Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Spotreba oleje u M5 E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hasi1207

#1 Příspěvek od hasi1207 »

Zdravim vsechny fanousky Bavoraku,

u me M5 dolivam co 500 km jeden litr oleje. Ma najeto sice uz 190 tis. ale je pravidelne servisovana a pouzivam jen Castrol TWS 10W-60. Muze mi nekdo poradit zda je tohle normalni, co muze byt pricinou, nebo jakym spusobem tohle opravit?

Diky moc za Vase odpovedi
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

hasi1207 píše:Zdravim vsechny fanousky Bavoraku,

u me M5 dolivam co 500 km jeden litr oleje. Ma najeto sice uz 190 tis. ale je pravidelne servisovana a pouzivam jen Castrol TWS 10W-60. Muze mi nekdo poradit zda je tohle normalni, co muze byt pricinou, nebo jakym spusobem tohle opravit?

Diky moc za Vase odpovedi

Co ja vim tak je 1L na 1000km u M5 normalni, asi by to chtelo prekrouzkovat popr pretesnit...
N54 PWR
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

prvni kousky byly svolavany do servisu na vymeny motoru z duvodu co popisujes, treba se nekomu nechtelo... jinak je ta spotreba +/- jak pise Lukas, proste mezi vymenou oleje musis kontrolovat hladinu... zajimave je, ze M3 motory neberou ani deci...
“Ability is what you're capable of doing.”
psena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

To je nad hodnotu ,kterou udava vyrobce(1,5 dcl na 100km)Pokud je tato hondota prevysena, tak mas navstivit servis....
Zvlast pokud pouzivas 10W-60 tak je to extrem...vetsinou u tohoto oleje dochazi k vyraznemu ubytku ztraty oleje.Me ted bere M5 (stara) max 0,5L na 1000km mozna ani to ne.
kosh

#5 Příspěvek od kosh »

ta spotřeba je v pohodě. Bavil jsem se o tom s mechanikem a ten říkal, že M5 E39, 745... který se blbě těsní..proto ta spotřeba oleje. Jinak Na M5 E60 to bralo i 1l na 400 km a to měla najeto 15 000 km :D
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AdaM5 »

A nevíte jaká je spotřeba oleje třeba u 525tds e39?
kosh

#7 Příspěvek od kosh »

AdaM5 píše:A nevíte jaká je spotřeba oleje třeba u 525tds e39?

nevím a kolik ti to papá?
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AdaM5 »

kosh píše:
AdaM5 píše:A nevíte jaká je spotřeba oleje třeba u 525tds e39?

nevím a kolik ti to papá?

No tak přibližně 1l na 3-5tis.km.Zatim jsem ho dolejval jen jednou ,protze mi ho vzdycky dolili na prohlidce(ja sem tam jezdil skoro porad, vzdycky se neco posralo nebo sem se chtel na neco zeptat)Ale blby je ze ta kontrolka se nikdy nerozsvitila, jen pri zhaveni a pak zhasne.Tak nevim ta merka je pekne blbe umistena protoze ji musim ohybat abych ji vytah ,ona je tam u vzduch.filtru a ten plast.kryt mi vadi.
paces

#9 Příspěvek od paces »

Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnit :( To mě dost u takovýho auta zklamalo.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od AdaM5 »

paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnit :( To mě dost u takovýho auta zklamalo.

No ale kdyby se mi aspon rozsvitila ta kontrolka ,ale me se nerozsviti.Motor zacne byt malinko hlasitejsi pri akceleraci a pak dolejvam.Ale je to vzcky jen hrozne malo asi jen pul litru
paces

#11 Příspěvek od paces »

Kdo ví kam až ten olej musí padnout než se rožne kontrolka :roll: Nevím,jsem laik,se vším musím do servisu :oops:
major

#12 Příspěvek od major »

AdaM5 píše:
paces píše:Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnit :( To mě dost u takovýho auta zklamalo.

No ale kdyby se mi aspon rozsvitila ta kontrolka ,ale me se nerozsviti.Motor zacne byt malinko hlasitejsi pri akceleraci a pak dolejvam.Ale je to vzcky jen hrozne malo asi jen pul litru
To vypadá že ti už netěsní turbo. Sundej tu tlustou hadici co ti jde z mezichladiče vzduchu do sání k motoru a mrkni jesli tam není olej.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

ja jsem mel interval vymeny oleje na TDS 10k km.... a dolivat jsem nemusel, ani kdyz jsem to prejel....
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od AdaM5 »

major píše:
AdaM5 píše:

To vypadá že ti už netěsní turbo. Sundej tu tlustou hadici co ti jde z mezichladiče vzduchu do sání k motoru a mrkni jesli tam není olej.

No ja si taky myslim ze bude problem v turbu.Posledni dobou slysim na volnobeh takovi piskani.Nechal sem v ACR auto udelat generalku motoru ale piskot je tam porad.Objevi se az kdyz je motor zahraty na provozni teplotu.Takze pri volnobehu trosku neco piska a kdyz pridam jen asi na 1000ot/min tak zmizi(a neni to tim ze bych ho neslysel, proste zmizi).
major

#15 Příspěvek od major »

AdaM5 píše:
major píše:
AdaM5 píše:[quote="paces"]Mám 525 TDS a taky jsem myslel,že budu jezdit od výměny do výměny. TJ 15000 km. Byl jsem tak zvyklej u všeho co jsem kdy měl včetně feldy. Ale omyl,po cca 10 tis se mi rozsvítila kontrolka oleje. Rovnou jsem nechal vyměnit :( To mě dost u takovýho auta zklamalo.

No ja si taky myslim ze bude problem v turbu.Posledni dobou slysim na volnobeh takovi piskani.Nechal sem v ACR auto udelat generalku motoru ale piskot je tam porad.Objevi se az kdyz je motor zahraty na provozni teplotu.Takze pri volnobehu trosku neco piska a kdyz pridam jen asi na 1000ot/min tak zmizi(a neni to tim ze bych ho neslysel, proste zmizi).[/quote]Mrkni do toho sání, sundat tu hadici je otázka pár minut. Pak dej vědět. Když tak budem přemýšlet dál.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od AdaM5 »

Ok ja ji o vikendu sundam.Ted sem v Plzni a nemam kde to montovat, ale az prijedu domu tak se na to hned vrhnu a pak dam vedet.Zatim
Odpovědět