nez prava (a uz jsem se par krat kvuli tomu zmylil pri zadavani kodu :) ).

pokud by pod tim byly nejake zarovky, pak je to jasne, ale nejak se mne nechce to rozebirat abych zjistil, ze pod tim nic neni a odchazi display.

jsou tam zarovky, tri, stejny jako v palubce, viz http://e32.zcepe.net/obc.htm#obc-display
bumira

#19 Příspěvek od bumira »

nazdar chlapy,
když už se tady o tom bavíte tak se taky přidám.
Jsem rok 88 535i a mě to dělá asi tohle:
Buď mi umře palivo měr a voda plus kilometry jak celkový tak denní plus velkej displej počítače - prudší rána do palubní desky vše opraví, nebo na velkym displeji počítače se rozsype čaj a posunuje se a bliká dle basů v rádiu (barevná hudba :lol: ) - opět správně mířený úder a vše je ok a hlavně téměř po každym vypnutí klíčku se znuluje denní počítadlo a taky to blbě počítá - příklad : jedu někam a je to 15 km počítadlo napočítá třeba 7 a při cestě zpátky (tatáž vzdálenost) počítadlo ukáže buď 0 nebo třeba 39 km.
Je to taky těma kondikama?
A pokud jo a někdo jste to teda měnil tak jaký a kolik jich tam je?
Dík 8)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pavel 528 »

no urcite bych zacal tema kondikama a pak to chce zkontrolovat spravne ukostreni
tady mas ty kondiky :D
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... citors.htm
Odpovědět