Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím pomoc-zamčená E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Scooter
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Scooter »

prosím o radu jak otevřít zamčenou E39 520d když je vytáhnutá baterie.díky moc za rady ,spěchá díky
E30 320i ex
E36 320i ex
E46 330i ex
E46 330d ex

aktuálně Volvo V70 D4 :-D na práci a E36 kabrio v garáži :-)
Marten
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marten »

A kam se poděl klíč??
Scooter
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Scooter »

klíčem to právě nejde otevřít ,zkušel sem všechny zámky a nic
E30 320i ex
E36 320i ex
E46 330i ex
E46 330d ex

starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Řešilo se to tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... =odemknout
Takže zkus odemknout klíčem, je třeba více zabrat, jak je popisováno.

Nebo :
Pokud se dostaneš do kufru, tam je lampička osvětlení a je na ní trvalé napětí. Lampičku otevřít, vyndat žárovku, zjistit kde je kostra. To zjistíš např. ohmetrem. Ten druhý pól žárovky je plus(+). Tak do těchto bodů připojíš nabitou baterku a auto otevřeš dálkou. OK?
Scooter
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Scooter »

jj díky za rady do kufru se nedostanu a tím klíčem to zkusíme,stalo se to kamošovy tak řešíme po tel a tady přes klub,tak zatím díky
kdby měl ješte nekde nejakej ověřenej nápad tak sem sním díky moc
E30 320i ex
E36 320i ex
E46 330i ex
E46 330d ex

Scooter
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Scooter »

starML píše:Řešilo se to tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... =odemknout
Takže zkus odemknout klíčem, je třeba více zabrat, jak je popisováno.

Nebo :
Pokud se dostaneš do kufru, tam je lampička osvětlení a je na ní trvalé napětí. Lampičku otevřít, vyndat žárovku, zjistit kde je kostra. To zjistíš např. ohmetrem. Ten druhý pól žárovky je plus(+). Tak do těchto bodů připojíš nabitou baterku a auto otevřeš dálkou. OK?

ok díky mooooooc šlo to už je to otevřeno,fakt stačilo jen hodně zabrat
a ješte jednou díky
E30 320i ex
E36 320i ex
E46 330i ex
E46 330d ex

Marten
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marten »

Další nápad není třeba. Prostě strč klíč do zámku řidičových dveří a otoč o 90 stupňů doleva. A je odemčeno... :D
zubatafish
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od zubatafish »

Marten píše:Další nápad není třeba. Prostě strč klíč do zámku řidičových dveří a otoč o 90 stupňů doleva. A je odemčeno... :D

Pardon ale u e39 528 z roku 00 to nejde jakmile se odpojí baterka tak se do auta nedá dostat tak kdyš to tady rozebírate tak co toto?? p.s. skoušel sen to napřed sem si nechal otevřený kufr a dveře po odpojení nešli a pak sem nechal odemčeno a po odpojení baterie sem zabouchl kufr a ten taky otevřit nešel tak by mě zajimalo kdyby došla baterie (třeba po rosvycenych světle přes noc) jak se pak člověk do toho auta dostane????
Birkoff

#9 Příspěvek od Birkoff »

Pokud vím tak když se "vezme" za klíč v řidičových dveřích tak se mechanicky!!! otevře zámek. Takže elektrika je v tuto chvíli bezpředmětná. Myslím že to mají všechny E39 stejně. Nebo se pletu?
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

Birkoff píše:Pokud vím tak když se "vezme" za klíč v řidičových dveřích tak se mechanicky!!! otevře zámek. Takže elektrika je v tuto chvíli bezpředmětná. Myslím že to mají všechny E39 stejně. Nebo se pletu?

Nepleteš.... Někdo se prostě jenom bojí trochu zabrat.... :lol: :lol:
mirunda523

#11 Příspěvek od mirunda523 »

klíčem to neotevřete bez baterky, klíčem totiž zmáčkneš ve dveřích jen microspínač a ten dá povel otevřít motorkem. neplatí ani zabrat silou prostě tam žádný táhlo není připojené na zámek.
jediné co jde je vzít startovací kabel - dlouhý vlíst pod auto , mínus připojit někde na kostru a zhruba pod podlahou řidiče u tunelu co je výfuk je udělaná pro tyhle případy svorka na + pol a na ní připojit startovací kabet a je odemknuto je to jednoduché. jiný způsob neexistuje!! Jo rozbít okno.
P-J

#12 Příspěvek od P-J »

mirunda523 píše:klíčem to neotevřete bez baterky, klíčem totiž zmáčkneš ve dveřích jen microspínač a ten dá povel otevřít motorkem. neplatí ani zabrat silou prostě tam žádný táhlo není připojené na zámek.
jediné co jde je vzít startovací kabel - dlouhý vlíst pod auto , mínus připojit někde na kostru a zhruba pod podlahou řidiče u tunelu co je výfuk je udělaná pro tyhle případy svorka na + pol a na ní připojit startovací kabet a je odemknuto je to jednoduché. jiný způsob neexistuje!! Jo rozbít okno.

By mě zajímalo, jak se zrovna ty dostaneš do auta, když se posere centrál jako takový? To Ti jakékoliv připojení batrie bude celkem k h..... .

Mechanické odemknutí prostě funguje a je popsané i v manuálu. Nebo ty si pod následujícím předsatvuješ co?:

"Manuální ovládání - v případě poruchy elektrického ovládání. Levé dveře můžete odemknout nebo zamknout otočením klíče do mezní polohy" Za elektrickou poruchu lze jistě považovat i vybitou baterii

X lidí tu napíše že to jde, další si to vyzkouší a potvrdí to a potom se najde chytrák, který bude tvrdit, že to nejde.... :roll: :roll:

Ale proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? :roll:
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Je to jak píše P-J. Mně třeba nejdou otevřít dveře klíčem protože nefunguje ten microspínač (nebo dráty), ale kdo by se s tím rozebíral, že. Taky jsem měl strach "zabrat", ale opravdu to funguje. Je to jen "mechanika". Vyskočí čudlík a dveře se otevřou (a spustí se alarm :D )
mirunda523

#14 Příspěvek od mirunda523 »

Měl jsem ty dveře rozebraný tak asi nejsem magor a vidím co tam je mám e39 2000 a tam prostě mechanika není v BMW na můj dotaz jak postupovat byla odpověd tak jak jsem to psal možná že starý e39 to tak mají, něco žvanil že to za příplatek tam nedávají mechanický zámek aby to nikdo klíčem nebo vylomením zámku neotevžel, fakt tam je jen spínač.
GOOSE528

#15 Příspěvek od GOOSE528 »

P-J píše:
Birkoff píše:Pokud vím tak když se "vezme" za klíč v řidičových dveřích tak se mechanicky!!! otevře zámek. Takže elektrika je v tuto chvíli bezpředmětná. Myslím že to mají všechny E39 stejně. Nebo se pletu?

Nepleteš.... Někdo se prostě jenom bojí trochu zabrat.... :lol: :lol:

To je tým ze uz sme prilis rozmazleni vsetkymi tými elektro hracickami :) staci si spomenut na napr taky favorit alebo ziguli ake to je otocit poriadne klucom :)
mamouschek

#16 Příspěvek od mamouschek »

P-J píše:
mirunda523 píše:klíčem to neotevřete bez baterky, klíčem totiž zmáčkneš ve dveřích jen microspínač a ten dá povel otevřít motorkem. neplatí ani zabrat silou prostě tam žádný táhlo není připojené na zámek.

By mě zajímalo, jak se zrovna ty dostaneš do auta, když se posere centrál jako takový? To Ti jakékoliv připojení batrie bude celkem k h..... .

Mechanické odemknutí prostě funguje a je popsané i v manuálu. Nebo ty si pod následujícím předsatvuješ co?:

"Manuální ovládání - v případě poruchy elektrického ovládání. Levé dveře můžete odemknout nebo zamknout otočením klíče do mezní polohy" Za elektrickou poruchu lze jistě považovat i vybitou baterii

X lidí tu napíše že to jde, další si to vyzkouší a potvrdí to a potom se najde chytrák, který bude tvrdit, že to nejde.... :roll: :roll:

Ale proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? :roll:

Podle ETK je tam táhlo. Jinak je to tak řešeno i u novějších typů se slotovým klíčem. V tom máš schovanou planžetu s mechanickým klíčem a v případě vyblití baterie se doto dostáváš mechanickou vazbou mezi vložkou a mechanismem zámku. Nebudu tvrdit, že to není možné, nějaký individuální systém, ale přijde mi to nesmyslné a moc tomu nevěřim. To spíš uvěřim, že se poskurvilo a někdo ho tam už nechtěl dávat. Takže se taky přiklánim k názoru, že to musí jít odemknout mechanicky.
dexter

#17 Příspěvek od dexter »

to,že když se dveře zamknou centrálem a nedají se zevnitř otevřít,je logický.Ale to že když zamkneš auto a vybije se baterka,že neotevřeš mi příde hodně ale hodně nelogický.Kvůli zlodějům?Blbost,protože furt je na oknách sklo a dá se odtáhnout (myslím celý auto).Je tam taková černá krabička a v ní je všechna tá mechanika.jen to není vydět a není k tomu takovej přístup jako třebars u jiných aut.
Lacer

#18 Příspěvek od Lacer »

Zdar, ja jsem ten vytecnik co se kvuli nemu psal tento prispevek a opravdu stacilo jen mechanicky zabrat klicem v zamku ridice a bylo po problemu..
razer

#19 Příspěvek od razer »

Zdar, taky jsem myslel, ze E39 (mam rok 2000 FL) nejde po vybiti baterie otevrit. Chlap z Global Assistance mi to tak rekl a otevrel to s pomoci druhe baterie, se kterou pod to vlezl s pripojil z podmotoru. Pak mi ale Pavel "pupik" v servise poradil jak na to. Uz jsem to nekolikrat testoval a jde uplne bez problemu...
Kdyz se klickem otaci od dorazu k dorazu, tak to samozrejme nic nedela, ale je potreba zatahnout normalne z venku za kliku a drzet ji tak ve tretine az polovine, pak klickem otocit trochu silou dale pres ten doraz a ono to povoli a krasne se to odemkne/zamkne. 8)
Regis

#20 Příspěvek od Regis »

mirunda523 píše:... aby to nikdo klíčem nebo vylomením zámku neotevžel, fakt tam je jen spínač.

Nechapu tu logiku. Kdyz vylomi zamek a ukostri jeden kabel, tak mu to otevre a navic jeste vypne alarm... spis jednodussi nez kdyz by to bylo jen mechanike, ne?
Odpovědět