Jednou jsem prudce zabrzdil na hrbolatim asfaltu, a pak mi rozsvitila kontrolka ABS (oranzovy kruh na stranach prerusova soubezna cara). ABS pritom funguje, ikdyz nevim jestli na vsechny kola. Nevite radu, ev. nevite kdo dela diagnostiku na E39 facelit za good cenu?
Jeste shanim venkovni teplotni cidlo a pravy podbech+nejaky plast pred kolem za nazraznikem.Kdyby nekomu valala doma nebo vite vrakac kde by mohli mit.
Podívej se ,zda ti npraskl kabílek který vede před klapkou sání a je spojen s automatikou ABS.Druhá možnost je čidlo ABS.Které to je je nutné diagnostikovat.Špatně se to opravuje .Je dobré jít do servisu.Měl jsem postupně obě popsané závady.Vyměnit kabílek je bez problémů.Zaza.BMW 540.
podle mě ti nesvítí kontrolka ABS ale ojetých destiček ...
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Sirup píše:mě se stalo že si mi rozsvítily kontrolky na ABS a protiskluz...obě na ráz při prudkém zabrždění a zhasly až když sem nechal auto odpočnout.....
To by ukazovalo na některý čidlo ABS. Ale pokud svítí jen ASC tak většinou vypadne nebo se přetrhne to lanko co zavírá klapku. Jinak ASC svítí i po manuálním vypnutí tlačítkem.
Sirup píše:mě se stalo že si mi rozsvítily kontrolky na ABS a protiskluz...obě na ráz při prudkém zabrždění a zhasly až když sem nechal auto odpočnout.....
To by ukazovalo na některý čidlo ABS. Ale pokud svítí jen ASC tak většinou vypadne nebo se přetrhne to lanko co zavírá klapku. Jinak ASC svítí i po manuálním vypnutí tlačítkem.
No ASC nikdy nevipínám vid......jako stalo se mě to asi 2x jinak ne...