Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
PDC zvlastny problem
Mam zvlastny problem s PDC a uz mi to par tyzdnov riadne zoziera nervy. Problem je v tom, ze z predu mi furt piska, akoby bola predomnou prekazka.... aj ked predomnou nie je nic na kilometre..... Vsetky senzory na celom aute normalne tikaju a diagnostika nehlasi nic. Neviem ktory presne blbne a ani ako to zistim, ale riadne mi to zoziera nervy po kazdom zaradeni spiatocky. Tym padom neviem vyuzit ani zadne senzory, kedze odpredu mi to furt prerusovane, ale rychlo piska.... - zadne senzory zacnu piskat az na poslednu chvilku. To vsetko zacalo po jednej dlhej ceste v snehu a dazdi do pariza.... a odvtedy furt.... Vyzera to, akoby nieco bolo v senzore, voda alebo take nieco. Rozoberal uz niekto z vas senzory???? Myslim dostat sa dovnutra senozoru, nie vybrat ho z naraznika. Kupil som nejake senzory z ebay a zistil som, ze tie vpredu su ine ako tie vzadu, dokonca pouzivaju iny konektor. Hacik je v tom, ze tie co som splasil su starsie, maju v tom kruzku este ten podlhovasty vysek, zatial co tie moje na aute su uz len okruhle kruzky. Mate niekto vedomost o tom, ci mozem zamenit starsi za novsi??? (a aky je medzi nimi rozdiel) (navyse tie co som splasil su striebornej farby, striekal to uz niekto na inu farbu???).
Osobně bych zkusil vzít jinej senzor a postupně ho vyměňovat za ty na autě. Některej může být trochu "pomatenej" a hlásit překážku.
Já PDC zprovoznil před týdnem - jeden senzor byl "mrtvej" a po výměně mi to stále hlásilo chybu. Tak jsem vzal ještě jeden a zkoušel vyměňovat.... Jeden senzor, kterej normálně tikal, tak nefungoval.
Pokud máš na předku jiný senzory, než vzadu, řekl bych, že máš předek dodělávanej. Nevím..
Co jsem se dozvěděl, tak PDC má svou řídící jednotku, takže v horším případě bych šel po ní.
A senzor určitě nerozebírej, protože jestli je po něm, tak je po něm a už ho nezachráníš. Navíc se mi zdálo, že je v tom plastu zalitej. Ale hrát si můžeš..
Já PDC zprovoznil před týdnem - jeden senzor byl "mrtvej" a po výměně mi to stále hlásilo chybu. Tak jsem vzal ještě jeden a zkoušel vyměňovat.... Jeden senzor, kterej normálně tikal, tak nefungoval.
Pokud máš na předku jiný senzory, než vzadu, řekl bych, že máš předek dodělávanej. Nevím..

Co jsem se dozvěděl, tak PDC má svou řídící jednotku, takže v horším případě bych šel po ní.
A senzor určitě nerozebírej, protože jestli je po něm, tak je po něm a už ho nezachráníš. Navíc se mi zdálo, že je v tom plastu zalitej. Ale hrát si můžeš..

No, budem to musiet presne tak spravit ako pises. Skusat postupne menit senzory. PDC vpredu nebol dorabany, je tam od vyroby. Akurat kukam ze tie senzory co mam v zalohe su starsieho typu, tak neviem ci budu spolupracovat. RJ mam tiez nahradnu. Nic, bez skusky asi tazko robit zavery, zajtra sa do toho pustim a dam vediet co a ako.
Čafte. Rád by som sa ešte niečo popýtal k tejto téme.
Klasický problém - mám 525d, 2003 s PDC vpredu aj vzadu a nejde. Skúšal som čidlá, pravé predné vnútorné (vedľa ŠPZ) nebzučalo, tak už som zháňal nové. Ešte ma ale napadlo tie čidlá vymeniť medzi sebou, a na moje prekvapenie nešlo stále to pravé predné vnútorné. Čiže všetky senzory sú OK, kabeláž je OK a ten jeden senzor stále nejde...
Napadá niekoho niečo, alebo ma čaká diagnostika?
Klasický problém - mám 525d, 2003 s PDC vpredu aj vzadu a nejde. Skúšal som čidlá, pravé predné vnútorné (vedľa ŠPZ) nebzučalo, tak už som zháňal nové. Ešte ma ale napadlo tie čidlá vymeniť medzi sebou, a na moje prekvapenie nešlo stále to pravé predné vnútorné. Čiže všetky senzory sú OK, kabeláž je OK a ten jeden senzor stále nejde...
Napadá niekoho niečo, alebo ma čaká diagnostika?
Tak čo chlapi, nikoho nič nenapadá? Už som mal medzičasom vybratú a rozobratú aj riad. jednotku k PDC, rozobratý konektor k tomu mŕtvemu čidlu, ohýbal som k nemu káblik, či nie je zlomený a všetko sa zdá byť OK...
Má vôbec zmysel ísť s tým na diagnostiku? Nevyhodí to aj tak len závadu toho konkrétneho čidla bez bližšieho určenia závady???

Má vôbec zmysel ísť s tým na diagnostiku? Nevyhodí to aj tak len závadu toho konkrétneho čidla bez bližšieho určenia závady???