Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

odtah e34 touring 550km

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
matej525

#1 Příspěvek od matej525 »

ahoj, predem se omlouvam, ale nevim kam tohle zaradit, tak to davam sem......

potreboval bych si pritahnout auto kterymu umrel automat 550km od prahy.... vazi 1.5t, cca, je tedy mozny nejakym autem s podvalem to vubec odvezt s normalnim B ridicakem legalne?

pripadne kontakt na nekoho, kdo by to odtahnul levnejc nez za 8kc/km byste nemeli? :) je to hrozne daleko :)

dik :)
Caris

#2 Příspěvek od Caris »

matej525 píše:ahoj, predem se omlouvam, ale nevim kam tohle zaradit, tak to davam sem......

potreboval bych si pritahnout auto kterymu umrel automat 550km od prahy.... vazi 1.5t, cca, je tedy mozny nejakym autem s podvalem to vubec odvezt s normalnim B ridicakem legalne?

pripadne kontakt na nekoho, kdo by to odtahnul levnejc nez za 8kc/km byste nemeli? :) je to hrozne daleko :)

dik :)

Neverim tomu ze by jsi to s B ridicakem toto dokazal. jedine ze by si policajti nedokazali spocitat celkovou vahu soupravy. jednou jsem tahnul na plataku E34 za E34 uz na pohled se jim to nelibylo a kdyz zacli scitat ........
landys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od landys »

Odkud kam to je? Nemáš tu ani bydliště :-(
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BMWPower »

Není lepší sehnat někoho se silnější motorizací a hodit to na tažnou tyčku? :wink:
landys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od landys »

Je tam automat a i když umřel, třeba se jednou použije a tahání mu neprospěje.
Caris

#6 Příspěvek od Caris »

landys píše:Je tam automat a i když umřel, třeba se jednou použije a tahání mu neprospěje.

Odpojit kardan
Strosek

#7 Příspěvek od Strosek »

Caris píše:
landys píše:Je tam automat a i když umřel, třeba se jednou použije a tahání mu neprospěje.

Odpojit kardan
Nechat se táhnout cca 550 km - to řidič taženýho auta zešediví :twisted:

Jedině na podvál. Jinak je to nesmysl. A myslím, že touring e34 váží minimálně 1600kg.

Je jasný, že řidič potřebuje řp minimálně skupiny BE a nebo C, když bude mít nějakej náklaďáček s plošinou - vždy bude hmotnost nad 3,5t.
landys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od landys »

Kardan odpojuju automaticky u náklaďáku, ale to mě většinou táhne s přizvednutou přední nápravou a já sedím s ním v kabině toho speciálu. U BMW se kardan vytahuje trošku složitěji!
Hlavně bych si v tomhle počasí dokázal představit odtah cca 20 km, víc už je skoro o život.
Mám "na kouli" 2 tuny, ale obávám se, že E34 má víc, takže by to skoro nestačilo. Mám C+E a i jiné možnosti, ale fakt záleží odkud kam :-)
Caris píše:

Odpojit kardan
Holly Moderátor
Moderátor

#9 Příspěvek od Holly Moderátor »

jestli máš na kouli 2tuny tak je to v pohodě, i 530tour má pohotovostní hmotnost jen necelejch 1600kg :wink:
landys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od landys »

Tak koukám, že se tu rozjela velká diskuze, ale vyzyvatel nějak ztratil zájem :-(
Kdyby napsal odkud kam to je, tak je to konkrétnější, ale takhle... Kdyby to bylo třeba Brno, je to pro mě hned o 600 km navíc, a vo vo vo tom to je :D
Takže je zbytečná diskuze nás ochotných, když nevíme nic!
Caris

#11 Příspěvek od Caris »

Holly píše:jestli máš na kouli 2tuny tak je to v pohodě, i 530tour má pohotovostní hmotnost jen necelejch 1600kg :wink:

A co vaha plataku? Kolik vazi?
mari

#12 Příspěvek od mari »

Plaťák má kolem 500 kilo, záleží jestli je to 2-tunka, od Autovie maj originál tyhle vleky 470 kilo pokud neni o 10cm prodlouženej ale 1530 užitečná bude stačit tak na E34 sedan s dvoulitrem. Pak jedině 2,5 tuny ale to zas počítej že to potáhne buď dodávka, jeep nebo podobně. Pokud má ta E34 1500kilo tak normál osobák s 2t na kouli a klasika plátno.
Holly Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od Holly Moderátor »

NJ, ještě vozejk, já sem trouba, na to sem zapomněl... :roll: :oops: Hm, tak to ani 2tuna nebude stačit... Záleží na motorizaci... Jenže jak psal landys, bez žadatele žádný tahání nebude... :roll:
matej525

#14 Příspěvek od matej525 »

ahoj,

omlouvam se - trvalo mi, nez jsem se sem znova dostal....

nabizi mi id shelby odtah za 7-7.50, id bavoraci1 mi nabizi odtah za 6.50, mate s nimi nejake zkusenosti nekdo, znate je nekdo?

je to trochu ulet, nemam totiz od toho auta klice (budu muset vymenit zamky, ale rad bych toto resil az v praze) takze nejlepe jeste nekoho kdo se umi do e34 dostat za ucelem alespon odbrzdeni, volant je zamknuty a kola co si pamatuju jsou srovnane.... zamky bych mezitim mohl asi koupit, pokud nekdo mate, zatim jsem volal hysdrovi a pry ma....

pribeh je takovej, to auto je tam od prelomu rijna a listopadu, znamy mi nabidl odvoz kamionem, dal jsem mu tedy klice a veril mu dost dlouho, neustale to odkladal a nakonec mne jeste okradl o skoro 20kkc (neco uplne jineho, to se toho vubec netyka)... od te doby nekomunikuje, ani kdyz mu pisu at si ty prachy necha a alespon mi da klice... (chapu, je mu jasny, ze bychom si ho odchytili a jentak ho nepustili, ale ani mi je neni schopnej/ochotnej po nikom poslat,... hruza) myslel jsem, ze mi to auto ukradl, protoze uz pred docela dlouhou dobou mi rekl ze je v Praze pripraveno na odvoz kam si reknu, ale nakonec jsem si zavolal na misto kde ho mam a rekli mi, ze tam stale je a nikdo ho neodvezl, tak jsem rad a chci ho pokudmozno okamzite privezt, tedy 550km z Nemecka do Prahy, nejspis rovnou ke Standovi Holemu do Pocernic, ktery opravuje automaty a jsou tu na nej kladne reference...

papiry jsem mu zadny nedal, takze vse mam... nemam jen klice...
matej525

#15 Příspěvek od matej525 »

mam trochu omezeny rozpocet, jeste kvuli tomu jak mne okradl.... takze mi docela zalezi na tom aby to bylo co nejlevnejsi.... zatim tedy nejlevnjsi cena pri 550*2km je 7150......

ale nejdulezitejsi je asi, aby mne tahal nekdo nejakym zpusobem duveryhodnej, zjistil jsem asi uz konecne, ze se nevyplati resit vse za kazdou cenu nejlvnejsi formou, uz mne takhle nekolikrat okradli :(

prisel jsem uz takhle o e36 tim, ze jsem nechal menit motor nejake pofiderni zname znamych, ze kterych se nakonec vyklubali pikofetaci, typek mezitim co ho odsoudili za moje auto uz sedi ve vezeni za neco jinyho....
landys
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od landys »

Tak to je fakt zbytečný, sorry že otravuju!
matej525

#17 Příspěvek od matej525 »

nechapu, jak to myslis?

landys píše:Tak to je fakt zbytečný, sorry že otravuju!
Caris

#18 Příspěvek od Caris »

matej525 píše:nechapu, jak to myslis?

LANDYS se nabidnul ze ti to odtahne, ale myslim ze jsi se ho ani nezeptal za kolik.
matej525

#19 Příspěvek od matej525 »

aha, to jsem idiot, nenabidnul se zas az tak primo a do posty, tak jako ostatni, tak jsem si toho zas az tak moc nevsimnul, ale ted to vidim, no... zeptam se jeste, kazdopadne pravdepodobne to tahame s id bavoraci1 dnes vecer.....

Caris píše:
matej525 píše:nechapu, jak to myslis?

LANDYS se nabidnul ze ti to odtahne, ale myslim ze jsi se ho ani nezeptal za kolik.
1Roumen

#20 Příspěvek od 1Roumen »

BMW E34 tds touring váha 1630kg !Je to ale z velkým dvojtým šíbrem!Mám pocit že i v Německu je tolerance 10%váhy,v Rakousku to tak je i v Itálii!Tahal jsem tak touringa z Itošky,2t tažné a 400vozík celková 2000Kg,kontrola byla jak v Itálii tak v Rakousku a žádný problém,důležitej je ten vozík celková 2t vlastní váha 400,těžko se shání ale jsou!Např.já ho mám! :wink:
Odpovědět