Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

OLEJ DO 3.0D???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Jelikož je to můj první diesel, nejsem si jist zda je to možné. Mám výborný přístup k oleji SHELL RIMULA ULTRA, polosyntetika i plná syntetika. Je určený pro vysoce zatěžované dieselové motory, ale jak už ze specifikace vyplývá, tak především pro kamiony. Nedočetl jsem se ale už, jaký účinek může mít v OA. Nevíte někdo?
KamilAC

#2 Příspěvek od KamilAC »

http://www.moto-oleje.cz/?produkt=13

Jinak tedy jedná se mi o 5W30 a 10W40. Nerad bych tam nalil něco co tomu ublíží.
Michelin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Michelin »

Patri tam 5w30.
KamilAC

#4 Příspěvek od KamilAC »

Michelin píše:Patri tam 5w30.

O to mě nejde, jde mi o to co se může stát, když RIMULA ULTRA naliju do BMW.
martilulin

#5 Příspěvek od martilulin »

porovnaval jsem specifikace a me se to proste nejak nezda,jinak je jeste vetsinou napsane ze neni vhodny pro motory s filtrem pevnych castic-proc?ty ho tam sice nemas,ale motory kamionu pracuji v uplne jinych podminkach jak osobnich aut,maji jine vule,mazaci system a vyzaduji jinsi oleje.Proste ti nemuzu presne napsat proc ano nebo proc ne,ale vzhledem k odlisnosti konstrukce motoru bych ho tam neda.Ale kamarad mel volvo S40 a lil tam 15w40 mogul a auto makalo vyborne.prodej ho nejakemu nepriteli,jako obycejny olej za super cenu a pockej co mu to udela,pak to nalej do sveho :twisted:
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Tickerow »

Nema vubec specifikaci pro osobni automobily...coz znamena ze bych ho tam vubec nedaval...
Specifikace ACEA Ex je pro nakladaky...
Potreboval by specifikaci ACEA Bx pro osobni diesly...ale bohuzel...je to na tvuj risk, ale vzhledem k tomu ze bmw ma specificky a vykonny motory, nedaval bych ho....do nejaky stary sunky by asi nevadil, ale to bmw bych ho nedal....
major

#7 Příspěvek od major »

Ahoj, oleje určené primárně do nákladních vozidel bez specifikace pro osobní vozy nemají v maloobjemových dieslech osobáků co pohledávat. Mají rozdílné složení aditiv a vzhledem k výměnným lhůtám okolo 100 tis. km i podstatně větší obsah popilkovin. Prostě do osobáků V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEPOUŽÍVAT.

major
Ankaval

#8 Příspěvek od Ankaval »

Kamil328i píše:Jelikož je to můj první diesel, nejsem si jist zda je to možné. Mám výborný přístup k oleji SHELL RIMULA ULTRA, polosyntetika i plná syntetika. Je určený pro vysoce zatěžované dieselové motory, ale jak už ze specifikace vyplývá, tak především pro kamiony. Nedočetl jsem se ale už, jaký účinek může mít v OA. Nevíte někdo?

Nesmi se tam davat Rimula jenom kvuli tomu že kamiony maji dělaný tak že motor běži nejvic 2000 otaček.A hlavně jezdí dalky takže je to jiny spusob prace motoru.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

takze sup s tim do nadrze :wink:
voski

#10 Příspěvek od voski »

5/30 je spravna volva, ale ne rimula pro nakladni auta. Castrol edge 5/30 nebo jeho nahradu. Poznas je v zakladu budou obsahovat vw normy 507.00 a 504.00
mhd

#11 Příspěvek od mhd »

jaká tedy přesná norma bmw?
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Tickerow »

Norma na BMW je celkem sirokej pojem...
Vykonostni norma je BMW Long Life XX(rok atestu od bmw)
Musis ale vedet jakou viskozitu oleje bys mel pouzit do sveho auta a pak uz muzes sahnout jenom po oleji co ma BMW LL a prislusnou viskozitu.
Ne vsichni vyrobci oleju vsak maji nebo chteji atest od BMW. Proto vetsinou staci najit si na internetu specifikaci oleje, ktrery ma atest BMW LL a ridit se podle mezinarodnich norem ACEA a API pri vyberu noveho oleje, ktery muze byt i lepsi nez puvodni s BMW LL.

Ja treba ted leju do auta Cinol od Slovnaftu myslim....je docela dost levny, ale kupodivu ma BMW LL 98....ale kdybych dal nekomu navyber mezi Castrolem a Cinolem...co si asi vezme? :-D je to hodne o reklame a o penezich...kvalita vetsiny vyrobcu je srovnatelna:-) A vetsina lidi ani nevi ze treba 5W/30 muze byt i mineralni olej, ktery se syntetikou nema nic spolecnyho...divny co?:-) Prakticky zadny olej na trhu se neda oznacit za plne synteticky olej:-) to jen pro zajimavost:-)

Pokud tomu ale nerozumis, dam jednoduchej navod:
Nevim co mas presne za rocnik auta, ale dejme tomu 2003.
Pak ti staci jakykoliv olej SAE 5W30 pro diesely se specifikaci BMW Long Life 03 a vyzsi(BMW LL 04)...
mhd

#13 Příspěvek od mhd »

dobře vysvětleno, děkuji 8)
KamilAC

#14 Příspěvek od KamilAC »

Taky děkuji za spoustu jednoznačných rad, mě šlo opravdu jen o to, že jako řidič kamoinu můžu tohodle oleje mít téměř kolik budu chtít a říkal jsem si že ušetřím nějakou kačku. Každopádně od toho ustupuju. :wink:
martilulin

#15 Příspěvek od martilulin »

Tak to prodej nekomu,kdo ma diesel s rotacnim cerpadlem a muze na to jezdit,dej mi to levneji nez naftu a budu tankovat jen u tebe
Odpovědět