Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kardan nebo difer
Jde o to, čemu říkaš vůle. Ale podle mě by tam neměla být vůle žádná. Mrkni na olej v diferáku. Postav zadek na špalky, nejlépe na jámě nebo na rampě. Auto v neutralu a otáčej kolama nebo rovnou kardanem. Jestli to tak rachtá, tak poznáš, odkud ten haluz jde.
Potom bych řešil další. Držim palce, aby to byla nějaká prkotina, ale sorry
, nevypadá to.. 

je to kloub říká se mu lobro (přehláskovaný první o) povolíš to na diferáku a pokud se ti povedou vyndat šrouby (jsou tam nalisovaný) tak nemusiš sundavat diferenciál, pokud ne tak povolíš poloossy a diferenciál vyndáš, mezi lobrem a diferenciálem je těsnění nezapoměn ho tam zpět dát nebo ti vyhází ven vazelínu a budeš to měnit znovu, uprostřed lobra je segrovka tu sundáš a lobro stáhneš.
Zdravím,
rád bych navázal na tohle téma a zeptal se Vás, jestli jste někdo řešil podobný problém:
Při "živějším" rozjezdu se mi často ozve ze zadní části taková dutá rána.
V poslední době je občas cítit i při přeřazení dvojku, vyšší stupně už to nedělají.
Dneska jsem si auto nechal zvednout (ne v BMW) a jediné co jsem zjistil, je malá vůle v uložení kardanu. (nechtěl jsem tam s tím moc cloumat..
)
Zvuk se ozve už při rozjezdu, když mám auto naložený. Pokud jedu sám a prázdný, po šetrném rozjezdu se ozve až po přidání plynu... Někdy vůbec. Zkrátka je třeba určitého menšího zatížení, aby se to projevilo.
Jakmile jedu, vše je OK, i při průjezdu zatáčkou. Mám mít podezření na diferenciál? Nebo ten výše zmiňovaný kloub před diferenciálem?
Pokud budete někdo tušit....., budu rád.
Díky.
rád bych navázal na tohle téma a zeptal se Vás, jestli jste někdo řešil podobný problém:
Při "živějším" rozjezdu se mi často ozve ze zadní části taková dutá rána.
V poslední době je občas cítit i při přeřazení dvojku, vyšší stupně už to nedělají.
Dneska jsem si auto nechal zvednout (ne v BMW) a jediné co jsem zjistil, je malá vůle v uložení kardanu. (nechtěl jsem tam s tím moc cloumat..

Zvuk se ozve už při rozjezdu, když mám auto naložený. Pokud jedu sám a prázdný, po šetrném rozjezdu se ozve až po přidání plynu... Někdy vůbec. Zkrátka je třeba určitého menšího zatížení, aby se to projevilo.
Jakmile jedu, vše je OK, i při průjezdu zatáčkou. Mám mít podezření na diferenciál? Nebo ten výše zmiňovaný kloub před diferenciálem?
Pokud budete někdo tušit....., budu rád.

Díky.