Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nemůžu vyndat MID

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Birkoff

#1 Příspěvek od Birkoff »

Potřebuji vytáhnout MID protože mi nesvítí dvě žárovky v horním řádku. Hledal jsem jak to vyndat a našel několik různých postupů. Takže jsem sundal gumový čudlík hlasitosti, pod ním je jakoby plíšek s imbusem/torxem (nejde to přesně rozeznat), torxovým T6 šroubováčkem jsem jej pootočil doleva (k volantu) asi o 1/4 a kleštičkama začal tahat za tyčku ovládání hlasitosti. MID povyjela na levé straně o kousek. A tím jsem skončil, protože na pravé straně se ani nehne a nahoře u kazeťáku taky né. Nechtěl jsem použít hrubé násilí takže jsem to raději nechal. Je to originál BMW Professional+DSP. Poraďte mi jak postupovat dál. Díky všem znalým. :idea:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

mno takle se vyndava, tak bud pritlacit na tu zatuhlou stranu a zkusit znovu otocit nebo jinak rozhybat... v nejhorsim se da rozdelat cela ta stredova cast, ale to je prace na 2h
“Ability is what you're capable of doing.”
pysta

#3 Příspěvek od pysta »

Dobre si na to isiel, vlavo to musis vytianut aby si to vpravo "vyhakol" Netreba sa toho bat
P-J

#4 Příspěvek od P-J »

Postup je správný.

Mě by ale zajímalo, jaké tam chceš dávat žárovičky. :wink: Taky mi to občas vynechá a i to podsvícení není zrovna rovnoměrné, takže některé žárovičky už asi budou trochu černé..... :roll:
Birkoff

#5 Příspěvek od Birkoff »

P-J píše:Postup je správný.

Mě by ale zajímalo, jaké tam chceš dávat žárovičky. :wink: Taky mi to občas vynechá a i to podsvícení není zrovna rovnoměrné, takže některé žárovičky už asi budou trochu černé..... :roll:

To se uvidí až to vyndám. Předpokládán, že jsou tam stejné (nebo alespoň podobné) jako u podsvícení přístrojovky, myslím toho display-e mezi budíky.

@pysta
A má se to vytáhnout i s mechanikou kazeťáku, nebo jen ta spodní část? Opravdu stačí jen táhnout? Ptám se protože nechci něco zmrvit.
firerescue

#6 Příspěvek od firerescue »

Hoj,tak dneska jsem taky tahal mid ven.Postup máš dobrý,zkus předtím nebo při tom tahání přerušovaně tlačit do MIDu v úrovni toho čudlu na hlsitost a určitě to půjde,jsou tam takové zobáčky,které se musí uvolnit.Taky mi šla jenom levá strana ,ale má to tak být,pak vytáhneš pravou.I při nasazování prve dáš pravou a pak ti začne zajíždět levá.Někteří radili tahat za díru na kazetu,ale kazeták tam stejně zůstane takže je to zbytečné.Hodně zdaru
Odpovědět