Prosim muzete mi nekdo poradit? Mám e34 520i 24v rok 1990.
Prestalo mne fungovat osvetleni budíků a tlačítek v interieru.
Pojistky jsou v poradku. Může to být nějaké reléé??? Prosím nemáte někdo nějaké foto nebo číslo jak toto reléé poznám? Také kde takové reléé seženu? Dnes jsem byl v Auto kelly a tvářili se na mně jako z marzu. Popřípadě jestli ta závada nemůže být v něčem jiném.
Děkuji všem za rady.
Prosím to mi vážně nikdo neumí poradit? Docela na to spechám ,protože mně to pekně štve a brzo dostanu pokutu ,protože nevidím na tacho že jedu o 30-50km rychleji než můžu Moc děkuji za rady.
Já mám něco podobnýho, ale ne že by mi podsvětlení nesvítilo pořád, ale občas svítí a občas ne.... Mám pocit, že bude nějaký uvolnění kablík. Zkus se podívat na vypínač světel a zkontrolovat dráty a kontakty, třeba tu může být tam a nebo může být chyba v samotném vypínači.
Karel.
P.S. A jen tak na okraj, nemáš náhodou staženou intenzitu podsvětlení tak, až nesvítí? To už jsem totiž taky viděl, ale na Saabu.....
Díkas za radu. mně to vždy svítilo a prostě to už tak 14dní nesvítí vůbec. Takže si myslím že to bude to relee ale nevím které to je kable jsem okouknul a to stažené osvětlení opravdu néééé Nevíte jak mám poznat které je to relee?????
žádné relé tam není.....svítí ti parkovačky? Je to s nima propojené. Jestli ne, tak je vypínač v hajzlu a jinak bývá vadný regulátor intenzity osvětlení - dej to natvrdo a uvidíš.
Nechcu zakládat nový téma a tak to píšu sem. Před nedávnem jsem při jízdě v noci zjistil, že mě nesvítí teploměr chladící kapaliny a otáčkoměr taky svítí nějak míň. Říkal jsem si, že to bude asi spálená nějaká žárovka, ale než jsem se dostal k tomu abych ji vyměnil, tak po delší jízdě po našich kvalitních dálnících koukám, že přístrojovka opět svítí celá. Včera se ale bohužel vrátila opět k tomu "předdálničnímu" stavu. Předpokládám, že tam asi bude špatnej nějakej kontakt. Ví někdo jaký žárovky patří do přístrojovky (dle Bentlyho příručky jsou tam žárovky různejch příkonů, označení bohužel neuvádí)? A ještě by mě zajímalo jaký žárovky patří na osvětlení těch koleček na regulaci teploty a ventilátoru. Díky předem za rady.
no mne sa stalo to iste, akurat ze uz prestal fungovat aj rychlomer.... pocitadlo kilometrov funguje, no tachometer nie, takze tipujem, ze niekde bude problem so zemou... musim to rozobrat a zmerat
zdravím, stal se mi stejný problém viz. nadpis, přestalo mi svítit veškerý osvětlení přístrojovky a palubní desky e34...všecko jinak funguje ikdyž to nesvítí. Prohledal jsem forum,ale nenašel jsem podobnou příčinu problému...stalo se mi to nasledujíc....
Kamarád mi proměřoval jeslti mi jde napětí na tlačíku na rozmrazování zadního okna, proud šel, tak jsem si tam chtěl napojit tlačítka ovládání klimy(já klimu nemám)..takový to trojtlačítko...[rozmraz.okno/vločka-klima/okruh]....a že tím tlačítkem s vločkou budu spouštět rozmraz. okna zadního...no tak navedl drátky z toho "trojovladání" a zkoušel je připojovat na ten konektor než se nějaká rozsvítí ať ví kam to má napájet....jenže!!! Asi dvakrát problikly tlačítka na tom trojovladači a lehce to zakouřilo a zajiskřilo a přestala mi svítit palubka a všecky tlačítka ovládání...jinak jak píšu funguje všecko...nevítě co se mohlo spálit či zkratovat? pojistky jsem nenašel žádný k tomu, takže přes ty to nejde.... Nevítě někde kde hledat chybu? četl jsme tu, že by potenciometr na intenzitu osvětlení ...tak zkusím nejdřív ten, pojistky jsem proměřil všechny ok, kabely v kufru to udělat nemohli, kufr jsem vubec neotvíral...prostě jsem něco zkratoval a nevím kde hledat chybu