Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotreba oleje u M5 E39
hasi1207 píše:Zdravim vsechny fanousky Bavoraku,
u me M5 dolivam co 500 km jeden litr oleje. Ma najeto sice uz 190 tis. ale je pravidelne servisovana a pouzivam jen Castrol TWS 10W-60. Muze mi nekdo poradit zda je tohle normalni, co muze byt pricinou, nebo jakym spusobem tohle opravit?
Diky moc za Vase odpovedi
Co ja vim tak je 1L na 1000km u M5 normalni, asi by to chtelo prekrouzkovat popr pretesnit...
N54 PWR
-
- Kontaktovat uživatele:
kosh píše:AdaM5 píše:A nevíte jaká je spotřeba oleje třeba u 525tds e39?
nevím a kolik ti to papá?
No tak přibližně 1l na 3-5tis.km.Zatim jsem ho dolejval jen jednou ,protze mi ho vzdycky dolili na prohlidce(ja sem tam jezdil skoro porad, vzdycky se neco posralo nebo sem se chtel na neco zeptat)Ale blby je ze ta kontrolka se nikdy nerozsvitila, jen pri zhaveni a pak zhasne.Tak nevim ta merka je pekne blbe umistena protoze ji musim ohybat abych ji vytah ,ona je tam u vzduch.filtru a ten plast.kryt mi vadi.
-
- Kontaktovat uživatele:
paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnitTo mě dost u takovýho auta zklamalo.
No ale kdyby se mi aspon rozsvitila ta kontrolka ,ale me se nerozsviti.Motor zacne byt malinko hlasitejsi pri akceleraci a pak dolejvam.Ale je to vzcky jen hrozne malo asi jen pul litru
To vypadá že ti už netěsní turbo. Sundej tu tlustou hadici co ti jde z mezichladiče vzduchu do sání k motoru a mrkni jesli tam není olej.AdaM5 píše:paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnitTo mě dost u takovýho auta zklamalo.
No ale kdyby se mi aspon rozsvitila ta kontrolka ,ale me se nerozsviti.Motor zacne byt malinko hlasitejsi pri akceleraci a pak dolejvam.Ale je to vzcky jen hrozne malo asi jen pul litru
-
- Kontaktovat uživatele:
paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnitTo mě dost u takovýho auta zklamalo.
ja jsem mel interval vymeny oleje na TDS 10k km.... a dolivat jsem nemusel, ani kdyz jsem to prejel....
-
- Kontaktovat uživatele:
major píše:To vypadá že ti už netěsní turbo. Sundej tu tlustou hadici co ti jde z mezichladiče vzduchu do sání k motoru a mrkni jesli tam není olej.AdaM5 píše:paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnitTo mě dost u takovýho auta zklamalo.
No ja si taky myslim ze bude problem v turbu.Posledni dobou slysim na volnobeh takovi piskani.Nechal sem v ACR auto udelat generalku motoru ale piskot je tam porad.Objevi se az kdyz je motor zahraty na provozni teplotu.Takze pri volnobehu trosku neco piska a kdyz pridam jen asi na 1000ot/min tak zmizi(a neni to tim ze bych ho neslysel, proste zmizi).
AdaM5 píše:To vypadá že ti už netěsní turbo. Sundej tu tlustou hadici co ti jde z mezichladiče vzduchu do sání k motoru a mrkni jesli tam není olej.major píše:AdaM5 píše:[quote="paces"]Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnitTo mě dost u takovýho auta zklamalo.
No ja si taky myslim ze bude problem v turbu.Posledni dobou slysim na volnobeh takovi piskani.Nechal sem v ACR auto udelat generalku motoru ale piskot je tam porad.Objevi se az kdyz je motor zahraty na provozni teplotu.Takze pri volnobehu trosku neco piska a kdyz pridam jen asi na 1000ot/min tak zmizi(a neni to tim ze bych ho neslysel, proste zmizi).[/quote]Mrkni do toho sání, sundat tu hadici je otázka pár minut. Pak dej vědět. Když tak budem přemýšlet dál.