vážení,
chtěl bych se zeptat, co znamená oranžová kontrolka vlevo vedle kontrolky na žhavení. Je to symbol takové špičky z které vedou 3 přerušované čárky.Začalo mi to občas svítit. Pak bych se chtěl také zeptat, jak to funguje na váměnu oleje, když zapnu klíček objeví se oilservice a jedna čárka ale po chvilce to zhasne. Kdyby mi dal někdo odkaz na nějaký manuál, kde je popis kontrolek a jak je zkontrolovat a event jak to vynulovat po výměně oleje.Mám Bavoráka chvíli. Mám ještě jedno BMW 2000 r.v.68 a tam nic takového není.Toho jsem dával dohromady celýho vč elektriky ale připadá mi, že je to trochu jednodušší konstrukce. Díky moc a omlouvám se, pokud to tu někde na foru je.Já to prostě nenašel.
odkazy na barkasik@post.cz
Je to kontrola systému vstrekovania paliva. Ten symbol je symbol trysky. Rozsvieti sa pred každým štartom a zhasne skoro súčasne s kontrolkou žhavenia. To, že svieti pred štartom je normálne. Systém sám seba kontroluje pred štartom a sníma rôzne údaje - napr. teplota motora a pod.
jestli se ti to rožíná za jízdy tak to značí nějakou chybu na ve vstřikovacím systému popř.nějakou jinom vadu spojenou s řízením motoru.chce to diagnostiku a vyčíst registr závad.reset servisu zcela jistě najdeš, probírá se to tu týden od týdnu.