Nevite nekdo kde je popis pojistek u e39,v kastliku u pojistek jsou jen cisla.DikyMam totiz problem s baterou,neco mi ji stale vybiji a nevim co to je.Diky za rady a zkusenosti.
Měl by tam nad nima být takový vysouvatelný štítek, na němž jsou uvedena čísla pozic a nahoře nad tím popsáno i to, pro co která je .. aspoň já to tak u E39 530d mám
Zkus změřit kolik ti dává alternátor. Změříš to multimetrem (koupíš ho v každým hypermarketu za cca 200kč), tak že jeden konec přiložíš k výstupnímu drátu u alternátoru a druhej přilož třeba na motor nebo něco kovovýho v motorovým prostoru. Altík by měl dávat něco přes 14V (asi tak 14,2V). Jestliže dává míň tak ti to nestačí dobíjet baterku a proto se ti vybíjí.
smucka píše:Zkus změřit kolik ti dává alternátor. Změříš to multimetrem (koupíš ho v každým hypermarketu za cca 200kč), tak že jeden konec přiložíš k výstupnímu drátu u alternátoru a druhej přilož třeba na motor nebo něco kovovýho v motorovým prostoru. Altík by měl dávat něco přes 14V (asi tak 14,2V). Jestliže dává míň tak ti to nestačí dobíjet baterku a proto se ti vybíjí.
nebo ho zkus "pripojit" primo na svorky baterky ....
petr
dan16 píše:Nevite nekdo kde je popis pojistek u e39,v kastliku u pojistek jsou jen cisla.DikyMam totiz problem s baterou,neco mi ji stale vybiji a nevim co to je.Diky za rady a zkusenosti.
Měl jsem ten samý problém,zjistil jsem , že pokud je navigace a zesilovač a cd měnič, stačí si s navigací a puštěným rádiem hrát 3 hodiny a ráno nenastartuješ a přitom mám baterii 100 ampér.
Něakej podobnej problém jsem řešil, síce na jiným autě, ale problém byl téměř stejný. Taky se mu pořád z ničeho nic vybíjela baterie. Tak jsme to auto pořádně prošpikovali a našli jsme sice nefunkční ale pořád zapojený neoriginál alarm a centrál. Po vyndaní těchto komponentů bylo vše naprosto ok.Ještě před tím,než to skoukneš, skus skontrolovat funkci vypínače osvětlení v kufru.Nic lepšího mě nenapadá
Taky doporučím odpojit neoriginální doplňky. Někdy to dělá i sat. vyhledávač od Scherlogu. Servotronic je okruh serva. Tos odhad. Jinak se to podle výrobce zjišťuje tak, že auto necháš v klidu, mezi akumulátor a síť auta se vloží ampermetr a měří se odběrový proud v průběhu nějakého času. Po určité době by měl klesnout na nějakou mez. Tabulka průběhů je v TISu.
No kámo nevím,ale pořád bych se držel toho neoriginálního příslušenství.servotronic by měl být zapojen jenom sám.Si si jist,že ti to vybíji servotronic?Psal si že když vytáhneš tu 11 ,tak ti nefunguje ani centrál.Je origoš?Hlavně proč by mělo mít servo trvalí napájeni,jako centrál.Je to hodně divný.
Tak mám E39 kombajn a v kufru skoro novou BMW baterku 90 Ah a auto je s plnou baterkou po 4 dnech bez proudu. Dnes jsme to měřili a něco mi tam trvale žere 4 ampéry. Zkoušeli jsme vyndat postupně úplně všechny pojistky a nijak výrazně to nekleslo. Měřili jsme to i po delší době u zamčeného auta, tedy po doběhu všech čerpadel, atd.
Co by mě to tam mohlo tak drasticky žrát? Nikde žádná žárovka, alarm žere málo, tak co to tak umí blbnout?