Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

podávací čerpadlo 525tds (e34) - rada

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
karlos0609

#1 Příspěvek od karlos0609 »

Zdravím,
včera jsem měnil palivový filtr a potřeboval jsem to odvzdušnit. Tak jsem rozpojil hadici mezi filtrem a vstřik. čerpadlem, vyndal relé podávacího čerpadla, propojil kusem drátu, aby šlo čerpadlo pořád, ale do filtru nic neteklo..... Šel jsem k nádrži a tam něco bzučí (tak si myslím, že se točí), ale z filtru fakt žádná nafta neteče. Tak jsem letěl domu pro hadičku, vycucnul něco nafty z nádrže, nalil do filtru a točil tak dlouho, než to chytlo a je to teď v poho.
Doma jsem si pak pročetl diskuzi o podávacím čerpadlu a všichni tu říkali, že pokud mají pod 20 litrů v nádrži, tak to blbne. Já tam mám asi 15 litrů a dnes ráno jsem v poho natočil a dojel do práce. A žádné bubliny v pal. hadičce nemám.
Tak nevím. Jaká je funkce toho čerpadla v nádrži? A můžemete mi někdo prosím poradit, jak poznám jestli je v pořádku? A taky jestli výše popsaný postup pro odvzdušnění je správný.
Díky
Karel
benny24
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od benny24 »

musíš točit tak dlouho až to chytne a před tím než tam dáš novej filtr tak ho zalej naftou a sešlápni plyn do plnýho.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od gyrous »

Postup ovzdusneni je spravny. Nefacha ti cerpadlo v nadrzi...
Jizda bez podavaciho cerpadla je mozna, vstrikovaci cerpadlo si natahne naftu samo. Podavaci cerpadlo je tam od toho aby ti to nastartovalo na prvni skrt. :idea:
karlos0609

#4 Příspěvek od karlos0609 »

Díky za odpovědi. O víkendu na to snad budu mít čas kouknout.
benny24
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od benny24 »

u opela s TDSovym motorem to čerpadlo nefunguje na každej druhej a koukni kolik jich ještě jezdí asi bych to nějak neřešil starší ho neseženeš a nový je drahý
karosmyk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od karosmyk »

na dostání nafty do čerpadla stačí kus drátu na plus a následně na pojistku 23 máš ji v motorovým prostoru
Odpovědět