Svítí mi kontrolka ABS a nefunguje protiprokluz. Na diagnostice ukázalo vadné levé př. čidlo. Tak jsem objednal (starší) a vyměnil ale závada zůstala beze změny. Na diagnostice opět vadné levé přední čidlo. Je to novější typ čidla s modrou koncovkou, kde nejde změřit odpor jako u čidla s šedou koncovkou. Co teď??
Poraďte co s tím. A nechci slyšet, že mám vyměnit modul ABS.
libovka píše:Zkus jednotku ABS.Mě se to taky stalo diagnostika psala čidlo a na konec to byla jednotka.A myslím že se to tu už řešilo.
A nic levnějšího by tam pro začátek nebylo?? Jednotka ABS, to je myšleno přímo ABS jak do toho vedou brzd. trubky nebo to má někde umístěnou řídící jednotku, která se jen předělá??
Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
RBMW píše:Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
Kde jste ju sehnali a kolik stojí?? Už se na to taky pomalu chystám...
RBMW píše:Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
To je ale jen pumpa s nějakou částí elektroniky.Ale každy ABS má ještě jednotku(Např.jako má motor)Do které vedou čidla kol,atd.Bud v klidu to bude ta jednotka co je v tom kastlíku.
To je ale jen pumpa s nějakou částí elektroniky.Ale každy ABS má ještě jednotku(Např.jako má motor)Do které vedou čidla kol,atd.Bud v klidu to bude ta jednotka co je v tom kastlíku.
To co je na té ABS pumpě je ŘJ ABS . Pokud nepomohlo vyměnit čidlo tak je to nejpravdepodobnější že je to ta ŘJ. Mě to na diag. ukázalo ŘJ ABS a když jsem ji vyměnil tak to bylo OK.
RBMW píše:To co je na té ABS pumpě je ŘJ ABS . Pokud nepomohlo vyměnit čidlo tak je to nejpravdepodobnější že je to ta ŘJ. Mě to na diag. ukázalo ŘJ ABS a když jsem ji vyměnil tak to bylo OK.
Ale dal jsem starý čidlo, právě proto nejsem uplně přesvědčenej jestli bylo funkční. Mám ještě jednu 530DA tak bych mohl vyzkoušet z té. Ale tam to svítí myslím taky... Proč to sakra nemůžou udělat pořádně, aby se to nesra.o??!!
To by se u staré dobré MB W124 nikdy nestalo..