Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém svíti ABS, protiprokluz, nefunguje ukazatel rychlost

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
PearlJam

#1 Příspěvek od PearlJam »

Prosim o radu: na palubce sviti ABS, protiprokluz, nefunguje ukazatel rychlosti, ukazatel spotreby a nefunguje pocitadlo km. Podle me odeslo nejake cidlo. Nevi nekdo cim by to mohlo byt, kde to cidlo najdu ? Jedna se o E39 530 dA. Diky za rady.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Na každém kole je jedno čidlo.Zajed na diagnostiku a tam ti to řeknou které to je.
Horys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Horys »

ještě bych mrkl na pojistky jestli sou ok.
PearlJam

#4 Příspěvek od PearlJam »

Cidlo ABS to stopro neni, podle me nejake cidlo co souvisi s merenim otacek kol.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Teď v květnu jsem to řešil, bylo to PZ čidlo ABS, přesně ty samé příznaky. Čidlo za 1.807,- + DPH + práce, celkem 3.600,-Kč. Čidlo je na štítu brzdy, od něj vede kabel do konektoru, který je zastrčený nad nápravou pod takovou gumou.
Horys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Horys »

PearlJam píše:Cidlo ABS to stopro neni, podle me nejake cidlo co souvisi s merenim otacek kol.

to co tady popisuješ je jinak řečeno čidlo ABS :wink:
PearlJam

#7 Příspěvek od PearlJam »

Taky jsem uz to cidlo ABS letos menil, ale na prednim kole a to se projevovalo jinak. Takze jsem si myslel, ze to bude jine cidlo nez ABS.
stallker

#8 Příspěvek od stallker »

Taky to bývá problém celé řídící jednotky pro ABS. Kámoš má stejné příznaky jako ty a na diagnostice v BMW mu řekli, že je to LZ čidlo ABS, tak ho vyměnil a nic, tak tam byl znova a prej že LZ + PZ +PP. Tak zkusil všechny a problém pořád stejnej. Pak se to tu řešilo a pár lidí se shodlo, že je to problém daného typu řj - tušim že se dávali od září 98 vejš a i vypadaj i jinak než ty předešlé. Já mám 97 a mám úplně jinou než on. Samo to může být jen tím čidlem, tušim, že LZ je i pro tacháč, jestli máš někde možnost, tak si je pujč, abys zbytečně nekupoval. Kámoš vypláz 2x za diag. + za čidla a ho... z toho
PearlJam

#9 Příspěvek od PearlJam »

Tak jsem se chlapi v Bratislave rozhodl, ze si to cidlo necham vymenit. Dneska jsem volal nejdrive do Tempus AWT Bavaria a tam mi rekli, ze je to mozne, ale nejdrive v pondeli (volal jsem v utery). Pak jsem volal do dalsiho servisu a ti mi rekli, ze ted tam nikdo ze servisu neni, ale ze za chvili zavolaji. Tak jsem mezitim zkousel treti a ti mi rekli, ze tak az v pondeli nebo utery. No mezi tim se ozvali z toho druheho a rekli, ze cidlo nemaj a kdyz si ho sezenu, tak mi ho ve ctvrtek vymeni. Tak jsem zjistil, ze v Tempusu ho maji a ze pripadne bych ho u nich koupil. Jeste mi to nedalo a sel jsem se podivat ze spodu auta a trochu jsem zacloumal cidlem na prave strane a vsech se rozbehlo, tak jsem vse odvolal a cekam jestli to bude fungovat trvale nebo se zavada projevi znovu. Bylo to cidlo na PZ kole. Diky vsem za dobre rady. Zarazilo me jak jsou vsichni tady v Bratislave v autorizovanzch servisech ochotni udelat az za tyden opravu, ktera je na 20 minut !!!
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

PearlJam píše:Zarazilo me jak jsou vsichni tady v Bratislave v autorizovanzch servisech ochotni udelat az za tyden opravu, ktera je na 20 minut !!!

Vždycky se milíbí, jak si každý myslí, že přijede do servisu, všichni všeho nechají a vrhnou se na jeho auto, protože tam jiná práce není a čekají jen na něj. Když je to tak jednoduchá oprava, tak proč si to neuděláš sám?!
PearlJam

#11 Příspěvek od PearlJam »

To vis, ze jsem si to "Chytroline" nakonec udelal sam. Vzhledem k tomu, ze znam hodne lidi z autorizovanych servisu BMW v CR, tak mi staci proste prijet a domluvit se na opravu v dany den, pokud dil maji na sklade nebo nasledujici den (po dodani dilu).
P-J

#12 Příspěvek od P-J »

No to tě jistě mají všude "ráááááááááádi" a sedají si před tebou na prdel. Už vidím, jak jsou třeba v Autecu žhaví měnit nějaké čidlo, na kterém tak akorát prodělají, hned jak tam někdo přijede, když běžně objednávají 2-3 týdny do předu.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matal Moderátor »

P-J píše:No to tě jistě mají všude "ráááááááááádi" a sedají si před tebou na prdel. Už vidím, jak jsou třeba v Autecu žhaví měnit nějaké čidlo, na kterém tak akorát prodělají, hned jak tam někdo přijede, když běžně objednávají 2-3 týdny do předu.

Můžeš nám vysvětlit o co Ti jde.. :?: :!: Když nemáš k danému tématu co říci, tak drž mlč.. nebo si myslíš, že na Tvoje narážky je někdo zvědavej.. :!: :?:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
dexter

#14 Příspěvek od dexter »

Tak já si pro změnu rejpnu do druhého,ať nejsou nezhody.
PearlJam píše:Vzhledem k tomu, ze znam hodne lidi z autorizovanych servisu BMW v CR, tak mi staci proste prijet a domluvit se na opravu v dany den, pokud dil maji na sklade nebo nasledujici den (po dodani dilu).

Jestli tomu dobře rozumím,když zavoláš,nebo prijedeš v pondělí a oni ti řeknou že ten díl nemaj,ale že příde za týden třeba ve středu,tak te objednaj na uterý i když ten díl přijede až příšti středu? Přesně kvůli tomuhle se zavedlo objednávání.Hold nekde to trvá týden někde 2 i když jde o laickou věc.A taky nevěřím že v těch servisech zrovna neměli co dělat.
:roll:
Takže by to mělo být 1:1 tak vzhůru do řešení problému našich miláčku. O servisech spíš v sekci Zkušenosti ze servisy.
P-J

#15 Příspěvek od P-J »

matal píše:
P-J píše:No to tě jistě mají všude "ráááááááááádi" a sedají si před tebou na prdel. Už vidím, jak jsou třeba v Autecu žhaví měnit nějaké čidlo, na kterém tak akorát prodělají, hned jak tam někdo přijede, když běžně objednávají 2-3 týdny do předu.

Můžeš nám vysvětlit o co Ti jde.. :?: :!: Když nemáš k danému tématu co říci, tak drž mlč.. nebo si myslíš, že na Tvoje narážky je někdo zvědavej.. :!: :?:

O co mi jde? O to jak tady každý vždycky kecá p...y, je chytrý jak rádio, všechno ví, všechno zná.... V servisu mu pak pomůžou a jediné co dotyčný dokáže udělat, je to, že začně kritizovat jací tam jsou blbci atd. Aniž by znal problematiku z druhé strany.

A k těmto maličkostem bych měl co říct, ale už delší dobu to nedělám, protože když jsem dřív párkrát napsal u něčeho takového jak to doopravdy je, tak se tihleti lidi vždycky ozvali a ta jejich pravda byla to správné, i když to byla zrovna p.....a. Takže si jenom sem tam "otevřu u nějakého takového kecu kohoutek". A jestli s tím máš NĚJAKÉJ problém, tak to nečti :!: :!: :!:

Dál se k tomuhle tématu už nebudu vyjadřovat.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matal Moderátor »

P-J píše:
matal píše:

O co mi jde? O to jak tady každý vždycky kecá p...y, je chytrý jak rádio, všechno ví, všechno zná.... V servisu mu pak pomůžou a jediné co dotyčný dokáže udělat, je to, že začně kritizovat jací tam jsou blbci atd. Aniž by znal problematiku z druhé strany.

A k těmto maličkostem bych měl co říct, ale už delší dobu to nedělám, protože když jsem dřív párkrát napsal u něčeho takového jak to doopravdy je, tak se tihleti lidi vždycky ozvali a ta jejich pravda byla to správné, i když to byla zrovna p.....a. Takže si jenom sem tam "otevřu u nějakého takového kecu kohoutek". A jestli s tím máš NĚJAKÉJ problém, tak to nečti :!: :!: :!:

Zřejmě jsi měl problém Ty, když jsi reagoval na autora topicu, tak jsi to nemusel číst.. :!: Nicméně jsi tu už delší dobu, tak můžeš tyhle nováčky brát s rezervou a trochu je tolerovat.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
PearlJam

#17 Příspěvek od PearlJam »

To vis, ze me maji radi a nevidim duvod proc by si meli sedat prede mnou na prdel. Jestli jsi ty na to tak "ZVYKLÝ", tak prosim, necht si pred tebou sedaji. Ja to nemam zapotrebi. Jinak v Autecu nikoho neznam a nikdy jsem tam nebyl. Znam ve 3 autorizovanych servisech skoro vsechny lidi. Takze jsem rad, ze mi v pripade problemu s autem vychazeji maximalne vstric a jsou ochotni provest beznou opravu prakticky ze dne na den nebo dokonce jeste v danem dnu, kdyz prijedu rano bez objednani. Dotaz na problem jsem tady dal proto, ze jsem nechtel volat odbornikovi na slovo vzatemu, asi to byla moje chyba a mel jsem mu zavolat. Po naslednem telefonickem dotazu na neho jsem dostal odpoved, ze je to 100% cidlo na LZ kole, ktere zaroven snima rychlost.
PearlJam

#18 Příspěvek od PearlJam »

dexter píše:Tak já si pro změnu rejpnu do druhého,ať nejsou nezhody.
PearlJam píše:Vzhledem k tomu, ze znam hodne lidi z autorizovanych servisu BMW v CR, tak mi staci proste prijet a domluvit se na opravu v dany den, pokud dil maji na sklade nebo nasledujici den (po dodani dilu).

Jestli tomu dobře rozumím,když zavoláš,nebo prijedeš v pondělí a oni ti řeknou že ten díl nemaj,ale že příde za týden třeba ve středu,tak te objednaj na uterý i když ten díl přijede až příšti středu? Přesně kvůli tomuhle se zavedlo objednávání.Hold nekde to trvá týden někde 2 i když jde o laickou věc.A taky nevěřím že v těch servisech zrovna neměli co dělat.
Takže by to mělo být 1:1 tak vzhůru do řešení problému našich miláčku. O servisech spíš v sekci Zkušenosti ze servisy.

Odpovet na tuto pripominku jsem dal nize. Jinak dily dodavaji primo z Nemecka zpravidla do druheho dne.
PearlJam

#19 Příspěvek od PearlJam »

P-J píše:
matal píše:

Koukam, ze ale nevis do koho rypes a myslis si, ze jsi na vsechno "odbornik".
P-J

#20 Příspěvek od P-J »

Obrázek

Sice jsem porušil co jsem řekl, ale na tohle se nedalo nereagovat........ Příště se už se snad ovládnu, abych nenaštaval zdejší "odborníky"... :oops:
Odpovědět