Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nesvítí xenon

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukasek

#1 Příspěvek od Lukasek »

Mám xenon světlo (530D 2000) a přestalo svítit :-(, v manuálu je napsáno zajet do BMW servisu. Nemám s tím žádné zkušenosti....... Ňáké doporučení??? Kolik vyjde oprava???? díky.....
Michelin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Michelin »

Treba jen umrela vybojka. Cca litr
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od wEnC »

Prohoď výbojky mezi sebou ve světlech a hned poznáš jestli koupit novou výbojku nebo je něco s měničem napájení
Lukasek

#4 Příspěvek od Lukasek »

Prosím o radu, jak se výbojka vyndavá :-), nikdy jsem to nedělal a žádný návod, šipky apod. tam nejsou. V manuálu je napsáno - do servisu 8O .
Výbojku typuji mám jednu náhradní v originální krabičce se žárovkama.
Je to tak???

Díky.....
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

Lukasek píše:Výbojku typuji mám jednu náhradní v originální krabičce se žárovkama.
Je to tak???

Díky.....

To tipuješ špatně... Xenonové výbojky v sadě nejsou - leda by ji tam někdo dal sám.
KamilAC

#6 Příspěvek od KamilAC »

Výbojku tam fakt mít nebudeš, pochybuju že by si inženýři z BMW takto pohrávali s tvým životem. :roll: Vyndavá se to stejně jako žárovka, akorát předem odpoj od toho konektor. Zkus je prohodit a uvidíš. Pokud bude dobrá, může bejt v háji ten startér, ty jsou docela náchylný na vlhko. Kdybys to měl ke mě kousek, tak se ti na to mrknu a řeknu ti.
BMWX5power

#7 Příspěvek od BMWX5power »

hlavně bacha at ti nevohoří ruka 25000 V už slušně kope
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Milhaus_

#8 Příspěvek od Milhaus_ »

sice mi jeste neumrelo ani jedno svetlo, ale sviti to bidne - pritom nastavovani funguje, to jsem overil, sice na regloskopu sviti pravy malicko niz ale udajne porad v toleranci
takze jsem si rikal, ze zkusim vymenit vybojky - jeste jsem to nevyndaval, takze jsem zatim jen zjistoval ze by to mely byt standartni D2S no a tady zacinaj otakza na kterou jsem nikde nenasel odpoved: teplota svetla - nechci to zadnym zpusobem votuzit, takze zadny 10.000k = modry svetlo pochopitelne nehrozi ;)
z pouzitelnych teplot tak zustava 4300k a 5000k - mozna jeste 6000k, ale to mi pripada jako uz skoro modre svetlo...

Obrázek

co jsem hledal tak HID sety se vetsinou prodavaji s 6000k, ale orig. vybojky zda se byvaji 4300k
co byste doporucili? pripadne vite nekdo teplotu svetla orig. vybojky D2S pro E39 FL svetlo?
dik moc
Holly Moderátor
Moderátor

#9 Příspěvek od Holly Moderátor »

origo sice nevím, ale rozhodně bych ti doporučil 4300, max 5tis... Od 6tis už to začíná být bolavý, po delší jízdě te budou pálit vočiska...
Lukasek

#10 Příspěvek od Lukasek »

Spekuluji...., jakou žárovku (výbojku) koupit, takže zajímavé info...... :-), asi to chce vyměnit obě najednou co :-)???? Hmmm, snad bude alespoň vidět, že to svítí lépe... Jsem zvědav:-)......

Díky :-)
Holly Moderátor
Moderátor

#11 Příspěvek od Holly Moderátor »

To moje byla odpověď pro Milhause, určitě nemusíš kupovat obě dvě, stačí jedna, pokud sou to origo světla není nic jednoduššího než zvednout phone a zavolat do BMW. Jak už někdo psal, zkus ty výbojky prvně prohodit, pokud bude ta jedna mrtvá i na druhé straně, kup novou, pokud ne asi bude špatný trafo. Nezpomeň před manipulací odpojit konektor (ale tohle varování tu už taky bylo). Good luck, pak napiš jak si dopad :wink:
markas

#12 Příspěvek od markas »

jj 4300k.To prave pouzivaj vyrobci do orig svetel.Kamarad to ted resi na E46ku,tak o tom neco precet.Puvodne chtel 6000k,ze prej xenon je a musi byt modry,ale u orig xenonu ten modrej nedech zpusobuje cocka,ale svetlo pred autem je bily......ja obcas potkam na dalnici jednoho pazouta,ten tam ma snad 8000k a normalne ho lituju,pac ten nemuze videt ani nic.To sem na tom snad lip ja s halogenama... http://ie.youtube.com/watch?v=32hYjQ84aJ8
libovka

#13 Příspěvek od libovka »

Holly píše:To moje byla odpověď pro Milhause, určitě nemusíš kupovat obě dvě, stačí jedna, pokud sou to origo světla není nic jednoduššího než zvednout phone a zavolat do BMW. Jak už někdo psal, zkus ty výbojky prvně prohodit, pokud bude ta jedna mrtvá i na druhé straně, kup novou, pokud ne asi bude špatný trafo. Nezpomeň před manipulací odpojit konektor (ale tohle varování tu už taky bylo). Good luck, pak napiš jak si dopad :wink:

Výbojky se mají měnit obě a ne jen ta která umře.Pak svítí každý světlo jinak. :wink:
Milhaus_

#14 Příspěvek od Milhaus_ »

jojo dik za odpoved, uz jsem objednal 4300k, az budu mit nejaky zkusenosti (at uz + nebo - ) tak kdyztak napisu, protoze staly par korun tak jsem to risknul i kdybych je mel vyhodit...

taky myslim ze vybojky by se mely menit obe - jeste to jde delat u zarovek, kde se stejne vymeni v prubehu roku obe (vzdy odchazely tak napul mezi sebou - kazda vydrzela tak tech 40tis km ;)
xjr

#15 Příspěvek od xjr »

Taky doporučuju měnit výbojky obě najednou. Te rozdíl je velmi velký a při dnešních cenách to už není snad takový problém při srovnání kolik utratíte za normální žárovky. A kolikrát je musíte měnit. Ta výbojka se postupně po dobu své životnosti vypaluje a mění barvu světla. Takže doporučuju obě a hlavně od. stejného výrobce.
mario42

#16 Příspěvek od mario42 »

Je to sice tak trochu OT, ale zcela mimořádně dobře svítí 3000K! Už jsem to tady tuším někde psal. Taky jsem si objednával origo 4300K, ale poté co jsem vyzkoušel tu žlutou :idea: zůstávám nakažen :lol: Příště jdu už jen do 3000, pro oko neskutečně příjemná barva. V přímém porovnání se mi zdálo, že s bílou nebo nedej bože modrou nevidím vůbec nic :Klaun:
hansm5

#17 Příspěvek od hansm5 »

MEL JSEM 6000K ATD,NAKONEC JSEM KOUPIL 4300K U BMW A MAX.SPOKOJENOST.
Odpovědět