zdravim všechny příznivce bmw a zároveň žádám o radu. Mam 525 a tekla mi nafta z čerpadlo, měl jsem s nim stejnej problem jako mnozí z vás. teplej chytal z težka ale studenej líp,měl jsem za to že to je tim že padá nafta. Až nedávno se mi stalo,že jsem za jízdy vyřadil a ta sviňa chcípla, přes rychlost jsem zas natočil motor,ale bohužel jsem zjistil že volnoběh už to prostě držet nebude. Sehnal jsem si jiné čerpadlo naneštěstí z opel omega a zjistil, že tam nepasuje. Použil jsem z něj el.mag. ventil co spíná volnoběh a tim pádem sem vyřešil i netěsnost čerpadla,protože už se v něm někdo hrapal a ten starej ventil tam byl nakřivo. Auto sem pak asi po pěti minutách trápení konečně natočil,moc se mu pak nechtělo běžet bez plynu,ale měl sundané sání a dva týdny stál tak mě to nepřekvapilo. jenže když sem to vše osadil nechal ohřát zjistil jsem že na volnoběh otáčky kolísají víc než obvikle a pravidelně a po svezení následovalo zjištění, že motor má výkon jako bez turba. Napadlo mě zkusit trochu pohnout s čerpadlem,kvůli předvstřiku,ale to se zlepšilo jen nepatrně. Takže to občas po náhlém puštění plynu občas na volnoběh chcípne,motor motor nemá vůbec zátah jako předtím, špatně startuje a když to beži na volnoběh tak hrozně kolísá. A já vás žádám o radu čim to přesně může bejt,už sem z toho zoufalej,venku sněhu a já stojim místo toho abych dováděl Díky moc chlapy a ať vám to frčí... čím dřív poradíte tím líp, ještě jednou dík...
řešil jsem to samo co ty a uplně stejně jako ty. Koupil jsem čerpadlo z OPLA BOSCH 515, VYtáhl svoje a zjistil že mám Bosch 300-1. Tak jsem přehodil hlavu čerpadla a bylo to na P.... Podařilo se mi sehnat téměř nové čerpadlo už je v autě a je super!-5C za studena bez žhavení, drží otáčky, nezdechá............motor má za sebou 430TIS. Trysky neřeš
Zkusil bych ještě novej palivovej filtr, jestli není přicpanej, čerpadlo v nádrži, jestli dává (má davat 0,5 bar). Za studena by to mohli být i svíčk, nebo řídící jednotky žhavení. Jinak tam může být pořád načtená nějaká závada, takže každopádně na diagnostiku a zkusit taky nastavit statický předvstřik, to je základ. V poslední řadě by to mohla být váha vzduchu, to ale prozradí diagnostika. Jinak je čerpadlo v hajzlu a i to by mohla diagnostika prozradit, ale nemusí - stoprocent by řekli na stolici.
díky chlapy za rady. Může to bejt víc věcí najednou ale teď půjdu po čerpadle protože tohle už předtim teklo a chytalo to hůř teplý už delsí dobu takže je možný zě ta hlava odešla úplně. Nejdřív potřebuju aby to alespoň nějak tak jelo a vrčelo než s tim pojedu na diagnostiku. Jinak žhavky jsou nový. Kdybyste náhodou narazili na nějaký čerpadlo za rozumnej peníz buďte tak dobrý a směruje to ke mně. Moc díky
Já bych to viděl taky asi na nějakej filtr. Já mám sice benzína, ale tohle mi udělalo včera ráno. Když jsem to natočil, tak kolísaly otáčky, prostě nepravidelnej zvuk motoru, srdcaři hned vědí, že to není ready. Nepomhlo ani lehce sešlápnout plyn (sem myslil, že vyženu od někud pavoučka) a pořád nic. Tak jsem to nechal na volnoběh tak 3 minuty a pak se rozsvítila žlutá kontrolka nějakého snad filtru, je to nalevo dole, vypadá to jak převodovka , né podle mně je to vzduch. filtr nebo váha vzduchu. Pak jsem to chcípnul, znova natočil a poďka.. Vše bylo po restartu O.K.
no benzín má sice jinech běh motoru a je jinak řízenej,ale na filtr se podívat můžu.díky za radu. Jinak sem dnes sehnal čerpadlo ze Sluštic za šestku. Tak jestli tam s nima máte nějaký zkušennosti pište.... Jinak pro něj ve čtvrtek pojedu a o víkendu ho tam fláknu a snad už budu mít klid...
No chlape moc se neraduj.Klidně by strátu výkonu mohla dělat váha vzduchu.Hodně lidí je toho názoru,že váha je buď v pořádku,nebo celkem nefunkční,ale pravda je taková,že může být i tvz polomrtvá,což má za následek špatně určené hodnoty pro řj a následný pokles výkonu.Když ti dorazí čerpadlo a nepomůže,ber to jako jednu z možných alternatív.
To je základní hodnota předvstřiku na kterou se to startuje, a pak se ta hodnota doupravuje na základě hodnot snímačů,jako třeba,když je hodně zima tak se pošle signál přesuvníku vstřiku v čerpadle a ten ten předvstřik zase o něco zmenší.Vždy se výchází od nějaké základní hodnoty,od které se dělá korekce nahoru a opačně.Asi takhle nˇák.
lucky píše:Může to bejt víc věcí najednou ale teď půjdu po čerpadle protože tohle už předtim teklo a chytalo to hůř teplý už delsí dobu takže je možný zě ta hlava odešla úplně.
Bez po cerpadle, jak uz tady nekdo hlasil, TDS ti dava dlouho dopredu vedet, ze bude potrebovat doktora
tak chalani. Včera sem tam narouboval novou pumpu a auto jede. Ze začátku na mě trochu štěkal a tak zajímavě kolísaly otáčky,ale pomalu se to úplně vytratilo. Jestě to tak netáhne jako dřív,ale vemu ho na diagnostiku a na seřízení předvstřiku a pak už to snad bude oki. ta svině vůbec nechtěla chytit když sem to vyměnil. Tak sem kroutil čerpadlem sem a tam až sem našel polohu na kterou to chytlo a pak ještě najít tu na kterou to pojede a povedlo se...
Ahojte lidičky. Tak auto jede, krásně drží volnoběh, JENŽE!!!: Blbě chytá studenej a nejede tak jak dřiv... Potřebuju vědět jestli mám nejdřív trochu hnout s čerpadlem a změnit tím předvstřik ( v tomhle případě bych potřeboval znát nějakou fintu jak na to,nebo jestli je to klasický seřízení pokus omyl) nebo jestli to vzít na diagnostiku, a na to seřízení, jak už tady někdo hlásil, statickýho předvstřiku???? Díky
No asi takhle.Do setrváku se dá kolík ,na vačku žehlička,aby se zafixovaly hřídele proti pohybu v základním nastavení,a pak do čerpadla našroubovat/po vyndání zaslepujícího šroubu/ speciální adapter s indikátorem/ uprostřed vysokotlakého potrubí/,a otáčet povoleným čerpadlem na levo či opačně až natom přípravku bude hodnota 0,93-0,97mm. a pak utáhnout,ale nevím jak jsi technicky zdatný.Jestli jsi profesí kuchař či fotograf tak s tím budeš mít asi honičku.V tom případě radím ˇˇˇhurá do servisuˇˇ