Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

hladina oleje na MIN e39 523i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukaS523
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od LukaS523 »

523i--mam jenom dotaz mam hladinu oleje přesně na MIN ale musim jeste tejden jezdit pak ho vyměnim nemuze se nic stat kdyz je uz takhle na dolni rysce????diky za odpovedi :wink:
macher

#2 Příspěvek od macher »

LukaS523 píše:523i--mam jenom dotaz mam hladinu oleje přesně na MIN ale musim jeste tejden jezdit pak ho vyměnim nemuze se nic stat kdyz je uz takhle na dolni rysce????diky za odpovedi :wink:

neni jednoduchsi tam neco dolit nez resit jestli se neco nestane?
LukaS523
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od LukaS523 »

macher píše:
LukaS523 píše:523i--mam jenom dotaz mam hladinu oleje přesně na MIN ale musim jeste tejden jezdit pak ho vyměnim nemuze se nic stat kdyz je uz takhle na dolni rysce????diky za odpovedi :wink:

jo mas pravdu uz jsem tam dolil at je klid
Tashiro

#4 Příspěvek od Tashiro »

LukaS523 píše:
macher píše:

Mě to taky hlásilo, z minula sem věděl, že s tím můžu ještě chvíli jezdit a pak to bude na MIN. Když sem pak dolíval, tak tam ale bylo už pod MIN. DObře to určitě nejni.

Nedolévej NĚCO, ale to co tam je... nic nemíchat!!!
macher

#5 Příspěvek od macher »

Tashiro píše:
LukaS523 píše:
macher píše:[quote="LukaS523"]523i--mam jenom dotaz mam hladinu oleje přesně na MIN ale musim jeste tejden jezdit pak ho vyměnim nemuze se nic stat kdyz je uz takhle na dolni rysce????diky za odpovedi :wink:

Mě to taky hlásilo, z minula sem věděl, že s tím můžu ještě chvíli jezdit a pak to bude na MIN. Když sem pak dolíval, tak tam ale bylo už pod MIN. DObře to určitě nejni.

Nedolévej NĚCO, ale to co tam je... nic nemíchat!!![/quote]

imho, vetsina z nas ma rada sve auto, tudiz predpokladam, ze kazdy tam leje castrol... a na e39 5w-30/40 a pod, ne? a kdyz tam ma 6litru napriklad 5w-40 a doleje pul litra 5w-30 neboli i neco ne zcela idealniho (0w-30), tak se imho nemuze snad nic stat, ne? v celkovem objemu to az tak neni a vlastnosti az tak rozdilne nejsou...

nebo jsem mimo ted ja?
P-J

#6 Příspěvek od P-J »

Nedoporučuje se míchat různé výrobce, protože se může stát, že by se mohly negativně ovlivňovat aditiva, které používají. Na druhou stranu se dočteš, že v případě nouze zle použít vše, co splňuje stanovené normy. A jestli budeš za chvíli olej měnit, tak se určitě nic nestane.
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Butch5 »

macher píše:
Tashiro píše:
LukaS523 píše:[quote="macher"][quote="LukaS523"]523i--mam jenom dotaz mam hladinu oleje přesně na MIN ale musim jeste tejden jezdit pak ho vyměnim nemuze se nic stat kdyz je uz takhle na dolni rysce????diky za odpovedi :wink:

Nedolévej NĚCO, ale to co tam je... nic nemíchat!!![/quote]

imho, vetsina z nas ma rada sve auto, tudiz predpokladam, ze kazdy tam leje castrol... a na e39 5w-30/40 a pod, ne? a kdyz tam ma 6litru napriklad 5w-40 a doleje pul litra 5w-30 neboli i neco ne zcela idealniho (0w-30), tak se imho nemuze snad nic stat, ne? v celkovem objemu to az tak neni a vlastnosti az tak rozdilne nejsou...

nebo jsem mimo ted ja?[/quote]

Castrol je jedinej dobrej olej na svete ?? :roll: Co takhle Mobil 1 , Total , ELf, Fina .... ???
Rydlas

#8 Příspěvek od Rydlas »

butch> přesně tak... je to stejný jako si myslej, že Shell je jedinej správnej benzín... :-)

Jestli do cca 6litrů oleje naleješ tři deci nějakýho aspoň podobnýho typu, tak se fakt nic nestane zvlášť, když za tejden budeš měnit komplet.. I když je olej pod min. tak to sice není dobře, ale krátkodobě to nic neudělá... navíc výrazně pod min. by ti měl hlásit i BC
Odpovědět