Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Telefon v E39 530DA - prosím o radu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Aktel

#1 Příspěvek od Aktel »

Ahoj všem, potřebuji poradit s telefonem co je originál v BMW e39.

Telefon funguje normálně, jen nefunguje hlasitý odposlech, nebo pokud vytáčím přes multifunkční volat tak se rádio ztiší, ale je to pořád hluchý. To samé se děje když někdo volá.. vidím číslo, ale melodie nikde. Pokud si vezmu tel do ruky tak mohu normálně volat. Prosím moc o radu.

Děkuji všem
airbone

#2 Příspěvek od airbone »

Aktel píše:Ahoj všem, potřebuji poradit s telefonem co je originál v BMW e39.

Telefon funguje normálně, jen nefunguje hlasitý odposlech, nebo pokud vytáčím přes multifunkční volat tak se rádio ztiší, ale je to pořád hluchý. To samé se děje když někdo volá.. vidím číslo, ale melodie nikde. Pokud si vezmu tel do ruky tak mohu normálně volat. Prosím moc o radu.

Děkuji všem

A ake tam mas radio??? Je tam povodne od vyroby, alebo uz menene? Problem by som videl s prepojenim telefonu na radio. Skus presne napisat aky typ mas radia a ja skusim najst ako to ma byt pripojene.
Aktel

#3 Příspěvek od Aktel »

Tak já mám originál rádio BMW, nahoře je kazeta a dole je ten velkej multifunkční panel pro BC, TEL atd... Zjistím snad i přesnej typ..
dafson

#4 Příspěvek od dafson »

ahoj taky mam asi ten stejny tip telefonu v 523i bohuzel ti neporadim spis bych se te rad zeptal na par veci ktery mi nejsou jasny volat jde jak z ruky tak z volantu ale jak je na tom tel.tlacitko menu a symbol na zpravy tak to nic nedela je na to nejaka specialni simka nebo jak???sikl by se nejaky manual nebo tak......jinak tam mam normalni sim.kartu mobilovou a seznam jde vyvolavat jen pres BC plosim jak se s tim machruje????
Aktel

#5 Příspěvek od Aktel »

No me to teda funguje.... na telefonu zmacknu menu a muzu vybirat z nabidky a sms taky funguje. Já mám teda nejnovější simkartu od T-mob.
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

@ Aktel: Koukni do menu telefonu a zkontroluj jestli nemáš melodii zakázanou nebo ztišenou a to stejné s hlasitostí (zavolej si a nastav hlasitost). Pokud to bude správně nastavené tak vidím problém v komunikaci po "bus-u".

@Dafson: Někde jsem ten manuál viděl na netu (english). Zkusím pohledat. Je to jen MID nikoliv vlastní telefon. http://www.law2.byu.edu/imblerm/Cars/BM ... Manual.pdf
Aktel

#7 Příspěvek od Aktel »

Tak hlasitost mam na max a melodie tam taky nejaka je... tak nevim. Co je teda ta komunikace pres BUS-U ??? Ten výraz slyším poprvé...
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

Aktel píše:Tak hlasitost mam na max a melodie tam taky nejaka je... tak nevim. Co je teda ta komunikace pres BUS-U ??? Ten výraz slyším poprvé...

BUS (není autobus) ale sběrnice po které se komunikuje. Všechny moderní elektronický vymoženosti komunikují tímto způsobem. V E39 je takových sběrnic (Bus-ů) hned několik (motor,rádio,klima). Vzhledem ke stavbě sběrnic bych hledal chybu někde tady. Určitě někde existuje nějaká diagnostika ...
PavelP

#9 Příspěvek od PavelP »

Zdravím, nemáte někdo český manuál na telefon ?nebo nevíte kde se dá stáhnout ?
PavelP
solvina

#10 Příspěvek od solvina »

Zdravím Vás. Pomôže mi niekto? Telefón v e39 - všetko funguje, len mna nepočuť cez hlasný odposlech. Vymenili sme mikrofón pri spet. zrkadle, premerali vodiče vedúce od mikro do tej základne v kufri - OK. Ak volám cez sluchátko všetko funguje. Privítam každú radu.
jarin530d

#11 Příspěvek od jarin530d »

Ahoj lidi, rád bych taky využíval telefon přímo v autě ale bohužel mi tam nějak chybí - teda myslím ten samotný přístroj. Jinak příprava ve středové opěrce je.Nevíte náhodou jestli se dá sehnat origo telefon nebo se to dá předělat např. na sonny ericson K790i? Dík E39 11/2000
Mihal

#12 Příspěvek od Mihal »

dafson píše:ahoj taky mam asi ten stejny tip telefonu v 523i bohuzel ti neporadim spis bych se te rad zeptal na par veci ktery mi nejsou jasny volat jde jak z ruky tak z volantu ale jak je na tom tel.tlacitko menu a symbol na zpravy tak to nic nedela je na to nejaka specialni simka nebo jak???sikl by se nejaky manual nebo tak......jinak tam mam normalni sim.kartu mobilovou a seznam jde vyvolavat jen pres BC plosim jak se s tim machruje????

Dělá mi to taky. Když zmáčknu tlačítko MENU nebo zprávy na sluchátku tak to nic neudělá. A nejvíc mi trápí, že když mi někdo volá tak nevidím nikde na display jeho číslo. Vyřešil jste to někdo? Možná by pomohla jen výměna za jiný sluchátko
Peasy

#13 Příspěvek od Peasy »

Aktel píše:Ahoj všem, potřebuji poradit s telefonem co je originál v BMW e39.

Děkuji všem

Cau chlapy ja na to taky nemuzu dojid a uz sem na to rezignoval, ale kdo poradi dobre tak nude u me buh a do toho se mi vypina i zvuk nevim co s tim!!!!!! :cry:
dandy

#14 Příspěvek od dandy »

Mňa by zaujímalo, či je možné dorobiť blue tooth do E39 r.2002 tak, aby to fungovalo na mobil a bolo možné ovládanie cez volant.Orig. telefon v aute nemám, ale ovládanie telefónu na volante ako aj na rádiu je, teda aspoň tlačítka tam sú.Má s tým niekto skúsenosť, lebo pokiaľ viem, tak handsfree sada ako príplatková výbava bola možná, len neviem, či to bolo myslené cez bluetooth, alebo nejako inak.Proste ide mi len o to, aby som prepojil mobil s ovládaním na volante a odposluchom cez rádio.Ako to bude urobené mi je v podstate jedno, len aby to fachčilo, lebo často telefonujem v aute.Dá sa to vôbec ? Vďaka za info.
Regis

#15 Příspěvek od Regis »

Jde to, tam kde je v kufru normalne telefon bude bluetooth handsfree modul. Ovladani z volantu/navigace a hlasove ovladani by melo fungovat taky. Kriticky bod je kabelaz: pokud tam telefon nikdy nebyl a neni natazena kabelaz, tak bych se na to vykaslal protoze bys rozebiral pul auta.
Kdyztak dej do google BMW e39 bluetooth a vyhodi ti to plno informaci.
Odpovědět