Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem s airbackem na E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Horys
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Horys »

Prosím o radu s airbackem u spolujezdce(tlakový snímač sedadla).Při každým sednutí na spolujezdcovo sedadlo,se rozsvítí airback,je to tlakový spínač,to vím.Jak to vyřešit,aniž bych musel kuchat sedadlo a atd. nešlo by to vyřešit,tím,že bych ho odpojil a dal tam odpor s požadovanou hodnotou?Nemáte s tímto už někdo zkušenosti?Už mě to nebaví to pokaždé mazat.(manželka okamžitě pozna že sem vezl někoho jinýho nebo jinou)Díky za rady.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Panaque »

Horys píše:Už mě to nebaví to pokaždé mazat.(manželka okamžitě pozna že sem vezl někoho jinýho nebo jinou)Díky za rady.

SRY za OT ale tohle mě fakt dostalo... :smich:

Mě to naštěstí svítí pořád... Ale asi bych to řešil komplet výměnou té podložky...
Horys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Horys »

Tusim ze me to asi taky nemine.ale stou manzelkou je to fakt mrkne na pristrojovku a je krizovej vyslech.to je bonz kontrolka.ale jinak dik treba nekdo poradi.u aut z bazaru je to uplne normalni nefukcni casti arbacku nahrazovat odporama pak se to chova jakoze je vse ok.
milonovo

#4 Příspěvek od milonovo »

Mě tohle udělali přímo v BMW,ona snad nemusí bejt v prdeli celá,jen nějaký body či co.
Maxiczech

#5 Příspěvek od Maxiczech »

Já osobně bych bagy nijak nebastlil a nechal bych to opravit v origo servise. To je jedna z věcí myslím, která by měla makat na 100%. :roll:
Pekys

#6 Příspěvek od Pekys »

tak to nemaž a nech to svítit, ideálně po tom, co si tam sedne manželka :)

Jinak já bych bagy neodpojoval, můžou ti zachránit život. Teda tobě asi ne, ale manželce jo.

Jo aha, jeslti se chceš zbavit manželky, tak ten odpor by měl pomoct :D
tds

#7 Příspěvek od tds »

[
Jo aha, jeslti se chceš zbavit manželky, tak ten odpor by měl pomoct :D[/quote]
ba naopak, s odporem je bag aktivní
Pekys

#8 Příspěvek od Pekys »

tds píše:[
Jo aha, jeslti se chceš zbavit manželky, tak ten odpor by měl pomoct :D

ba naopak, s odporem je bag aktivní[/quote]

Pokud není bag funkční když svítí kontrolka, tak odpor jenom vyruší svit kontrolky, ne? Ale bag bude stále nefunkční.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

Pekys píše:
tds píše:ba naopak, s odporem je bag aktivní

Pokud není bag funkční když svítí kontrolka, tak odpor jenom vyruší svit kontrolky, ne? Ale bag bude stále nefunkční.

ne, pri nehode se ti nafoukne ten odpor asi.... :lol:
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Panaque »

RuDoSh píše:
Pekys píše:
tds píše:ba naopak, s odporem je bag aktivní

ne, pri nehode se ti nafoukne ten odpor asi.... :lol:

Takže musíš dát ten nejmenší možný, jinak ti to rozerve prdel!!! :lol:

Hele z Bagem bych si asi taky moc nezahrával... Ono pokud to dostaneš do boku a odhodí tě to na spolujezdcovu stranu, tak s odporem schytáš ještě jednu z prava...
milonovo

#11 Příspěvek od milonovo »

Maxiczech píše:Já osobně bych bagy nijak nebastlil a nechal bych to opravit v origo servise. To je jedna z věcí myslím, která by měla makat na 100%. :roll:

Asi jsem se nedostatečně vyjádřil,myslel jsem v origo BMW servise.Samozřejmě to museli patřičně odborně popsat a říct si za ten odpor cca dvojku,to už si přesně nepamatuju,ale nic jinýho tam nedali.Rozhodně by si ale měl vědět co děláš aby si tu funkčnost zachoval.
Horys
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Horys »

Dik za odpovedi.Byla to takova mislenka stim odporem neni nad to mit vsechno v poradku a 100% funkcni to je bez diskuze.resil jsem tento problem na kamosovym aute ma 4golfa jebl ho do stromu a vylitl mu ridicuv a spolujezdcuv airback po oprave jsme to vsecko kontrolovali a zjistili sme ze na napinačich pasu (to jsou patrony ktery pritahujou pasi pri aktivaci airbacku) byli obe strany propojeny odporama a vsechno fakcilo(ja vym ze srovnavat golfa s E39 je tak zrali abych od nekoho tady dostal na budku)Chtel jsem zjistit jestli se stim nekdo nesetkal. :twisted: Jestli ne tak ja tam skusim ten odpor dat a narvu to nekam a pak jsem dam info jak to dopadlo.(kdyz dlouho nebudu psat ta airbacky nefakcily) :Pohar:
zbynek666
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zbynek666 »

Zdravim,dneska jsem oddelal spolujezcuv hacak a musel jsem i odpojit konektor(nema tušeni na co to tam je ale asi vytapeni to nebude) a kdyz jsem dal vse zase spatky a jel jsem vsim jsem si ze mi sviti kontrolka airbagu,nevi nekdo co mam udelat aby zase fachcilo normalne jako pred tim nez jsem oddelal sedadlo??
brumlae34

#14 Příspěvek od brumlae34 »

Muzu ti sehnat emulator, bag bude funkcni a korat vystreli i kdyz tam nikdo nebude sedet... Odpor to nevyresi !!! Cena 1500,- + posta
Odpovědět