Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Teple starty tds

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Johny9

#1 Příspěvek od Johny9 »

Zdravim mam e34 tds studene mi startuje super akorat teple to musim tocit tak 5s.Dalo by se to nejak vyresit aby to chytalo lip nebo je to normalni ze to tak startuje
bmwfil

#2 Příspěvek od bmwfil »

To se dá vyřešit repasí nebo novým čerpadlem... Ale 5s bych neřešil...
Luckysheck
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Luckysheck »

Mně to trvá 3s a už to řeším :D
Brilantis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Brilantis »

Já jsem na tom s teplýma startama úplně stejně.
Můžete doporučit kde nechat repasovat čerpadlo. Případně na kolik to výjde. Dík
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lenoch »

Že to blbě startuje teplé je problém vysokotlaké kostky na naftovém čerpadle - ta nejdražší a nejdůležitější součáska naftového čerpadla... absolutně nevím kolik stojí nová - pod 10tis natuty nepůjde... jinak nový čerpadlo se dá sehnat za cca 15tis. Otázkou je, jestli se to vyplatí investovat 15tis + tak 5tis na věci s tím spojené, aby to startovalo i za tepla okamžitě...
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

Je to jak píše Lenoch,s tím rozdílem že já si myslím že 5s už je docela dost,pokud jde o pár otočení motoru (což je zlomek sekundy,a i kdyby 1 sekunda...) tak to nemá cenu řešit,ale když to točí 5s už je docela pruda :? ,si to zkuste odpočítat :wink: ...

Jinak v bazaru je jedno čerpadlo po rapsu za 5 a WinCent tam nabízí uplně nová čerpadla asi za 16 000Kč nebo kolik... :wink:
Dresic

#7 Příspěvek od Dresic »

zdravím! Mám taky problém s teplýma startama, ale nevím čím to je?
Čerpadlo jsem koupil uplně nové, takže nevím čím by to mohlo být, za tepla startuju s plynem, jinak to chytá dost špatně :( nevíte někdo proč?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od lenoch »

Ty si koupil už nový to čerpadlo?? Kolik stálo?? Jestli to chytá nahovno i s novým čerpadlem, tak možná motor nemá už tlaky... pakliže to za studena chytá dobře... za studena totiž ti zažhaví svíčky, ale v teplym stavu už nežhaví... nebo že by ti nefachalo el. podávací naftové čerpadlo jak má? Že by za studena prostě jelo a za tepla z nějakého důvodu nejelo? Ale to nevím nevím... takhle laicky bych mohl jen poradit zkontrolovat tlaky...
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dzonnek »

Ahoj ja jsem kupoval taky novy cerpadlo a ted mi to chyta pekne jak teply tak studeny. predtim to teple chytalo hure ale taky to nebyl problem problem byl hlanve to ze obcas houpaly otacky a pak to zaclo i tyct a to mi stacilo. Ale myslim si ze vymena cerpadla a serizeni nebude stat kolem 5tis jak tu nekdo psal. me to zrovna prekopavali na tds a stalo to celkem 6500kc za praci
Brilantis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Brilantis »

Nevíte prosim někdo jak vyndat čerpadlo? Mam ted sundanou hlavu protože jsem neměl tlaky na 1 a 6 válci.Teplý mi to nechtělo startovat a vždy po startu jsem měl pod autem kaluž nafty. Tak ho chci nechat asi repasovat.

Mam doma čerpadlo z E39 tds který mělo najeto 60tis. Šly by tyto čerpadla zaměnit ? Na jednom je číslo 515 a druhý 575
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PetacekBE »

možná je to volovina co nyní napíši ale prej u e34 i u e39 ten motor za tepla od 60 st. nežhaví tak to prej točí déle - žhaví jen za studena ale od určité teploty čidlo na hlavě žhavení vypne. Ale neukamenujte mne -e nevím co je na tom pravdy. Buď mi to potvrdíte anebo vyvrátíte
Dresic

#12 Příspěvek od Dresic »

lenoch píše:
Dresic píše:zdravím! Mám taky problém s teplýma startama, ale nevím čím to je?
Čerpadlo jsem koupil uplně nové, takže nevím čím by to mohlo být, za tepla startuju s plynem, jinak to chytá dost špatně :( nevíte někdo proč?

Ty si koupil už nový to čerpadlo?? Kolik stálo?? Jestli to chytá nahovno i s novým čerpadlem, tak možná motor nemá už tlaky... pakliže to za studena chytá dobře... za studena totiž ti zažhaví svíčky, ale v teplym stavu už nežhaví... nebo že by ti nefachalo el. podávací naftové čerpadlo jak má? Že by za studena prostě jelo a za tepla z nějakého důvodu nejelo? Ale to nevím nevím... takhle laicky bych mohl jen poradit zkontrolovat tlaky...

jj v pátek sem si pro to byl v servise a už to jede konečně jak má! Mě to předtím ale nikdy nechytalo špatně víš, teplý max 1-2 sekund, studený na drc. Takže to moc nechápu čím to je.Myslel jsem právě že svíčka některá už je špatná, protže na palubce by se měli rozsvítí ty zelený šipky když se otočí klíčkem a to signalizuje že jsou v pořádku. Mě tam nesvítí nic takže počítám že nějaká svíčka už bude k.o. ale když teplý to na to asi teeda nemá vliv no. Jinak stálo 13500kč. Ale nejsem si uplně jistej že je fungl nový, protže když mi přišlo, tak už byklo cíti něčím jako nafotu, ale nafta to asi nebyla, pak jsem volal prodejci a ten říkal že je to snad jasný, že se to zkoušelo na stolici jeslti je vše vpořádku.

P.S. Jak zkontroluju já sám tlaky?
Dresic

#13 Příspěvek od Dresic »

troutny

#14 Příspěvek od troutny »

Tam zelený šipky už nesvítí,to měly jen 2.4td M21.
Když ti to předtím nedělalo a teď to dělá,tak asi to čerpadlo není dobře nastavené,když ti ho tam montovali zpět.Měl bys to tam asi reklamovat.Zřejmě malý předvstřik či volnoběžná dávka,což na stolici neseřídí,ta se kontroluje přes diagnostiku a je jiná u nového motoru a jetého motoru.
Ty máš tedy pech na ty servisy. :roll:
Dresic

#15 Příspěvek od Dresic »

aha tak no to sem nevěděl s těma šipkama...no uvidím jak to bude no. Zatím smůla ale pomalu se to lepší když už to jede aspoň :-D
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od PetacekBE »

na kolik by vyšlo u TDS e39 seřízení toho předvstřiku. A mají vliv opotřebené rozvody na funkci motoru - jako že by došlo k mírnému rozeštelování motoru.
troutny

#17 Příspěvek od troutny »

No tak to zcela jistě.
Vše je tím pádem posunuté,tedy začíná vše později.
Cenu nevím,do servisu nejezdím ,léčím si to doma. :D
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lenoch »

Dresic píše:
lenoch píše:
Dresic píše:zdravím! Mám taky problém s teplýma startama, ale nevím čím to je?

jj v pátek sem si pro to byl v servise a už to jede konečně jak má! Mě to předtím ale nikdy nechytalo špatně víš, teplý max 1-2 sekund, studený na drc. Takže to moc nechápu čím to je.Myslel jsem právě že svíčka některá už je špatná, protže na palubce by se měli rozsvítí ty zelený šipky když se otočí klíčkem a to signalizuje že jsou v pořádku. Mě tam nesvítí nic takže počítám že nějaká svíčka už bude k.o. ale když teplý to na to asi teeda nemá vliv no. Jinak stálo 13500kč. Ale nejsem si uplně jistej že je fungl nový, protže když mi přišlo, tak už byklo cíti něčím jako nafotu, ale nafta to asi nebyla, pak jsem volal prodejci a ten říkal že je to snad jasný, že se to zkoušelo na stolici jeslti je vše vpořádku.

P.S. Jak zkontroluju já sám tlaky?

Tak to je celkem supr cena za nový čerpadlo!!! Jak psali kluci - jestli ti to montoval odbornej servis, tak to reklamuj!!! Udělali možná blbej předvstřik, nebo i tu dávku... já osobně bych s tím chvilku jezdil (aspoň najet 1000km) a jestli by to nestartovalo alespoň tak jako s tím starým čerpadlem, tak bych na ně uděřil... proč si kurvit startér a baterku že? Na ty tlaky zapomeň, jestli ti to předtím startovalo ok
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od PetacekBE »

chlapi. Chci si na TDS sám vyměnit žhavičky. Jak postupovat a jaké nářadí je potřeba. A prý se musí sundat celé sání - a před jeho nasazením tam dát nové těsnění. Motor už mi opravdu špatně startuje. A kde bych pls našel čidlo řídící žhavení... Díky. A ten předvstřik ten asi nemá cenu řešit že ? když jsou rozvody lehce rachtaj
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lenoch »

Těpic - soudím že moc zkušeností nemáš asi... heled můžu poradit, před tím, než žhaviče budeš měnit, tak vem multimetr a proměř je, jestli jsou opravdu nějaké hyn... nebo jsi to už prověřil? Opravdu víš, že je to nutné je měnit?? Tuším že se k tomu dost hodí klíš 12-očko. Když sundáš ty parohy, tak je vyndáš daleko líp!! Ty podložky by se nové měli dát, ale když ty staré odmastíš, vyčistíš a opatláš důkladně z obou stran silikonem jako já, tak to taky pak bude dál sloužit... do předvstřiku se moc nehrň, na to potřebuješ už speciální nástroje...
Odpovědět