Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Studené starty e34 TDS
mám e34 '94, bezvadný auto, prostě luxus, jediný co mě trápí jsou ty starty, když je auto studený, na potřetí, nebo na počtvrtý to nakonec chytne. Vím, že to tak se studenym šestiválcem bude, ale chtěl jsem se zeptat, jestli na to nemáte nějaký fígle, jak tomu motůrku pomoci, aby chytnul hned na poprvý i v zimě??.. Dík
No pokud si myslíš že je toto normální tak se pleteš,mně chytne vždycky na poprvé,a může být třeba -20...A to i přesto že mám nějaký žhavičky KO (ukazuje to kontrolka,řekl bych tak 2 budou KO...).Nevím čím to,že by ti spadávala nafta když to dýl stojí?I to je možný,zkouknout všechny hadičky,těsnění atd...Nic jinýho mně nenapadá 

Myslím že ti padá naftaDRZDK525 píše:mám e34 '94, bezvadný auto, prostě luxus, jediný co mě trápí jsou ty starty, když je auto studený, na potřetí, nebo na počtvrtý to nakonec chytne. Vím, že to tak se studenym šestiválcem bude, ale chtěl jsem se zeptat, jestli na to nemáte nějaký fígle, jak tomu motůrku pomoci, aby chytnul hned na poprvý i v zimě??.. Dík
-
- Kontaktovat uživatele:
Težko říci ale asi bych jako první měnil svíčky. A pak se uvidí. Rozhodně aby to chytlo na po 4té není určitě normální u žádného motoru. Jde o to co jde z výfuku...pokud to čoudí a motor má ze začátku nepravidelný běh budou to nejspíše svíčky pokud ale chytne a běží pak hladce je to docela možné že ti fakt může padat ta nafta..
dneska, to chytlo na poprvý a včery taky, ale jinak když je fakt zima tak to čoudí až se stydim, tak 15-20 sekund, pak se to zklidní, ještě chvilku kolísaj otáčky, ale tak po minutě už je to v pohodě.. Teplý starty jsou už potom lepší, otáčky už nekolísaj, prostě nejhorší je to po ránu to první nastartování, pak to chytá už v pohodě... Takže kouknu na svíčky, žhavičky a palivový čerpadlo? Jinak dík
-
- Kontaktovat uživatele:
než budeš kupovat nové svíčky, tak učin jednoduchý pokus odpoj od svíček ocelový pásek a vezmi kus drátu připoj to na servisních +12, a kde ta svíčka budou jiskry tak ta svička je OK, když nejiskří tak KO. Hele po zhasnutí kontrolky na palubce !!!!jestě hžaví tak 20sec toto dělá vetšina dieslu!!!! , podle teploty. Mám taky tdsko, hned po zhasnutí kontrolky taky nechytne na otočení v zimě, chce to počkat. v létě ani nehžavím
DRZDK525 píše:dneska, to chytlo na poprvý a včery taky, ale jinak když je fakt zima tak to čoudí až se stydim, tak 15-20 sekund, pak se to zklidní, ještě chvilku kolísaj otáčky, ale tak po minutě už je to v pohodě.. Teplý starty jsou už potom lepší, otáčky už nekolísaj, prostě nejhorší je to po ránu to první nastartování, pak to chytá už v pohodě... Takže kouknu na svíčky, žhavičky a palivový čerpadlo? Jinak dík
Svíčka a žhavička je totéž. Žhaví to vůbec? Koukni také na pojistku žhavení, a pak jestli jde na lištu po otočení klíčkem proud. Také může být v čudu relé žhavení.