Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Mám jit do chipu nebo Ne????

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ghoust

#1 Příspěvek od ghoust »

Mám 525tds e39, a chci to nachipovat od dieseltechniku, ale nevím jeslli do toho mám skočit jelikoš má kára najeto 270tisíc, motor šlape zatím bez problému,ale mám strach že při takovém nájezdu kilometru bude chip začátek konce,A všeobecně jestli je topro to auto neškodné???tak jestli má někdo s timhle skušenosti,tak sem snima.
pepus

#2 Příspěvek od pepus »

co sem slysel, tak dieseltechnici ti chip vyladej podle opotrebeni motoru, takze tam bych se nebal...

ja sem si ted koupil chip od ABT (pouzitej) za 50 ojro pres ebay, tak sem zvedavej... zejtra to namontuju 8)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

ghoust píše:Mám 525tds e39, a chci to nachipovat od dieseltechniku, ale nevím jeslli do toho mám skočit jelikoš má kára najeto 270tisíc, motor šlape zatím bez problému,ale mám strach že při takovém nájezdu kilometru bude chip začátek konce,A všeobecně jestli je topro to auto neškodné???tak jestli má někdo s timhle skušenosti,tak sem snima.

Zavolej Markovi (dieseltechnik) a zeptej se ho na to, neni z tech kterej ty cipy nuti za kazdou cenu... Poslal jsem tam znameho z Prasatem a kdyz Marek zjistil ze mu prosakuje turbo tak mu doporucil at se na to radsi vykasle...

Jnak pokud by jsi si zaplatil clenstvi tak by jsi mel 20% slevu, tim by jsi jsi usetril prachy a jeste mel clenstvi... :wink:
N54 PWR
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

ghoust píše:Mám 525tds e39, a chci to nachipovat od dieseltechniku, ale nevím jeslli do toho mám skočit jelikoš má kára najeto 270tisíc, motor šlape zatím bez problému,ale mám strach že při takovém nájezdu kilometru bude chip začátek konce,A všeobecně jestli je topro to auto neškodné???tak jestli má někdo s timhle skušenosti,tak sem snima.

www.bmwpower.cz Dušan 608030432
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bpytlik »

Ci ja vim, ja cip mel, jelo to podstatne lip, ale taky sem nechaval repasovat turbo. Motor by odejit nemel, spis turbo casem uz bude chtit taky obnovit. Kdyz zacnes shanet uz ted, urcite se ti povede koupit nejake nove nebo skoro nove tak do 7k......
jirka525tds
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jirka525tds »

mam taky tds tourning a nechal jsem si zhruba pred rokem namontovat chip od ABC chiptunning v tu dobu jsem mel najeto 220t a v-max byla195 dnes mam na aute najeto 260t a motor zatim v pohode a v-max je 235 a spotreba zhruba o pul litru dole podle myho nezalezi na chipu ale na tom jak se k tomu autu chovas :P
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Slavisimo »

nam v diesel techniku rikal ze spotreba dolu moc nepujde ale jede to hodne v pohode oproti serii.
margos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od margos »

:D osobne bych chtel videt cipovani s vysledkem vyssi vykon, nizsi spotreba.. Myslim, ze by to byla jasna nobelovka.

Jinak, ikdyz mam 525d ciple puvodnim majitelem anywhre in germany, na hodnoty uvadeny 195 ps (cemuz neveri ani moje babicka, ktera si s kalkulackou v ruce dokazala spocitat, ze je totalni nesmysl jen zmenou softu, kterej neni nic jinyho nez upgrade vsrikovacich map, zvysit vykon o cca 20%) nejsem zastancem cipovani.

Staci se nekdy podivat na nejakej dokument o automobilkach, popr. vyvojech motoru a laik se divi, odbornik zasne a osobne zacinam chapat, proc automobilky zacinaji lidem vyplachovat mozky z cipovanim primo v aut. servisech..
Dobre maji spocitany, ze normalni beloch, kterej koupi novou karu, s ni bude jezdit v pohode a v klidku, kazdej den ji lestit jelenici v garazi a klepat popel primo z okna a ne do popelniku, takze nic moc kseft pro pro jejich nasledny sluzby, tim mensi zisky v mld, mensi odmeny, mensi auta, misto parkera v saku o huga bosse tuzka v monterkach, misto chorvatska s plnou penzi krkonose s konzervama.. To prece top manager s napisem na dverich kanclu vymyvac mozku a obkladac lidskych zdroju nemuze dovolit. Tak mu k novymu autu slehneme slevu 10K, plnou nafty od makra a cip se kterym bude sice jeho tedeicko identicke jako ma cela ulice, ale to JEHO ma prece cip, kterym pojede celou ulici a vecer v hospe muze chlapum chcat ze stolu do pullitru, protoze byl prvni ve fabrice u lisu.

Jenze tohle ve finale znamena, ze tento pepa bude sice na vericku roh prvni v hitparade prichodu do prace, nebudou ho trapit problemy s prostatou, ALE tu hajtru v tedeicku, s cipem, kterej z auta udela horizont casu, s cipem, kterej z motoru udela katalogovou polozku zakazanych zbrani, automobilce za dobu jeji existence zaplati trikrat, nedejboze sifilis - na servise, nahradnich dilech, atd atd a bude ve vsech excelovskych tabulkach cely automobilky potencialnim kupcem novyho, uz cervenyho tdi, jelikoz v manualu k cipu si neprecetl (ani nemohl, jelikoz korektorovi ze zavodni redakce manualu, servisnich a vkladnich knizek prave kouril pero tenhle manager a pan generalni ho sukal do zadku nekde na hajzlu u modre ustrice, aby se mu z hlavy vymazalo to, ze pepovi, kterej si prave u svyho kurbaldy z vypocetniho strediska lisoven v té602ce udelal diplom mistra sveta rodinnych vozu s nadzvukovym cipem na mistich komunikacich) ze cip v akci s pul nadrzi nafty a pul nadrzi vody ma skrytej level predjizdeni_fandy_v_zatacce_kurva_pozor_traktor.exe..

Zato soused fanda, kterej kvuli pepovi radeji chlasta doma lahvace s smeje se priblblym vtipkum svoji frigidni zeny, vesele s tim samym strepem, ale modelem typu td-out - simply kreten, jezdi dal, smiril se se zivotem radovyho obcana, jako standa groSS, ale v tabulkach $$$.xls automobilky neexistuje, zato figuruje ve slozcce prakokot_out_chip/no future/ a na stole v kanclu manager v poledni prestavce picha woo-doo panenku do ocicka, cte tento deathlist a obcas vykrikuje "nesnasim konzervy a zimu".

Zaverem: Nez slepe cpat do auta nehorazny love za neco jako cipovani nebo hura akce typu bodnout ceockem dva laufy na tds a zit v eufirii M5, je opravdu vyhodnejsi se toho co nejrychleji zbavit a za prachy ktery do toho behem roku nacpes, si priplatit a koupit novejsi a podle mych predstav,a ver mi, ze presne tohle do leta udelam taky.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Margošu to si složil sám? :D to je slohovka jak bejk :lol:

ale myslím že to stačí napsat takhle,pokud chceš čip využívat jen jako rezervu k předjíždění nebo občasnému sportovnějšímu svezení proč né...ovšem auto by nemělo mít najeto v době čiptuningu 300kkm :-) pokud seš bezmozek a neumíš auto ani zahřát než mu naložíš a jedeš v koktávě tdi od rána do večera plnej tak na to zapoměň.Jinak doopravdy mám vlastní zkušenost ,že pokud jezdí pán klobouka tak se dostane po úpravě o cca půl až litr dolů...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jo a k tomuto konkrétnímu případu,kdy se na auto maj nasazovat mega široké "19ky a auto má najeto čertví co bych na to asi kašlal...ale proč nevypadat jako M5 :D Tady doporučiju všem si koupit 530d a na čip se vysrat,tento výkon fakt stačí na pěkný každodenní ježdění....
Pepin

#11 Příspěvek od Pepin »

Cipem zvysi i plnici tlak turba. To znamena ze vic vzduchu a nafty = vic horici smesi = vetsi vykon. :lol: Tak se svez v necem nacipovanem a pochopis co je to narust vykonu.
Martinéz

#12 Příspěvek od Martinéz »

plne s tebou souhlasim rene..

chip funguje a u nezhuntovanyho auta dobre slouzi, ale ne k tomu aby byl vyuzivan ke zdimani poslednich sil. na kazdodenni jezdeni k nizsi spotrebe a pri predjizdeni k hbitejsim reakcim. ale 530d z tds proste neudelas...jo a cpat na podobny auto kola 18 a vic je taky nesmysl..je to dalsi trapeni pro motor a podvozek, o spotrebe a poklesu vykonu nemluvim..

treba u 530d a podobnejch aut uz je to o necem jinym, tam ty kola skoro nejsou znat a je to i na to delany.. treba mercek kteryho inzeruju nerozezna 16ky, 17ky, 5 lidi a plnej kufr nebo jen ridic..porad si tahne porad tu svou za 7-9 litru i pri palbe.

proto moje dalsi auto bude asi silnej dyzl..sice se mi libi i jizda 320d, ale nechci uz pak mit zadny choutky s dohanenim..
Odpovědět