Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vypnutí AirBagu u spolujezdce E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Panaque »

Ač se tu řešily milionkrát rozsvícené kontrolky Airbagu, nenašel jsem nic o možnosti deaktivace bagu buď u spolujezdce, nebo u zadních dveří...

Věděl by někdo zda-li je to možné vlastnoručně, či se musí do autorizáku???

U mě se jedná o E39 530d r.v. 99...

Díky za jakékoli domněnky předem...
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Panaque »

To fakt nikoho nic nenapadne??? :oops:
stallker

#3 Příspěvek od stallker »

Někde jsem četl, že to jde jen u autorizáku a nebo, pokud máš jen jedno dítko, tak voz sedačku uprostřed, u E39 je přeci stejnej pás i tam :wink:
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Panaque »

stallker píše:Někde jsem četl, že to jde jen u autorizáku a nebo, pokud máš jen jedno dítko, tak voz sedačku uprostřed, u E39 je přeci stejnej pás i tam :wink:

Dík... Budu se muset asi opravdu poptat v tom zavšiveným autorizáku...
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Panaque »

8)
dexter

#6 Příspěvek od dexter »

nebo si kup bmw scanner 1.4ku ta má k dispozici i takové funkce.Aspon podle screen shotu to tak je.Ale levnější bude zajet do autorizáku.Ovšem jestli je to jediná věc kterou chceš změnit.
:roll:
jurasis

#7 Příspěvek od jurasis »

dexter píše:nebo si kup bmw scanner 1.4ku ta má k dispozici i takové funkce.Aspon podle screen shotu to tak je.Ale levnější bude zajet do autorizáku.Ovšem jestli je to jediná věc kterou chceš změnit.
:roll:

Že je to v nabídce, ještě neznamená, že to umí... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Fbee
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fbee »

nevim proc to ches deaktivovat, ale airbag predu u spolujezdce je automaticky deaktivovan kdyz tam nikdo nesedi, a plati to i pro detsku sedacku. Je totiz cidlo v sedacce, a kdyz se tam sedne dospelej clovek, tak se teprve aktivuje airbag. Je to proto aby se po bouracce kdyz tam nikdo nesedi, aby se bag nevystrelil, a nasleden se nemuselo pracne a finance opravovat. Vzadu nevim jak funguje, ale zadni bocni bag by melo fungovat porad, a kdyz je tam dite, tak tomu to vadit by nemelo.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Panaque »

Fbee píše:nevim proc to ches deaktivovat, ale airbag predu u spolujezdce je automaticky deaktivovan kdyz tam nikdo nesedi, a plati to i pro detsku sedacku. Je totiz cidlo v sedacce, a kdyz se tam sedne dospelej clovek, tak se teprve aktivuje airbag. Je to proto aby se po bouracce kdyz tam nikdo nesedi, aby se bag nevystrelil, a nasleden se nemuselo pracne a finance opravovat. Vzadu nevim jak funguje, ale zadni bocni bag by melo fungovat porad, a kdyz je tam dite, tak tomu to vadit by nemelo.

O přední sedačce je mi to jasné, ale pokud jsi třeba kolenem poškodil podložku v sedačce, tak ti funguje stále... A to pro dítě v sedačce je životu nebezpečné.

To samé platí u bagů v zadních dveří... Pokud by bag vystřelil, tak mi to synka zabije, protože sedí hned vedle...

Jak se vlastně psalo v tomto topicu výše... :roll:
Pyshtoun

#10 Příspěvek od Pyshtoun »

Panaque píše:O přední sedačce je mi to jasné, ale pokud jsi třeba kolenem poškodil podložku v sedačce, tak ti funguje stále... A to pro dítě v sedačce je životu nebezpečné.

Mel jsem dojem, ze v pripade poskozene zatezove podlozky airbag NEFUNGUJE, snad dokonce VSECHNY airbagy... Mno, jdu si poradne prohledat predchozi temata :)
jurasis

#11 Příspěvek od jurasis »

Taky mám pocit, že když je jakákoliv chyba, tak nefunguje ŽÁDNEJ bag. Tehdy svítí kontrolka (chyba), což upozorňuje na nefunkčnost bagů...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Panaque »

To mi chceš namluvit, že když si prošlápneš tu bláznivou podložku v sedačce, tak se ti vypnou všechny bagy??? :roll: :roll: :roll:

To by páni z raichu hooodně nedomysleli...
jurasis

#13 Příspěvek od jurasis »

To chci. Myslím, že to mají domyšlené dobře. Lepší systém nefunkční než nevyzpytatelný...
Když tam máš chybu, tak nevíš, co to udělá. Nevím, jak by se Ti líbilo, kdyby na Tebe pytel vybafl jen tak při jízdě...
.
.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Panaque »

jurasis píše:To chci. Myslím, že to mají domyšlené dobře. Lepší systém nefunkční než nevyzpytatelný...
Když tam máš chybu, tak nevíš, co to udělá. Nevím, jak by se Ti líbilo, kdyby na Tebe pytel vybafl jen tak při jízdě...

Mno hele jestli je tvoje teorie správná, tak si mě docela slušně vyděsil... Asi co nejdříve pomažu na diag...
adam

#15 Příspěvek od adam »

tak nevim, taky se me te teorii o vypnutych vsech airbagach nechce verit... to by polovina e39 jezdila bez airbagu :lol: (vcetne te moji - proklaty konektor pod ridicovou sedackou)
Horys
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Horys »

Cau asi vas nepotesim ale Jurasis ma pravdu jak jednou sviti pytel tak je 100% neaktivni komplet vsecko.ta kontrolka vas informuje ze airback je neaktivni a ma se udelat diagnostika a zjisteni zavady.to je napriklat stejny jak ABS kdyz sviti nefunguje(je blbost aby fungovali jen tri kola )ale auto brzdi to je jasny proto je kontrolka zluta (informativni) ASR cervena(vystrazna).
Maxiczech

#17 Příspěvek od Maxiczech »

Pro prcka mám dětskou sedačku konstrukčně řešenou pro boční Bag.. :wink:
Odpovědět