Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 bc + check dodelani + mp3

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
koubik

#1 Příspěvek od koubik »

zdar

1) chci se zeptat jak je tezke a co je vse potreba k dodelani velkeho bc a checku do bmw 39 pred face. mam akorat malej bc.
a check je tam to auticko predni a zadni svetla a voda ve vostrikovacich.

2) jak naucit originalni radio bussines cd mp3
milo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od milo »

1) me zajima take 8)

2) pokud do toho nechces zahucet dodatecnou instalaci kompletniho 16:9 systemu a ani davat tam neoriginal DIN radio -> resenim je bud praseni pres kabely, nebo ted jsem u cinanu objednal samostatny mp3 prehravac do kazety (takze ne kazeta s trcicim kabelem, ale komplet s vlastnim akumulatorem atd). tak do 2 tydnu snad dorazi a podam reference. zadne hifi to nebude. ale furt menit cd v changeru neni tak pohodlne, jak prehrani sd karty v pc.
dave155

#3 Příspěvek od dave155 »

nejlepsi je koupit rovnou MP3 s vestavenym transmiterem a hnat to pekne pres radio:-)
napr: http://www.bigfun.cz/select_det.php?id_ ... 4&oddil=14
milo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milo »

v praze a blízkem okolí bohužel věc téměř nepoužitelná :(
koubik

#5 Příspěvek od koubik »

2) ja nemam pripravu na nic to by u mne znamenalo tahat komplet nove kabely a cena 16:9 systemu je cca 20-30tis coz s mi moc ted nechce investovat ale asi jina moznost mi nezbejva protoze mam cd a transmiter se mi neliby z duvodu hledani prazdne frekvence

1) vymena mid a budiku je jista ale jstli neco vic to nwm
nema nekdo v brne velky mid a byl by ochoten zjistit kolik svazku do nej jde ci zapujcit na odskouseni jak si s nim poradi auto ktere ho nikdy nemelo?
Mihal

#6 Příspěvek od Mihal »

Tady jsem našel tu MP3 kazetu. Kdo to zkusí? :D http://www.stualarm.cz/produkt/80519-ka ... d-vstupem/
Victor

#7 Příspěvek od Victor »

ahoj,

tu mp3 kazetu na SD kartu mam, no neodporucam.
asi polovicu mp3 jok to nevie korektne prehrat. alebo stane sa ze jeden den to ide a na druhy den ta ista pesnicka sa zasekne.
teraz som kupil kazetu s kablikom, kabel dal pod ozdobnu listu a mp3 prehravac je vlavo pod volantom v tom odladacom priestore (e39).
Cyp_the_Trestacz

#8 Příspěvek od Cyp_the_Trestacz »

Mně trčí ze zesilovače 2 cinche a asi AMP kablík (nebo Remote chcete-li). Zejtra odzkouší, jestli to hraje. Někdo už se v tom předemnou vrtal.. Pak už tam jenom připojim DVD přehravač na MP3 z prdim na to, bude-li třeba.. Nejraději bych vytrhl celý to původní radio, ale to bych přišel o BC.. Nemáte někdo řešení? Dá se nulovat spotřeba apod. jinak než na rádiu??
airbone

#9 Příspěvek od airbone »

koubik píše:zdar

1) chci se zeptat jak je tezke a co je vse potreba k dodelani velkeho bc a checku do bmw 39 pred face. mam akorat malej bc.
a check je tam to auticko predni a zadni svetla a voda ve vostrikovacich.

2) jak naucit originalni radio bussines cd mp3

1.) http://www.bmwmotorsports.org/pdf/High_OBC_retrofit.pdf

2.) google for "BMW DICE"
ericV8
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ericV8 »

asi zkusim tu mp3 kazetu co to udela ... mam tem ted tu polovicni navi, tak jinym zasahem bych to asi nejak posr...
Cyp_the_Trestacz

#11 Příspěvek od Cyp_the_Trestacz »

Tak ty cinche, co jsem našel na zesilovači je Line-OUT bohužel.. To je uplně špatně.. Nevíte někdo, kdybych odstranil rádio, dá se nějak vymazat spotřeba, atd i bez něj?
koubik

#12 Příspěvek od koubik »

ja mam jen male bc a prumerna spotrebasev nuluje kdyz na pace smerovek podrzis dele tlacitko pro bc kdyz ji budes mit na displayi to same e da udelat s prumernou rychlosti
Cyp_the_Trestacz

#13 Příspěvek od Cyp_the_Trestacz »

To jsem zkoušel snad 100x a nic :-(
Když podržim BC na páčce, tak se mi napíše na displayi PROG a můžu si volit, který ukazatele mi bude zobrazovat dispay pod budíkama.. Na výběr je Consumption 1 a 2, Time, Limit, Distance, Stopwatch, Arrival, Date, Speed a Range. Vymazat to ale nejde. A s těma MP3 asi bude nejlepší vyměnit komplet rádio, protože ty BMW stejně stojej za tužku.. Napadlo mě strčit to origo s BC do kastlíku a místo něj pěkně něco rozumnýho..
KALDA

#14 Příspěvek od KALDA »

vsechny prispevky co jsou tady by me taky zajimali,mam stejny problem. Mam v uvozovkach velky BC,ale misto radia tam mam velke 2 din radio...
Kuaja

#15 Příspěvek od Kuaja »

no, já tohle téma řeším opakovaně a dlouhodobě - fm transmitery mi připadnou opravdu jako hodne nekvalitní řešení - asi jsem zatím neměl štěstí na nějaký, který by dost výrazně nezkresloval zvuk.

sám mám teď v autě kazetu s 3,5mm jackem - zvuk není úplně na zvracení, ale hlučnost té mechaniky je značná - ale dá se to poslouchat.

teď tady někdo řešil dotaz na zapojení parrotu do auta http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=710837#710837 tak jestli nemáte někdo zkušenost s BT zařízením, které by šlo přes ISO připojit a hrát v autě hudbu z telefonupřes BT?
marazt

#16 Příspěvek od marazt »

Milhaus_

#17 Příspěvek od Milhaus_ »

pokud nekdo resi moznost pripojeni iPodu (a ne obecny AUX) pak mrknete na Intravee II http://www.intravention.co.uk/
interface se pripojuje misto CD changeru, preklada prikazy do protokolu pro Alpine AiNET a k nemu se pripoji Alpine ridici jednotka pro iPod
vychazi to tedy vyrazne draz (150 Liber jednotka + 2000 Alpine KCA-420), ale vypada ze je to 100% funkcni - vcetne vyhledavani skladeb atd.
kdyby mel nekdo zajem budu objednavat z UK - moznost podelit se o postovne ;)
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Brátn Moderátor »

marazt píše:pánové, co zkusit tohle: http://www.xcarlink.cz/index.php?p=p_42&sName=bmw-new- 8O

tak kdo se obětuje a koupí to, aby nám tady udělal recenzi? myslím, že je to konečně řešení našich problémů jak dostat do originálních rádií mp3 za rozumnou cenu :wink:
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
koubik

#19 Příspěvek od koubik »

zni to krasne akorat ja mam v radiu jen konektor na CD changer.

to Milhaus_ mam radio busnis CD s jednoradkovim displajem bez OBC tak nevim jestli by to jelo. kolik by to stalo celkove?
marazt

#20 Příspěvek od marazt »

Tak ve VW to prý funguje výborně:
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=5 ... k&start=45
Odpovědět