Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

samovolne pridavanie plynu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kott2

#1 Příspěvek od kott2 »

pri jazde si auto samo od seba zacne pridavat plyn od rychlosti asi 20 nevypne sa ani ked brzdim musim az po dlhsej dobe brzdenie je to o zivot bojim sa natom vobec jazdit ,ked idem pomaly tak nic sa nedeje pekne reaguje . Svieti mi kontrolka abs nefunguje rychlomer ekonomer a otacky funguju dalej neda sa zapnut tempomat ,teraz mam taky dojem ze sa nahodil nudzovy rezim ide to maximalne 80 na jednej rychlosti vobec nepreradi ale to ozubene koliesko nesvieti .Neviete co by to mohlo byt .Zatial sa snazim dat dokopy aby fungovalo ABS ako ma . jedna sa o E 39 525 TDS rv 97 automat .Dik za kazdu odpoved :cry:
Pekys

#2 Příspěvek od Pekys »

tohle uz je fakt zraly na diagnostiku. ABS + tachometr může být čidlo na kole, přerušené vedení, nebo čidlo na diffu.
Tempomat nejde zapnout jak? svítí ti kontrolka a nejde aktivovat, nebo se ani nerozsvítí zelená kontrolka?
A nějaký jednotky asi budou hlasit chyby, možna bude špatná kostra, ta nadělá slušnejch problémů. Co světla, nezhasínaj ti náhodou?

Jenže to jsou všechno jen spekulace, obětuj pár stovek a vyraž někam na diagnostiku, kde ti řeknou co všechno je špatně.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brátn Moderátor »

určitě diagnostiku a to přidávání rychlosti pokud to dělá bez vlivu na zahřátí auta a na otáčkách, tak to tipuju na potenciometr v plynovým pedálu
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
MurphyCZek

#4 Příspěvek od MurphyCZek »

Bratn píše:určitě diagnostiku a to přidávání rychlosti pokud to dělá bez vlivu na zahřátí auta a na otáčkách, tak to tipuju na potenciometr v plynovým pedálu

souhlas, taky jsem to měl na E34.
kott2

#5 Příspěvek od kott2 »

Diky moc za odpovede takze trempomat sa da zapnut aj svieti kontrolka ale nereaguje svetla svietia normalne nevypinaju sa. rychlost snima z cidla diferaku ja ho tam asi nemam nie??ani v etke som ho nenasiel,rychlost by malo snimat prave predne s lavym zadnym Este som zabudol aj na to ze sa mi samovolne zapne osvetlenie v kabine aj vystrazne svetla naraz vzdy ked nastartujem a po chvilke ked to vypnem aj osvetlenie aj vystrazne tak sa nezapnu zas az ked nastartujem .Ktore kostry by som mal pozriet?? pozeral som v motorovom priestore je ich tam hodne a su pekne konzervovane ziadna oxidacia aj spojenie s kostrou vyzera v pohode . Mal som to napichnute ale na Carsofte 6.1 .Pozeral som polohu pedalu a ukazovalo to plynule z nuly na 100% .Priamo nad pedalom je ten potenciometer ?? da sa nejak vycistit alebo len kupit novy??
Pekys

#6 Příspěvek od Pekys »

k tomu tempomatu. musis jet vice nez 30km/h, pak se aktivuje stisknutim tlacitka + na volantu. Pokud mas tlačítko v dekor liště, tak tam nevim jak to funguje.

zkus přizvednout nohou pedal spojky nebo brzdy. Je tam čidlo a někdy se pedal nevrati až nahoru, tak se to chova jako bys měl vyšláplou spojku a tempomat nesepne.

kostru zkontroluj u baterky (oba konce), v motoru a klidně to povol, trošku to obrus a znova utahni.
Beefeater-64

#7 Příspěvek od Beefeater-64 »

Pokud ti nefunguje ABS tempomat ti nebude fungovat taky.
Pekys

#8 Příspěvek od Pekys »

Tak to je samozřejmě blbost. Tempomat ti fungovat bez ABS fungovat může.
Sám mám teď špatný čidlo na PZ kole, nefunguje ABS ani ASC a tempomat funguje bez problémů.
kott2

#9 Příspěvek od kott2 »

Aj mne fungoval tempomat ked svietilo abs mozno po dlhsej prevadzke ked stale je porucha tak nefunguje spinac som pozeral cuplik sa vysuva mechanicky vyzera ok. Ten potenciometer to je asi taky plastovy valcek a ide z neho dost kablikov.v abs mi ukazalo tieto poruchy 30 64 67 .Najskor dam dokopy tie cidla a budem pokracovat ..Dnes som zistil ze pokial nesvieti abs tak brzdi len prave predne koleso a ked zacne svietit abs tak brzdia vsetky
Odpovědět