Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Přestavba 524TD na 525 VANOS ??????????

Jednou sem řešil přestavbu e34 auto 520i m20 a dával jsem do ní 524td a zas takovej problém to nebyl ! Motor, převodovka, dif., kardan, čerpadlo v nádrži, budíky a motorovej svazek s jednotkama, kterej pasoval do té kulaté zasuvky u klobouku a všechno fungovalo! jen tam nebylo žhavení a el plyn pedal, to jsem natahnul drat a bylo to ok, ovšem tohle nebude tvůj problém. Ale v dnešní době bych už do toho nešel! Je sice fakt, ze sehnat peknýho vanosa je docela problem, alepokud nemaš do čeho pýchnout tak s chutí do toho... 

Kail píše::roll: ,chlape vzpamatuj se,víš vůbec co chceš?Jednou se ptáš na TDS,pak na TD,pak najednou na benzín...Prostě je to pakárna u všech motorů stejná,komplet elektrika jiná,to auto je potřeba při takové přestavbě totálně vykuchat,rozebrat skoro do kastle,a k motoru potřebuješ snad uplně všechno,komplet elektriku,dudíky,ŘJ (komplet jako komplet,prostě celou,žádná přechodka to nevyřeší...).Jestli nejsi hodně slušnej mechanika nemáš komplet vybavenou dílnu,zapomeň na to rovnou,jestli seš,tak se do toho pusť.Podle mně nemá žádný význam přestavovat e34 z roku 91 na TDS,do toho se lidi pouštěj spíš když chtěl 550i nebo něco takového,co za to stojí...
Ahoj. Máš pravdu že nevím co chci,ale jsem už zoufalí! Už deset dní nespím a pořád přemýšlím. Jak jsem již psal,mám E34 524TD a motor totálně v háji. Ale teď řeším:
1)Sehnat výborný motor 524TD je nemožné a kompletní GO je dost nákladná(potřebuji i setrvačník a nebylo by špatné udělat i vstřiky a čerpadlo)
2)Nebo napasovat TDS. Ale to potřebuji kompletní vůz.
3)Nebo 2.5TD a to bude to samé jako u TDS.
4)Provést přestavbu na 2.5 VANOS. Má krasný výkon,docela slušnou spotřebu a při dnešní ceně nafty se diesel NEVYPLATÍ.
Jasně že by bylo lepší všeho nechat. Ale vůz je naprosto bez koroze,tak mi je líto ho rozebrat.
Jinak se nechci chválit,nejsem odborníkem na vozy BMW,ale opravuji a orientuji se ve všech značkách. Vybavení není problém.Bud bych přestavbu provedl u sebe v dílně nebo u zaměsnavetele.
brumlae34 píše:Jednou sem řešil přestavbu e34 auto 520i m20 a dával jsem do ní 524td a zas takovej problém to nebyl ! Motor, převodovka, dif., kardan, čerpadlo v nádrži, budíky a motorovej svazek s jednotkama, kterej pasoval do té kulaté zasuvky u klobouku a všechno fungovalo! jen tam nebylo žhavení a el plyn pedal, to jsem natahnul drat a bylo to ok, ovšem tohle nebude tvůj problém. Ale v dnešní době bych už do toho nešel! Je sice fakt, ze sehnat peknýho vanosa je docela problem, alepokud nemaš do čeho pýchnout tak s chutí do toho...
Dík za příspěvek. Potěšil si mě. Jak myslíš,že to bude u mě z elektrikou? Budou pasovat zásuvky?