fotobobo píše:Nevim presne co je dane vyrobcem, ale kdyz tam das Castrol 15w 40 asi za 150 kc litr tak se nic nestane.
Ja to leju do 316 a taky v pohode.
To je sice pravda, ale na zimu tato SAE příliš vhodná není. Při studeném startu při okolních teplotách pod nulou trvá čerpadlu dopravit olej na exponované části motoru na můj vkus příliš dlouho.
2 major>
no ked sme pri olejoch vedel by si mi zistit alebo aspon napisat tvoj nazor na rafinerku petro canada? poslednu dobu berem od nich olej a nemam stym zatial problem, uvidim ako sa prejavi po dlhsej dobe....
davam do tds 5w-40 e39.
viem ze si toho k olejom popisal vela na 3jokovom fore, no chcel by som vediet ci od tej firmy mozem prat aj ine produkty "dufam ze kvalitovo neni su ako slovnaft len v inom obale"....
dik
ok díky mamm tam castrol 5w-40 plus nejakou keramiku a treatment a motor je jak vymenenej to co tam bylo kdyz jsem to koupil byla asi mastna voda nebo tak. diky moc za 10t udelam vymenu to znam nejsem idiot aspon ne takovej
delawega píše:2 major> no ked sme pri olejoch vedel by si mi zistit alebo aspon napisat tvoj nazor na rafinerku petro canada? poslednu dobu berem od nich olej a nemam stym zatial problem, uvidim ako sa prejavi po dlhsej dobe.... davam do tds 5w-40 e39. viem ze si toho k olejom popisal vela na 3jokovom fore, no chcel by som vediet ci od tej firmy mozem prat aj ine produkty "dufam ze kvalitovo neni su ako slovnaft len v inom obale".... dik
Jedná se o velkou rafinerku, která produkuje také oleje pro evropský trh. Kvalita bude jistě dostatečná pokud mají potřebná schválení ACEA a jednotlivých automobilek. Přirovnal bych je k výrobkům společnosti TEXACO. Pokud budeš používat jejich sortiment určený pro EU trh jistě motoru neuškodíš.
Jo a pánové je tu zvykem se na oleje ptát v tématu "Jaký olej" v sekci e36, vrámci sjednocení .