prosím všechny o radu, mám e39 530d a začalo mi to nějak za jízdy cukat. dělá to nejom někdy a to nijak extrémně ale je to cítit a není to věru moc příjemné. pokud někdo řešilpodobný problém tak dejte vědět. dík
Pokud je to při akceleraci, tak je v hajzlu podávací čerpadlo (nebo naftovej filtr), pokud při volnoběhu, tak nějakej vstřik.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
nemůžeš mít zavzdušněnou palivovou soustavu?Já sem se s tím nikdy nesetkal,ale příručky o tom píšou.Sou v nich síce sem tam něaký blbosti,ale někdy i užitečný rady.Píšeš filtry nový,čerpadla nový,neaká ta bublinka tam zůstat mohla.
zavzdušněná není, několikrát jsem to zkoušel a jde pouze nafta bez vzduchu. Byl jsem dnes i na diagnostice a žádná závada, ale cuká to furt tak nevím. Taky mi říkali, že kdyby byl problém v čerpadlech nebo v tryskách tak to hlásí nějakou chybu (nízký plnící tlak - nebo tak nějak už si to nepamatuju)
Vadnej vstřik ani u Common Railu diagnostikou BMW nelze zjistit. Orientačně to jde kapilárama - při velkým množství nafty do přepadu, ale nejobjektivnější metoda je vyndanej vstřik a zkušební stolice v Bosch Diesel Servis.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bmw530d píše:hmm, tak asi mi nezbyde nic jiného než tahle cesta
Ahoj ja mam E39ale benzin a presne som mal tento problem pocas jazdy mi auto obcas trhlo a este tomu aj obcas zhasinal motor.Pricina snimac volnobeznych otacok alebo to moze byt aj chybna LAMBDA
5ešil jsem podobnou věc, sice na E34 ale......
U mě to byla jednoduší závada, prostě voda v naftě, natankoval jsem u jiné pumpy než obvykle a jízda to byla hrozná.....
muze byt problem i s variabilnim nastavenim lopatek v turbu, jsou uz vykinklany, a pak to neakceleruje rovnomerne, hlavne je to citit kololem 1700-2100ot (u 320d, 520D nevim presne u 530d). neresil jsem tenhle problem, jen jsem byl upozorneny od mechanika z BMW servisu.
ahojky jsme zde poprvé, mám 530d ,r.v.2002 ,autiomat,a ted mám stejný problém , při přidání plynu mě auto začne škubat a brzdit,no děs, zkusím vyměnit filtr ,začlo to dělat po natankování u jedné pumpy,doufám, že to bude jenom špatnou naftou.
no tak na můj problém už mám odpověď přímo z BOSH Diesel Service - mám vadný jeden ze vstřikovačů. Jelikož mi řekli, že mi stejně postupně odejdou všechny tak mám koncem tohoto týdne objednané, že mi vymění všechny. pak pro zajímavost napíšu cenu. zatím se toho děsím
bmw530d píše:no tak na můj problém už mám odpověď přímo z BOSH Diesel Service - mám vadný jeden ze vstřikovačů. Jelikož mi řekli, že mi stejně postupně odejdou všechny tak mám koncem tohoto týdne objednané, že mi vymění všechny. pak pro zajímavost napíšu cenu. zatím se toho děsím
Pro zajímavost Ti tu cenu napíšu - až 72.000 Kč. Ale někdo tady ty vstřiky (nové) prodával laciněji. Jenže když už je máš objednané, tak si přečti alespoň tohle : http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... D+vst%F8ik