Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

mizející displej - nové zajímavé poznatky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
karlos6

#1 Příspěvek od karlos6 »

Čau lidi. Jsem tady na fóru teprv třetí den přesto že mám e39 r. v. 97už 5 let, nějak sem netušil, že něco takovýho existuje. Moje chyba, nacházím spoustu užitečných rad. Například mizející displej. Už 3 roky nepřečtu ani čárku a je mi zle z ceny 12K (bez práce)kterou bych měl vytopit za novej. Zkoušel jsem sehnat starší, ale nepochodil. Takže jezdim a nevim kolik sem najel km, chybový hlášky luštím metodou pokus-omyl, občas se stalo, že byly hned 3 gongy za sebou, tak sem dolil vodu do ostřikovače, vyměnil žárovku v brzdovým světle a dobouchnul kufr a bylo většinou vyřešeno. Najednou je tady debata jak to opravit a vypadá to, že kolega z fóra poradí pomocí fotek jak čínský znaky přeložit do češtiny. Jestli to ale někoho zajímá, tak sem včera hledal stejný téma o displeji na jiných fórech a našel sem mega záležitost na americkým bmw foru. Tam se jeden člověk už tak nasral na ten displej, že napsal dopis právnickou řečí přímo do hlavního stanu bmw north america ať to vyřeší, že je stálej zákazník a ať si koukaj vážit. A to měl to auto už 7 let. Oni se zalekli a dali mu novej, zaplatil jen hodinu práce (110 dolarů). Tak se pochlubil na fóru a strhla se lavina. Všichni kdo si to přečetli tam napsali taky a hlavní zastoupení ctilo případ prvního žadatele a postupně začali vyměňovat displej každýmu kdo si o to požádal. To je bomba co? Co kdyby jsme to udělali taky? Jestli si to chce někdo přečíst tak tady to je:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... el+problem
A ještě něco, firma která vadný displeje vyrobila (VDO) založila servisní službu kam se displej pošle a oni ho za 300 USD opraví. to je drzost co?
://www.vdorepair.com/
bas2

#2 Příspěvek od bas2 »

jo, amerika, tak isto aj u E38 menili displeje a tak isto aj bloky motora menili vo velkom, ked im zacal po par tisic mil odchadzat nikasil....
Miguel

#3 Příspěvek od Miguel »

No zkus s tim přijít na zastoupení BMW u nás, ty s tebou vyjebou. A jinými slovi ti napíšou, co by si chtěl když máš vlastně starou paštiku, jako to napsali mě :?
airbone

#4 Příspěvek od airbone »

V nemecku existuje vela firiem, ktore sa zaoberaju opravou displejov pre BMW, ceny za opravy su okolo 130 - 150EUR. Je i jedna firma v cechach, kde sa nato specializuju, ale neviem teraz presne, co za to pytaju. Mam na nich www stranku, ale doma (teraz som v praci).
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

Co tak vyskusat u tejto firmy: http://www.1-tuning.cz/tachometry.htm

Cena opravy max do 2000CZK, myslim ze good cena...
Marten
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marten »

Jestli jsem dobře viděl, tak cena za E39, E38, E46 je 3500 Kč. .. To mi jako super cena nepřijde. :(
Atila

#7 Příspěvek od Atila »

Navic jak uz se tu resilo, opravy jsou bez jakekoliv zaruky a vysledky znacne nejiste.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

V nemecku su firmy co to robia i zo zarukou - 2 rocnou. Ceny oprav sa pohybuju od 130EUR a vyssie. - http://www.rickimauto.de
serdzo

#9 Příspěvek od serdzo »

mate nikto skusenot s tymto riesenim stoji to do 20euro a ci to funguje ako tam pisu http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
Player1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Player1 »

Dargon to opravuje, kontaktuj ho :wink:
ACDC

#11 Příspěvek od ACDC »

Po dotazu na tachometry.... sděleno 2000,- ,bez záruky,nejlépe pouze pro prodej auta
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dzonnek »

hmm klasika stocit umi kazdej jouda....je to stejne svinstvo...
ACDC

#13 Příspěvek od ACDC »

Nemyslím ubrat najeté km,stejně je přečteš diagnostikou, ale oprava displeje aby chvíli fungoval.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DC Výkonná rada »

buď Dargon, nebo http://www.bmwkrotil.cz
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
ray

#15 Příspěvek od ray »

ja to mel jiz nekolikrat rozdelany,dokonce jsem si objednal pres ebay repair manual,stim ze se tam nastrika urcity spray......a samozrejme na hov.......,zkusim jeste jeden manual co na ebay nabizeji,ale i ja sam jsem zkusil nekolik variant a nic,mam pocit ze to hlavne reaguje na vlhkost,protoze nekdy kdyz mam auto pres noc venku a rano jdu startovat tak je display OK,a postupem oteplovani se zacinaji pixely ztracet,dela si to co chce,a dalsi divna vec byla na e38 ze kdyz jsem dal test budiku,tak se rozsvily vsechy pixeli,nevim jak je to mozny......
airbone

#16 Příspěvek od airbone »

Striekanie spreju je riadna ptakovina a ak to pomoze, tak nanajvys na par dni..... To neni oprava, ale kus dementizmu. Budiky je potrebne komplet rozobrat vratane sundania ruciciek. Na tie si daj velky pozor, treba mat specialne prisposobeny nastroj/klieste aby si pridrzal hriadelku motorceka zozadu, inac vytrhnes hriadelku, alebo znicis vratnu pruzinku... Je to celkom drbacka..... Displej treba odstrojit a rozobrat, ale nesmies odtrhnut vodiaci pasik. Problem je v umelom kryte displeja kde su gumky ktore maju pritlacat vodivu foliu o kontakty na doske plosnych spojov, treba to rozmontovat a prehodit pritlacne pasiky na druhu stranu, alebo pridat ine, namiesto kratkych srubiek treba namonotovat dlhsie s maticami na opacnom konci a to vsetko este poriadne zahriat fenom na vlasy. Samozrejme, vsetko to hovorim zjednodusene, vskutku je to trochu zlozite. Nasledne treba namontovat rucicky a vykalibrovat cez TEST 02. Treba to robit v aute ak nemas zhotovene specialne zariadenie na napajanie budikov mimo auta (ake mam napriklad ja :) ) Vacsina navodov na ebay su debility ala kontaktny sprej, ale poznam jedneho chlapika, ktory predava na ebay plnohodnotny navod na opravu co fakt stoji zato, poriadne hruby a aj s mnozstvom obrazkov. Bol som u neho, lebo on mi najprv opravoval moje budiky a odvtedy fachaju super. Vsetky opravy ktore nezahrnaju rozobratie budikov a sundavanie ruciciek, su nahovno a len docasne, vydrzia par tyzndov/mesiacov, ak sa vobec podaria, ale ja hovorim o oprave natrvalo. Ak chces link na jeho navod apd. tak ma kontaktuj cez SZ.
ray

#17 Příspěvek od ray »

jj,ja vim,samozrejme jsem mel dole ten display,kdyz mas uzky hacek jde ten plísek sundat ,kdyz se da dostat na ty 3 pacicky u u budiku,ty dve na druhy strane jsou v pohode,tak ze neni potreba sundavat rucicky aby jsi mohl sundat cely budiky,jednoduse receno k displayi se da dostat,ale odmasteni nebo nejaky vetsi upevneni nepomohlo,pisnu na SZ,OK,diky
airbone

#18 Příspěvek od airbone »

To ze das dole ten plech s displeja je jedna vec, ale pod nim je plastovy kryt co drzi cely displej a aj pasiky pre kontakt na druhej strane - na strane kde je upevneny vodiaci pas o plosny spoj. Ten plastovy kryt je prichyteny k doske plosneho spoja tromi skrutkami a k nim sa za ziadnych okolnosti nedostanes kym nedas dole stupnice z budikov a ten plastovy svetlovodivy podklad a tym padom aj rucicky musia ist dolu! Lebo ked das dolu len ten cierny plech, nedostanes sa nikam, leda tak do prdele.... Chyba je v kontakte vodiacy pasik - plosny spoj, nie v kontakte na kde sa pripaja pasik na displej. Link na ten navod poslem vecer cez SZ, lebo som v praci a tu mi nefachci ebay na kompe.
ray

#19 Příspěvek od ray »

OK,diky moc,mej se,R.
ACDC

#20 Příspěvek od ACDC »

Prosím o informaci,jak sundat zadní kryt palubovky(ne ten první),dole jde vyháknout ,ale nahoře ho něco drží,nevím co nechtěl jsem to zkurvit. Jaké máte zkušenosti s opr. displeje u BMWKrotil? Dík
Odpovědět